שלום לכווולם

פליפר.

New member
שלום לכווולם

חזרתי מטיול של שבוע בהרי אילת (כן - הרים - ההיפך מים
) נפלא כתמיד!!! מישהו בתפוז "השתולל" קצת עם האייקונים?!
בכל מקרה - מזכיר למי ששכח - שגם בכיוון השני (למעלה) יש דברים יפהפיים פליפר

היגעת לשערי הארץ המובטחת ../images/Emo119.gif

ולא נכנסת בה ? (כמו משה על הר נבו....
) אבל אם כבר יש המלצות לאתרי טיולים שאפשר לטייל בין הצלילות בלי להתסכן בדקו (אתרים לא גבוהים) ?

ברוך השב

תגיד פליפר, אתה ב-מ-ק-ר-ה מגיע מחר אחרה"צ לחיפה עם קבוצת הילדים של יגור למשחק הכדורסל בחיפה? (מסר מניצן ששואל ומקווה לשמוע תשובה חיובית
) אני אשתדל להגיע אם אחזור בזמן מהצלילה לאח"י מיזנק.

פליפר.

New member
מקומות טיול ומשחקי ../images/Emo87.gif

נפתלי - לצערי לא אוכל להגיע - כמו שאתה רואה (השעה...) עופדים אבל תמסור ד"ש וספר איך היה במזנק מנטה - יש כמה מקומות נמוכים ומאד יפים בטווח של 5 דקות עד 20 דקות מאילת עצמה. אם תרצה - אני אשלח לך מייל עם פירוט ואם תרצו אני אפרט כאן
(התלהבתי מכמות האייקונים)

פליפר.

New member
אז איפה היינו... ../images/Emo112.gif

מקום קרוב מאד (3 דקות נסיעה) ויפה - הר צפחות - נכנסים לכיוון חוות היען וממשיכים עוד כ 800 מטר עד לפיצול נחל שלמה עם ה"ערוצון" של הצפחות(משולט בשילוט גדול). מחנים את האוטו ליד העץ והולכים ברגל.הכניסה היא שמאלה - טיפוס קצר (כ 20 דקות) בערוץ קטן עד לאוכף שזה כבר כמעט הקצה. משם ממשיכים שמאלה עד להגעה לקצה ההר (עוד טיפוסון קצר בקצה) - שימו לב להוריד כובעים רגע לפני הקצה - מקבלים "מכת רוח" שבד"כ מעיפה כובעים
ואז כל מפרץ אילת נפרס לפניכם - הכי יפה זה בזריחה למי שמוכן להקריב קצת שעות שינה. בחזרה ניתן לרדת לכיוון הבי"ס שדה (יוצאים ליד חוף בן-הרוש) ולחזור עם אוטו אחר לחניון - או עם מונית (מאד זול) או פשוט לרדת חזרה לחניון. מקום שני - הקניון האדום (נחל שני) - כ 15 שעה נסיעה - עולים בכיכר שליד חיל הים מישד אחרי "MALL הים" (איפה שפעם היה מזח קטן והשקמית) ועוקבים אחרי השילוט להרי אילת. עוברים את מעבר נטפים והר חזקיהו עד לשלט בצד ימין לנחל שני והקניון האדום. פונים ימינה ומיד שמאלה בדרך עפר. נוסעים עד הקצה (מעין חניון לילה משולט). מחנים את האוטו והולכים עם השביל למטה ונכנסים לתוך קניון קטן ויפה, מוצל (מתאים גם ליום חם) ופסטורלי. כשמתחיל להפתח ויש סימון לנחל שני - יש גם פיצול של שביל שמטפס ימינה ומוציא מהקניון וחוזר מבחוץ לנקודת ההתחלה (מעל הדופן הימנית של הקניון) חביב מאד ומומלץ.

javierg

New member
עם קצת מזל אפשר לראות בהר צפחות

חרדוני צב הדור. זהו לדעתי הזוחל הכי יפה שיש באזורנו (מזה"ת-צפון אפריקה). עוד מסלול נחמד שאני ממליץ הוא נחל גשרון. ממנו ניתן לחתוך לכוון הר צפחות ולרדת לחוף אלמוג. רק לשים לב שנחל גשרון לא להמשיך יותר מדי דרומה כי עוברים למצרים בלי ביקורת דרכונים...

פליפר.

New member
נחל גישרון

אכן יפה מאד - אך מעלה גישרון הוא מעלה די קשה ומי שבא לסתם טיול קצר של כיף בין הצלילות עלול לא לאהוב את זה אלא אם כן הוא טייל מושבע (לדעתי).

למעלה