שלום לכולכם.

bennya33

New member
שלום לכולכם.

שלום אבי אובחן כחולה אלצהיימר לפני כ4 שנים פחות או יותר. הוא חיי עם מישהו מחו"ל - שבינינו אף אחד מאיתנו לא בדיוק מבין מה היא עושה איתו ולמה לה להכניס ראש בריא למיטה חולה אבל לא חשוב. אבא שלי זקוק לטיפול רפואי - או לפחות לבדיקות כיוון שהוא מרזה מאוד , וחשבנו גם לקחת לנוירולוג - על מנת שיבדוק אם ניתן לקחת כדורים לבלום קצת את המחלה. השאלות שלי (ויש לי המון ) אבל כרגע אני אהיה יותר תמציתי : 1- נושא האופטרופסות - נורא גדול .... יש למישהו עיצה או מניסיון איך ניגשים לזה? אבא שלי הוא איש קשה , מאוד לא מבזר סמכויות ושומר בקנאות על הטריטוריה. לא תהיה ברירה לעשות את זה בדרך הקשה. זה חשוב לנו גם בשביל לסמן טוב לשותפשתו לחיים בנוגע לרכוש משותף וכולי. הנושא הזה גם חשוב על מנת לדבר עם רופאיו באופן ישיר כי כרגע הוא ממדר אותנו לגמרי (הוא רופא במקצועו...) תודה לעונים וחג שמח בני
 

ענתי44

New member
שלום בני ../images/Emo140.gif

נתחיל מלבלום את המחלה. אחרי ארבע שנים שהמחלה מאובחנת אצלו אני בספק אם אפשר. בכל אופן שווה לנסות. בקשר לירידה במשקל וחוסר תיאבון ניתן לעשות. תפנה לרופא המשפחה של אביך, אולי צריך לערוך בדיקות לשלול גורמים אחרים לירידה במשקל, ואחרי זה לבדוק אם יש לאביך קשיי בליעה שהיא קורת אצל חולי אלציימר. במידה ואין, שווה להתייעץ עם דיאטיקנית איך לשדרג לו את התזונה. אצל אמא שלי זה דיי עבד. וקיבלנו טיפים מעולים. בקשר לאפוטרופסות, אז לצערי למעט במקרים של ניתוחים מצילי חיים, שצריך חתימת אפוטרופוס ובית משפט נותן מהר, התהליך של קבלת אפוטרופוס לוקח כמה חודשים. יש 2 סוגים. אפוטרופוס כללי לכל הדברים ואפוטרופסות לענייני כוף, הווה אומר למקרים של בעיות בריאות. בכל מקרה צריך לגשת לבית משפט לענייני משפחה לפתיחת תיק, שם יתנו לך רשימה של מסמכים שצריך להביא, למשל אישור מרופא פסיכיאטר גריאטרי שיבדוק את אביך ויקבע שהוא לא מסוגל להיות אחראי לעצמו. דוח עו"ס, הסכמה של שאר בני משפחה וכו' שים לב לאותה אישה שנמצאת עם אביך כי אם היא בת זוגו יתכן שגם היא תצטרך לאשר. אני ממליצה לך, להתייעץ עם עורך דין בעמדא, העמותה לאלצהיימר. ולו כדי לבדוק לגבי אותה אישה ובעיקר מה עושים במידה ואביך יגלה התנגדות לתהליך.
 

bennya33

New member
תודה רבה לך!

איך ניגשים לבית המשפט לעיניני משפחה. יש להם אתר או משהו? שוב תודה!
 

ענתי44

New member
אני פשוט ניגשתי לבית המשפט

אני מניחה שיש אתר. תקיש בגוגל ותגיע לאתר.
 
לחולי אלצהיימר ודימנציה...

יש יכולתו להתנגד לדברים בצורה אובססבית, לכן אתה צריך להיזהר, אני הוצאתי לפני חוד אפוטרופוסוט גוף ורכוש, הניירת והטופסולוגיה של בתי המשפט ממש פשוטה ולא מסובת, מה שכן חיב להיות אישור של נוירולוג או פסיכוגרייטר, אתה לא חייב לספר לו בשביל מה הבדיקה, לרופא כן לספר אבל ללכת בין הטיפות, להביא אותו לרופא שיעשה לו אבדיקה ויתן את האישור, הוא לא חייב לדעת שאתה עושה את האפוטרופוסוט,זה יכול לעבור לידו בלי שידע,כמו אצל בעלי, אמרתי לו שהביטוח מחייב את הבדיקה ואז הלך ברצון, בלי בעיות, וגם יכול להיות שלא בדיוק יבין מה אתה מתכוון לעשות, תלוי באיזה מצב תמצא אותו... ובקשר "לידועה בציבור" צריך מאוד להיזהר, צריך לעקוף גם אותה, אולי בית המשפט לא חייב לדעת שהיא בכלל קיימת, כי קרוב לוודאי שהיא תתנגד, ואז כל המהלך יפול, או שיתנו לה את האפוטרופוסוט, אפשר להציג אותה בתור מטפלת או ידידה, כי "לידועה בציבור" שחייה איתו יש מעמד כמעט כמו של אישה, וזה די מסובך... ישהייה בהצלחה!!!!!!!!!
 
תקונים קלים לקודמותי

1.המינוח של ענתי לגבי שני סוגי האפוטרופסות לא מדוייק. ניצה דייקה: יש אפוטרופסות לעניני רכוש ואפוטרופסות לעניני גוף. אפשר לעשות אחד מהם או את שניהם. תגש לבית המשפט לעניני משפחה של אזור מגוריך. שם גם תקבל הסברים וגם טפסים. במקרה הזה עדיף מכתב מפסיכוגריאטר ולא מנוירולוג. אתה בהחלט צריך להגיד לו בשביל מה המכתב, כי אם הוא מנוסה הוא יידע בדיוק מה לכתוב. כמובן שהוא חייב לפני כן לבדוק את אביך, ואתם צריכים לעקוף את ההתנגדות שלו אם תגידו לו שמישהו מכם צריך להבדק והרופא ביקש שהאב יתלווה בשביל לשאול אות שאלות על ההיסטוריה של הבן (זה נקרא אצלנו שקר לבן). ענתי צודקת מאד בהמלצה שלה שתתייעץ עם עו"ד, כי יכולה להיות תסבוכת מכך שיש לו לכאורה ידועה בציבור. למרות שלא פרטת, אני חש שאתה חושש שהסיבה לחברות שלה זה רצון להשתלט על הכספים. אני שולח לך במסר גם את שמו של עו"ד שקשור עם עמותת עמדא (אלצהיימר) וגם פרטים של מרפאה פסיכוגריאטרית בת"א.
 
למעלה