שלום לכולכם

שלום לכולכם ../images/Emo9.gif

קוראים לי רעות, אני בת 17 ואני מאוד מתעניינת בנושאי החינוך הביתי
נכנסתי מקודם לקישור של - "באופן טבעי" והמאמרים שם מאוד מעניינים אפשר לומר שקריאה קצרה בפורום גילתה לי שהרבה אמונות ותירוצים "למה לא לחנך ילדים בבית ולמה בי"ס עדיף" לא נכונים.. כמו האמונה ש - בחינוך ביתי לילד לא יהיו חברים והוא יהיה בודד... אני חושבת שההודעה שהכי עניינה אותי, הייתה בבאופן טבעי, של משפחה שמטיילת בעולם על יאכטה, והבנות לומדות בבית... מאז ומתמיד הייתה לי פנטזיית ילדות כזו - לגור על יאכטה ולשוט מסביב לעולם
שלא לדבר על ה"הון התרבותי" שהילד צובר... לדעתי זו אחת הלמידות הכי טובות - לבוא במפגש עם תרבויות שונות, וזה משהו שאי אפשר לקבל בבי"ס, לא משנה כמה הבי"ס יתאמץ - כי זה משהו שצריך לחוות באופן אישי ולראות לא רק בסרט... הייתי שמחה אם היה נפתח פה דיון על מה דעתכם בנושא ויש כמה שאלות שמאוד מעניינות אותי בהקשר הזה - של מגורים על יאכטה השאלה העיקרית נראה לי היא איך מסתדרים מבחינה כלכלית ? הרי נסיעה מתמדת לא משאירה פתח לעבודה (או שמא אני טועה ?) והפעם באמת ישנו שיקול חברתי - איך ילדים יכולים ליצור קשרים אמיתיים עם חברים אם הם נודדים כל הזמן ? האם הילדים לא מחמיצים דברים במימד החברתי ? הליכה למסיבות, ה"דייט" הראשון וכאלו - ברור לי שבחינוך ביתי על הקרקע
אפשר להכיר חברים דרך חוגים, או ילדים שגרים באותה השכונה, אבל איך זה אפשרי על יאכטה ? אני מקווה שהנושא קשור לפורום, ואשמח לשמוע את דעתכם

היי רעות, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מכירה את הפנטזיה עם היאכטה
לצערי, המשפחה הנ"ל לא הרחיבה הרבה על חוויותיה, ואנחנו רובנו - מחנכים על היבשה. לגבי השאלות שלך בנוגע לכלכלה וחברה, אז אוכל להתייחס רק מהמעט שידוע לי 1. יש אנשים שיש להם מספיק כסף כדי לטייל בלי לעבוד
2. יש עבודות כמו ייעוץ - שעם הקשרים הנכונים - אפשר לעשותן ברחבי העולם 3. אנשים צעירים מסתדרים לטייל עם עבודות מזדמנות כמו: מלצרות אבל להחזקת היאכטה אני מניחה שעוזר אם יש הון התחלתי
4. אנשים נודדים מסתדרים עם חברים מזדמנים ועם אמצעים כמו: דואר ואי-מייל 5. גם עם יאכטה אפשר לעצור לתקופות ממושכות יותר בנמל זה או אחר, ולהתחבר עם אנשי היכטות המקומיים - עם או בלי ילדים (יש אנשים שגרים ביכטות - גם בארץ, בת"א, באילת ואני מניחה שגם בהרצליה) 6. במעברים רבים - כן!! יש החמצה מסוימת במימד החברתי - אין למידה של כינון קשרים ארוכי טווח. זו בעיה רווחת גם אצל ילדי הסגל הדיפלומטי, ילדי אנשי צבא (במיוחד הנודדים של חיל האוויר ועוד). מקווה שהצלחתי קצת להאיר...

הי מלאכית.............

ראשית, ברוכה הבאה לפורום. נסי להתמקד. על מה בדיוק את רוצה לדבר? על חינוך ביתי / חופי או על מגורים ביאכטה???

למעלה