שלום לכולכם...

שלום לכולכם...

בזמן האחרון התחלתי להתעניין באבנים, ואני רוצה לקנות לעצמי אבני כיס. יש לי כמה שאלות בנושא האבנים: קודם כל, מה עושות האבנים אמטיסט ורוזקוורץ? מה ההשפעות שלהן? האם אפשר לשאת כמה אבני כיס בו-זמנית (הן לא ישפיעו אחת על השנייה ויפריעו אחת לשנייה)? תוכלו להמליץ לי על אבנים הנותנות אנרגיות חיוביות, ביטחון עצמי ובקיצור - "חיזוק" (קשה להסביר מה אני רוצה... אשמח לשמוע בהרחבה כדי להחליט מה אני רוצה)? ולא רק אבנים הנותנות את הדברים האלה... בכלליות, אילו אבנים טובות לנשיאה ליום-יום? המלצות? תודה רבה לכולכם, אוהבת, דנה

FireDragon

New member
תגובה...

אני לא מומחה בזה אבל: אמסטיט- טוב לכאבי ראש (ועוד דברים שאני לא זוכר) רוזקוורץ- טובה ליחסים רומנטיים ולתקשורת. בקשר לאבני כיס: לא, האבנים לא יפריעו אחת לשניה... בקשר לאבן עצמה, זוהי בחירה אינדיווידואלית, זה משתנה מבנאדם לבנאדם, פשוט כנסי לחנות אבנים וקריסטלים וקני את האבן שהכי "מדברת אלייך" אצלי האבן זו טייגר איי אבל זה שונה אצל כל מי שאני מכיר, על תחשבי שמה שטוב לאחרים טוב לך, קני מה שאת מרגישה שטוב לך... בקשר לאנרגיות חיוביות, את תצטרכי להיות קצת יותר ספציפית בקשר למה את צריכה את האבן, בעיקרון כל אבן נותנת אנרגיות חיוביות בנושא מסוים תלוי למה את צריכה אותה... נ.ב. שוב, אני לא מומחה וכדאי לך לחכות עד שסטונאייג´ תתקן אותי (והיא תתקן)

stoneage

New member
שלום לך "דרקון האש"

דווקא ענית יופי של תשובה. אני מקווה שה"והיא תתקן..." לא היה ציני !! לא תיקנתי, (כי לא היה צורך) אבל הוספתי. דווקא שמחתי שענית כי לי נתקע המחשב ולא יכולתי לענות יומיים...

FireDragon

New member
לא היה ציני...

פשוט לא חשבתי שאני מבין בזה מספיק כדי לרשום את התשובה בלי לטעות בחלק מהפרטים... תודה בכל אופן...

stoneage

New member
הי דנה

ברוכה הבאה לעולם האבנים !! האמת, שלפני כשעתיים כתבתי תשובה מפורטת ונתקע לי המחשב והכל נעלם... אז עכשיו אני אענה במספר הודעות כדי שאם יתקע שוב, לפחות חלק יגיע אלייך.

stoneage

New member
שוב אלייך דנה

אני מתנצלת. באמצע התשובה שלך המחשב נתקע ורק עכשיו חזר מתיקון. האמטיסט: מאזנת. מסייעת בהכוונת המודעות והתמקדות בהבנה עמוקה. מגבירה תחושת אומץ, אטינטואיציה ויצירתיות. מקלה על הסובלים מפחדים ומקלה על בעיות שינה. מרגיעה. מקלה על גמילה מהתמכרויות ומעולה להקלה על כאבי ראש (נסיון של המון המון אנשים - יש גם סיפור של כמעיין המתגבר בפורום) לתמונות ואגדה נחמדה את יכולה להכנס לאתר (לינק בראש הפורום) רוזקוורץ - אבן האהבה. מחזקת ביטחון והערכה עצמית. מחזקת הבנת אהבה. מנקה כוויות רגשיות. ביכולתה לשנות את אשר אנו משדרים כך שהאוחז בה ישדר יותר פתיחות לאהבה ולכן יכולה לסייע בהכרת בן זוג. אין בעייה לשאת שתי אבנים או יותר יחד אבל זה אינדווידואלי. הקשיבי לעצמך. אם השילוב נראה לך אז יופי אם השילוב מפריע לך הפרידי. האבנים כעקרון נותנות אנרגיות חיוביות. בחרי לבד באופן אינטואטיבי איזו הכי טובה עבורך ביטחון עצמי - רוזקוורץ, רודונייט, סודלייט, סיטרין בלאדסטון, גארנט, בהודו השתמשו בעבר בקארנליאן נשיאה ליום יום - שוב, החליטי לבד.או צייני מטרה ספציפית ואעזור לך אבל הכי טוב להכנס לחנות עם מבחר גדול ולבחור מה שבא (לרוב זו האבן הראשונה בה נוגעים) להחלטות...אגת ג´אוד

טוב...

אז אני רוצה להגיד תודה רבה לכולכם (בינתיים שניכם), ובאמת עזרתם. והשאלות הבאות - מהן תכונות האבן המטייט (אני חושבת שכך קוראים לה. היא אבן מאוד יפה לדעתי - כהה ומבריקה, ומאוד נמשכתי אליה)? אבני כיס טובות לנשיאה רק על הגוף ממש או אפשר גם בתוך תיק צמוד או משהו דומה? באיזה גודל בערך אבני הכיס צריכות להיות? כמה אבנים לדעתכם אפשר לשאת יחד? איך מכינים את האבן לפני הנשיאה? תודה רבה מראש, דנה

ועוד משהו...../images/Emo23.gif

ביקרתי באתר הקריסטלים והאבנים המומלץ, וראיתי שיש כמה סוגים לאבן אמטיסט - הודי, ברזילאי, ודרום אפריקאי. תוכלו לומר לי מהם ההבדלים ביניהם? למה כל אחד טוב? תודה, דנה.

stoneage

New member
ההבדלים בין האמטיסטים

זה כמו שתאכלי מנגו בארץ, באפריקה ובארה"ב. לכולם אותם הויטמינים ואולי אותו המרקם אבל הטעם- שונה לחלוטין. כנ"ל עם אבנים. האמטיסטים בכל העולם בעלי אותו הרכב ההבדל הוא שבכל מקום בעולם האנרגיות בתוך כדור הארץ, הלחצים, הסביבה - היו שונים ולכן לאבנים אנרגיות קצת שונות. אי אפשר להצביע על הבדל ממשי. צריך לחוש למה נמשכים. יש למשל אנשים שאוהבים רק אבנים מאפריקה ואחרים שלא מסוגלים לגעת באבנים משם. ההבדל הוא לרוב באיכות האבן אבל זה קשור לגמולוגיה לא למיסטיקה. האבן היחידה שההבדל האנרגטי שונה מאוד היא הקוורץ: האפריקאי אטום יחסית ולכן יש לו הרבה מה "לתת" ומטפלים אוהבים אותו ומעדיפים אותו על פני הקוורץ הצלול שאותו אוהבים אנשים "חדשים" בתחום. שוב, בחרי לפי אינטואיציה.

היי דנה

המטייט - מעניקה אופטימיות ואומץ. טובה לאינטואיציה, לחץ, וביטחון עצמי. יש אבנים שחוצבים (?) אותן בצורה של חלוקי נחל, והן מספיק קטנות בשביל להיכנס לכיס או לארנק (זה מה שמוכרים כמעט בכל חנות מיסטיקה). האבן לא חייבת להיות עלייך פיזית, אלא קרובה אלייך. אני חושבת שאפשר כמה אבנים שאת רוצה, לפי האינטואיציה. לא צריך לטהר את האבנים כל פעם לפני שיוצאים איתן מהבית, מספיק לטהר אותן אחרי שקונים אותן, ופעם בכמה זמן, שוב - לפי אינטואיציה, או אם הן ספגו אנרגיה רבה.

stoneage

New member
המטייט

אני שמחה שעזרנו. ההמטייט מחזקת אינטואיציה וספונטניות. מקרקעת. מעניקה אופטמיות רצון ואומץ. מחזקת הערכה עצמית ומעניקה הגנה. מאזנת את לחץ הדם. אגב, התאור שלך אכן נשמע כמו המטייט אבל אם את לא בטוחה יש תמונה באתר. אבנים ניתן לשאת בכיס , בחזיה, בתיק , בתכשיט או איפה שרוצים תלוי במטרה. לכאבי ראש למשל עדיף את האבן צמודה ולא בתיק. לשפע ניתן בתיק, להגנה אפשר בתיק ובעת הצורך לאחוז ביד. גודל - לא משנה. אין קשר. יותר חשוב להתחבר לאבן. לפעמים דווקא האבן היותר קטנה תהיה לך טובה יותר מאשר אותה אבן גדולה. אולי דווקא הקטנה יועדה עבורך. כמה אבנים ? יש שהולכים אם שניים ומחליפים כל כמה זמן ויש שעונדים או שומרים בכיס עשר אבנים. תלוי בך, באינטואיציה במטרה. אין חוקים. "הכנת אבן" - שטפי אותה והניחי מעט זמן בשמש או על גבי מושבת קוורץ. טהרי שוב מתי שאת חשה בצורך לפי אינטואיציה. אם נוגע לך באבן אדם שמפריע לך שהוא נגע - שטפי (אם נוגע באבן מישהו וזה לא מפריע לך אין צורך לטהר) העיקרון עם אבנים הוא אינטואיציה. אופן השימוש משתנה מאדם לאדם. תזכרי את זה לגבי כל דבר שקשור בעבודה עם אבנים. גם כאשר מטפל ממליץ על אבן מסויימת, הייתי בכל זאת מקשיבה לאינטואיציה כי לכל אחד משהו אחר גורם לכאב ראש למשל. זה לא קבוע.

שוב תודה, ו...

כל מה שצריך כדי להכין את האבן לנשיאה זה לטהר אותה? חשבתי שצריך גם להטעינה באנרגיות, ודברים דומים. יש עוד אבנים מומלצות? לביטחון עצמי, אהבה, חוזק (מבחינה גופנית), צמיחה וגדילה וכו´? תודה, דנה

stoneage

New member
להומור

הייתי הולכת על אבנים של שמחה: קארנליאן, אבאלון, מונסטון ריינבו, פרידות, פקוק-קופר, פירייט, אלכסנדרייט או אבנים שמומלצים למי שלוגי מידי או חושב יותר מידי כגון לפידולייט, אגת

stoneage

New member
הי דנה

יש עוד אבנים, המון. כפי שציינתי את צריכה לבחור לפי אינטואיציה. אולי מה שיש לך מספיק לך ואולי יהיה לך טוב אם יהיו לך עוד. כנסי לחנות אבנים, הסתובבי , אל תבקשי עזרה, פשוט התבונני באבנים והחליטי לבד. לא חייבים להטעין באנרגיות האבנים עובדות גם כך בכל אופן את יכולה להניח על מושבת קוורץ בכדי להטעין. לביטחון (לא רשמתי לך ?) סיטרין, רוז, רודונייט, סודלייט, בלאדסטון, טורקיז, קארנליאן. אהבה - רוזקוורץ, רודונייט, רודוקרוסייט, קוורץ תות, מונסטון, פרידות, טורמלין ורוד, מורגנייט, קובלט חוזק פיזי - ג´ספר, רובי, בלאדסטון, המטייט, כלצית, בוג´אי, מוצ´י, פטריפייד ווד צמיחה (רוחנית ?) כל אבני העידן החדש למשל סוג´ליט, מורגונייט, דנבורייט, מולדוויט, טנזנייט, נבולה ועוד

../images/Emo23.gif../images/Emo15.gif../images/Emo23.gif../images/Emo51.gifעוד משהו...../images/Emo23.gif

לא אמרת שרוזקוורץ טובה גם לביטחון עצמי?? התכוונתי יותר צמיחה במובן הפיזי... מהן תכונות האבנים מונסטון ריינבו וקארנליאן? תודה, דנה.

stoneage

New member
הי דנה

הרוזקורץ טובה גם לביטחון. יש המון אבנים והמון תכונות. במסגרת הפורום אני לא מציינת הכל (תשובות ארוכות מידי..) ולכן אולי פעם ציינתי זאת ופעם אחרת ציינתי אבנים אחרות. אבל שוב, זה אינדווידואלי. השאלה מה גורם לחוסר ביטחון. יש כאלו שהרוז תהיה להם טובה ולאחרים דווקא הסודליית. החשיבות של בחירה אינטואטיבית היא בגלל שהגורם למצב או בעייה שונה מאדם לאדם ולכן האבן שתסייע שונה אגב, את שואלת על המון אבנים תנסי להכנס לאתר יש שם תכונות של הרבה אבנים ואני מוסיפה עוד כל שבוע. מונסטון ריינבו - בנוסף לתכונות המונסטון מוסיפה שמחה, מעניקה תחושה טובה. המון המון אנשים הולכים עם תליונים (יש תמונה במחלקת תכשיטים באתר) קארנליאן אבן של אושר ושמחה. מעניקה אומץ וכח להתקדם הלאה. מאזנת רגשית וטובה לאלו שעושים רק עבור אחרים ולא עבור עצמם. מרחיקה בלבול ולכן טובה לאנשים מפוזרים אגב, שמך דנה או פיבי ? גם לבת שלי קוראים דנה כך שמראש יש לך קרדיט אצלי....

../images/Emo23.gif

קוראים לי דנה
ופיבי האליוול זה הניק שלי... תוכלו לומר לי כמה עולה אבן כיס בערך? שוב תודה, דנה

stoneage

New member
אבן כיס...

אני לא יודעת מה כוונתך באבן כיס. חלוק נחל קטן יכול לעלות 1 ש"ח אבל אם זה ספיר או מולדוויט למשל המחיר יכול לעלות ל20 ש"ח ואם זה עין החתול אז גם ל100 ש"ח או ל10,000$ תלוי בסוג ובאיכות. בכל אופן סביר להניח שכוונתך לחלוקי הנחל מהסוגים הפשוטים, המחירים תלויים במשקל ולגודל של כיס 1-8 ש"ח בערך תלוי לאיזה גודל את קוראת כיס..

למעלה