שלום לכולכם

LordNor

New member
על פי מה אתה מסתמך??

מי קבע את האיסור ואת המותר??? מעולם לא שמעתי על דבר כזה שאסור סתם ככה לבנות לדבר עם בנים.. אשמח אם תסביר את עצמך..

אחי, תנסה לפרש בצורה אחרת

את "צריך האדם להתרחק מן הנשים מאד מאד". (שו"ע או"ח כ"א. והשו"ע נוקט בלשון "מאד מאד" רק במקרים נדירים, כדי להדגיש את החשיבות. האיסור הזה הוא סייג ל"ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם". ואמרתי - כשיש צ´אנס לחתונה, (לא שתתחיל לדבר ע"מ חתונה! אל תבין אותי לא נכון. אבל למשל בגיל 18, וכשהאדם כבר מרגיש שהוא מספיק בוגר לחתונה כלומר שהאדם במצב בשל לחתונה (בלי קשר אם כבר יש בת זוג או לא)) ) . אז מותר.

זה נכון.....

אסור לדבר שיחות חולין..משהו כזה. אני לא מאמינה בזה כ"כ אבל לא משנה.. לילה טוב לכם!!!!!

מה שייך "להאמין בזה"?

אם זה אסור - אז זה אסור.. האם אנחנו עושים פשרות בהלכה?

לא, אבל...

אתה יודע כמה פעמים דיברתי סתם עם בנים? אתה רוצה להגיד לי שזה לא בסדר? אני באמת לא מבינה את זה.....

האם זה שעשית את זה הרבה

זה הופך את זה למותר? בבנ"ע זה באמת מסובך, ולכן זו מציאות שאינה כלל אידיאלית, וזקוקה לשינוי דחוף. אז מה שאת צריכה לעשות זה להשתדל כמה שיותר לדבר *סתם* כמה שפחות.

FullTimeSpirit

New member
די די...

די לטחון את הנושא הזה שוב ושוב... מספיק דיו נשפך ומספיק מקלדות נשחקו בגלל זה אז מי שרוצה לברר את הנושא יש לו מספיק לאן לפנות.

אולפניסטיתוששששש!!

איזה כיף לי שיש לי ד"ש!!!!! אני בטלפון עכשיו ובגלל זה אני פה......שלא תחשבו שהפסקתי לחרוש.... חס וחלילה!!! תעני לי כבר למסר......

הוא לא הגיע

סורי....תשלחי עוד פעם... אני רוצה להגיב על כל העניין של בנים בנות אני לא מבינה קצת את ההלכה בקטע הזה גם שאסור לדבר עם בנים סתם שיחות חולין וגם שכתוב שאסור לבן להביט ביופיה של אישה...אני לא חושבת ש2- הדברים האלה יכולים לגרום למשהו תקנו אותי אם אני טועה כשאני ידבר עם בן מהשבט שלי סתם....לא על קודש על הסניף זה לא לצורך זה לא לשון הרע, גם אם זה הבן הכי לא חביב בעולם וגם אם זה הכי חמוד והכי חתיך בסניף לא יקרה כלום,ואני בטוחה,לא יודעת מה הולך בסניפים אחרים אבל לפחות אצלינו זה לא יקרה....

למעלה