שלום לכווולם...

שלום לכווולם...

רק רציתי להגיד שחזרתי כרגע מקונגרס תנועות הנוער ביד ושם. בהתחלה היה נאומים ושאלות שהוצגו לרב בני לאו ועוד איזה מוקי ששכחתי את שם משפחתו..קצת היה קשה- אבל בקטנה.. אחר כך התחלקנו לקבוצות. בקבוצה של בחלק הראשון דיברו על אומנות בשואה. היד מעניין..גם בהמשך המשיך להיות מעניין. בסופו של דבר, אני מודה שהיה כיף! היה שווה לבוא. אגב, הסניפים שיצגו את המכבי היו ראשל"צ וכפר שמואל...

idanshaf2

New member
בהחלט היה מעניין

ובנושא הזה... כל היום דיברנו על נושא זיכרון השואה ואיך עלינו לזכור א תהשואה וכמובן מה תפקידנו כתנועת נוער בנושא?? אז אשמח אם נפתח פה את הדיון... מה אתם חושבים מקומה של תנועת נוער בנושא זיכרון השואה? האם עלינו לעודד את הילדים לדעת ולזיכור לשם הזיכרון? או שעלינו לעודד את הילדים ללמוד מהעבר ולהשליך את לקחי השואה על החברה כיום? האם אתם חושבים שאת הידע הילד לומד אך ורק בביה"ס או שגם לנו כתנועה יש מקום להנחיל לו ידע נוסף? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא....

...

אני בדיוק עושה עכשיו עבודה בהיסטוריה על תנועות הנוער בתקופת השואה.. ואני חושבת שכן, אנחנו כתנועת נוער צריכים לעודד את הילדים לדעת ולזכור.

idanshaf2

New member
כן אבל באיזה אופן?

האם עלינו להגיד לחניכים "אוקי היה ותזכרו" או שעלינו להגיד להם.. תיזכרו ותלמדו ממה שהיה כדי שנדע איך לשפר את עצמנו בתור בני אדם...

אמממ

לא בדיוק הבנתי אותך.. כשאתה אומר לשפר את עצמנו בתור בני אדם אתה מתכוון שלא נתנהג כמו הנאצים? או שאתה מתכוון שאנחנו(היהודים) פשוט נהיה יותר חזקים ולא ניתן לדבר כזה לקרות שוב פעם?

זה נכון אמנם שצריך להקפיד לזכור...

אבל השואה השפיעה ושינתה אנשים וצריך לשים דגש גם על זה. זאת אומרת, בתור חניכה, הייתי מעדיפה לעבור פעולה ששמה דגש על כל מיני תכונות ורגשות שנכנסים במקביל לאירועי השואה עצמם. כמו למשל חיי הילדים בשואה לעומת החיים שלי עכשיו.

idanshaf2

New member
יפה...

זאת הייתה הכוונה שלי.. שתפקידנו כתנועת נוער הוא לא רק ללמד את הילדים לזכור.. אלא ללמד ואתם להתחבר לנושא ותוך כדי התחברות להבין את ההשפעה שיש לו על ימינו.. ועל איך עלינו להתנהג בימינו אנו בנושא של כבוד האדם, חופש, זכויות אדם, קבלת השונה וכו'... אלה הם הנושאים שצריך לעסוק בהם בתהליך יום השואה.. כמובן יחד עם לימוד העובודת....

למעלה