שלום לכולכם

שלום לכולכם

ראיתי אתמול הגלדיאטור ויש לי כמה שאלות היסטוריות אז ככה: הסרט היה על האימפרייה הרומית אבל מה קרה לספרד באותו זמן ? היא הייתה קיימת ? כי לבחור היה כינוי הספרדי , ואיך זה מתקשר לבירת ספרד רומא ? חוץ מזה רציתי לדעת מה היה הסטטוס של יון בזמן שלטון האימפרייה הרומית הם היו האויבים של הרומאים ? סה"כ אני יודע שהאימפריה הרומית התפרשה על גבי הרבה ארצות. אבל אפשר לקרוא לספרדים צאצאים של הרומאים ? או אולי גם רוסים ועוד עמים הם הצאצאים.

יוון וספרד היו פרוביניציות רומיות

עם מושלים,ממשלומינהלה שיצגו את הקיסר המרוחק ברומא.ספרד ויוון היו פרוביניציות מרכזיות ונחשבות באימפריה מכיוון שסיפקו לרומא תוצרת חקלאית ומסחרית הכרחית.בקשר לכינוי הרי היה נהוג באותו זמן שבני העמים הכבושים יכלו לרכוש זכויות מסוימות על ידי שירות כליגיונרים בצבא רומי. שלך חנה גונן "אתם לא רצינים"

ומה עם הצאצאים

מעניין שמכל הפרובינציות הכבושות השם רומא נשאר לבירתה של ספרד. ומי נחשב צאצאי האימפרייה הרומית כיום ?

הצאצאים היו ממילא באופן טיבעי....

נטמעים בחברה הרומית מבחינת אורחות חיים אבל לא קיבלו אותם כרומאים ממש במלוא המובן.לא ראיתי את הסרט אבל ידוע לי שלבירתה הרומית של ספרד היה שם אחר(אולי מישהו ממלומדי הפוורום הנכבדים יאיר את עינינו).קשה בידיוק להצביע על מישהו ולהגיד הוא צאצא רומאי טהור מכיוון שהיו כל הזמן עירבובי גזעים שהעלימו בתוכם את הרומי האימפרילי,הרומאים האיטלקים יש בהם מן הדם הרומאי אך לא באופן טהור. שלך חנה גונן "אתם לא רצינים"

אכן

רומא היא בירת איטליה אולי זה הקשר של האיטלקים לרומא. אני לא יודע אם איטליה היתה קיימת בזמן השלטון הרומאי

mbn

New member
משעשע ביותר אבל בכל זאת

רומה העיר עדיין קיימת והיא באיטליה. מהרומאים לא נישאר כלום כי הם התערבבו עם ערב רב. לא היתי קורא לאיטלקים של היום רומאים לא מבחינת מראה ולא מבחינת מנטליות ולמרות זאת הם הקרובים ביותר לרומאים הקדומים. אל נשכח שרומא צמחה מעיר מדינה קטנה לעיר ענק המונה מעל למליון איש בתחילת הספירה הנוצרית ולאחר 400 שנה קטנה לסביבות ה- 40 אלף איש. מה קרה לאנשים ? אלוהים יודע. ספרד ויוון ועוד הרבה ארצות נכבשו ע"י הרומאים ( שמקורם בעיר רומא שבאיטליה ). לאחר הכיבוש העמים נתנו מיסים, כוח אדם, אוכל וכדומה לרומאים תמורת הזכות להיות אזרח הממלכה. ומי שלא שיתפו פעולה סבלו רבות כזכור לנו לרעה
המשך לחקור :)

תראה...

מה שאתה שואל כאן (בעקבות סרט אגב שכל קשר בינו לבין ההיסטוריה הוא מקרי לחלוטין) בעצם זה:"ההיסטוריה של המערב בין השנים -510(לפנה"ס) ל1884 הסבר ותן דוגמאות", קצת קשה לענות על זה מצאתי עבורך מקום לא אקדמאי, שמסכם בקצרה את ההתחלה. נקודתית אענה לך שרומא והאזור הגאוגרפי לו אנו קוראים איטליה, עברו מאז ימי האימפריה מספר כיבושים, האיטלקים של היום הם על פי רוב צאצאי הכובשים והנכבשים (יותר נכון הנכבשות שנאנסו). בכדי להניח את דעתך בעניין השם אזכיר לך שירושלים הייתה קימת לפני 3000 שנה (בעצם יותר מזה) תנסה לענות האם כל תושבי ירושלים היום הם צאצאי היבוסים ששלטו בעיר אז, סביר להניח שלא, יתכן שחלק קטן כן. לאורך תקופה כה ארוכה בהיסטוריה משתנים דברים רבים, להתחיל לחפש צאצאים של עמים קדומים יותר וקדומים פחות הוא עניין מסובך מאוד, וגם יש להבהיר האם הכוונה הוא צאציים גינטיים או צאצאים תרבותיים, אם הכוונה לצאצאים תרבותים, אז, נדמה לי שאפשר לענות שכן, תושבי איטליה הם גם צאצאי הרומאים (בעוד שתושבי ירושלים אינם צאצאי היבוסים)באשר לצאצאים גינטיים, הניחוש שלך טוב כשלי

galats

New member
העמים שהכי קרובים גנטית לרומים

הם האיטלקים, הרומנים, הספרדים והפורטוגלים.

מעניין על סמך מה אתה אומר את זה

נכון שהשפות האיטלקית הספרדית והפורטוגזית לפחות הכי דומות ללאטינית (או רומאית) רומנית דווקא מלאה בהשפעות בלקניות, ונכון שהם קרואים עמים לאטינים אבל למצוא היום קירבה גנטית לרומאים נו טוף שיהיה

galats

New member
רק שתדע לך

שהשפה הרומנית היא השפה הקרובה ביותר ללטינית.

יכול להיות (ונדמה לי שאתה גם צודק)

אבל שאלו אותך שאלה פשוטה: מאיפה אתה יודע? נהוג בדיון, במידת האפשר, להביא מראה מקום. למה? כדי שלא נצטרך ללמוד רק מפיך אלא נוכל להשתכנע מטיעוניו של מישהו שמן הסתם טרח לשטוח את הטיעון בצורה מעט יותר יסודית ומושקעת. אני לא מנסה לרדוף אותך, אבל יהיה נחמד אם תתנהל במידה כלשהי לפי כללי הדיון שמקובלים על יתרנו.

galats

New member
הצדק עימך סרטוריוס

שמעתי את זה מתכנית הרדיו של הפרופסור מיכאל הר סגור.

נכון

מבין השפות האירופאיות רומנית היא אכן השפה הקרובה ביותר ללאטינית (השפה הקרובה ביותר ללנטית היא סנסקריט משום ששפה זו שהיא שפה הינדו ארופאית קפאה בזמן לפני כ 2500 שנה, ועל קרובה ביותר ללאטינית) יחד עם זאת רומנית משופעת בהשפעות בלקניות, ואין תימא בדבר, הרומנים חיים בבלקן, האזור היה נתון לשינויי אוכלוסיה רבים וכיבושים רבים, ואין דרך לשחזר את התושבים המקוריים באותו האופן שאין דרך לשחזר את השפה המקורית.

hastings

New member
אל תסתמך על הסרט הזה

הוא מלא טעויות מבחינה הסטורית. סדר הזמנים שם מעוות לחלוטין.

למעלה