שלום לך...

הסססטלן

New member
שלום לך...

תפסיקו להיות תמימים! תבינו שהיום יש כול כך הרבה פילוגים בציבור החרדי זה מזעזע!היה פה מישו שכתב שהוא בחור ישיבה והוא עושה עבירות בסתר.וזה לא נוגד את הסוגיה בגמרא שהוא למד כמה ד`ק לפני כן.הגיע הזמן שתבינו שיש כאלה בחורים כן יש!!!אני מכיר המון כאלה.זה תופעה ע ו ל מ י ת ! ! !בחור יכול לשבת בישיבה להרביץ `שטייגען` ללמוד טוב עם החברותא או להקשות קושיות של ר` עקיבא איגר ואחרי שעה שהוא לומד יוצא ועושה עבירות!לצערנו.חבר`ה זה קיים ומוחשי בנינו במחנה שלנו החרדים!!תפסיקו לאכול את מה שמוכרים לכם בזה שאומרים אין כזה דבר באמצע.או כאן או כאן.רק תיתעוררו ותבינו לליבם של בחורים אלה.ירידת הדורות או משו אחר לא יודע איך להסביר את זה אך זה קיים!!!וזה מאודדד מוזר! יש לי דוגמא חבר שיש לו קשר עם בחורה כבר שנתיים ברציפות!והוא נחשב לאחד הבחורים הטובים בישיבה.זה לא נוגד את זה.איך החבר`ה אומרים=מזה ומזה אל תנח ידך.תהנה משני עולמות.תהיה גם פה וגם שם.כי זה מה שהולך היום.זה מה שקיים וזה ברור שזה תופעה נ.ק.ו.ד.ה!!!המשך יום מקסים לכולם!

אץ קוצץ

New member
חשבתי להגיב

אבל אני ישאיר את העבודה לתוהה בדרך או ידידו או טו טו אתאיסט..
תקרא את הציטוט הבא מדרך ה' לרמח"ל (חלק רביעי פרק ב') בפרט מהקטע שמתחיל "אבל אם תנאי זה יחסר ממנו וכו'" לא נראה לי שהוא משקר.. תנאי התלמוד ה. אך התנאים הצריכים להתלוות לתלמוד הנה הם: היראה בתלמוד עצמו, ותיקון המעשה בכל עת. (א) לימוד התורה וזה, כי הנה כל כוחה של התורה אינו אלא במה שקשר ותלה יתברך שמו את השפעתו היקרה בה, עד שעל ידי הדיבור בה וההשכלה תימשך ההשפעה הגדולה ההיא. אך זולת זה לא היה הדיבור בה אלא כדיבור בשאר העסקים או ספרי החכמות; וההשכלה ככל שאר מושכלות המציאות הטבעי למיניהם, שאין בם אלא ידיעת העניין ההוא, ואין מגיע ממנו התעצמות יקר ומעלה כלל בנפש הקורא המדבר והמשכיל, ולא תיקון לכלל הבריאה. ואמנם ההשפעה הזאת הנה עניינה אלוהי כמו שכתבתי, ולא עוד אלא שהוא היותר עליון ונשגב שבעניינים הנמשכים ומגיעים ממנו יתברך אל הברואים. וכיוון שכן ודאי שיש לו לאדם לירוא ולרעוד בעסקו בעניין כזה, שנמצא הוא ניגש לפני אלוהיו ומתעסק בהמשכת האור הגדול ממנו אליו. והנה צריך שייבוש משפלותו האנושי, וירעש מרוממותו יתברך. והנה יגל מאוד מחלקו הטוב שזכה לזה, אך ברעדה כמו שכתבתי. ונכלל בזה, שלא ישב בקלות ראש, ולא ינהג שום מנהג בזיון, לא בדבריה ולא בספריה, וידע לפני מי עומד ומתעסק. ואם הוא עושה כן, אז יהיה תלמודו מה שראוי לו להיות באמת, ותימשך על ידו ההשפעה שזכרנו, ויתעצם בו היקר האלוהי, וימשך תיקון והארה לכל הבריאה. אבל אם תנאי זה יחסר ממנו, לא תמשך ההארה על ידו, ולא יהיו דבריו אלא כשאר כל הדיבורים האנושיים: הגיונו כקורא איגרת, ומחשבותיו כחושב בדברי העולם. ואדרבא, לאשמה תחשב לו, שקרב אל הקודש בלי מורא, ומקל ראשו לפני בוראו, עודו מדבר לפניו ומתעסק בקדושתו יתברך. ואולם כפי מדרגת המורא ושיעור הכבוד והזהירות בו, כן יהיה שיעור יקר הלימוד ומדרגת ההשפעה הנמשכת על ידו, וכמו שכתבתי למעלה. (ב) תיקון המעשה ו. והתנאי השני הוא תיקון המעשה. כי הנה מי שירצה להמשיך השפעה, ראוי שיהיה הוא הגון ומוכן להמשיכה. אכן אם הוא מטמא את עצמו באשמות ופשעים, ומרחיק עצמו מבוראו, וזונה מאחריו אחרי כוחות הטומאה והרע, ודאי שיאמר בו: "ולרשע אמר אלוהים מה לך לספר חוקי" וכו'. וכן אמרו ז"ל "כל המלמד לתלמיד שאינו הגון כאלו זורק אבן למרקוליס". והנה איש כזה, ודאי שתורתו לא תמשיך מן ההשפעה שזכרנו שום מדרגה כלל. ואעפ"כ רז גדול גילו לנו החכמים ז"ל, שאילו לא היו הרשעים עוזבים את תלמוד התורה, סוף שהיו חוזרים למוטב. כי אף על פי שאין בכוחם להמשיך שום המשך מלפניו יתברך כמו שכתבתי, כבר דברי התורה בעצמם מקודשים ועומדים מצד עצמם, עד שבהתמיד העסק בהם יגיע מהם פעם אחר פעם קצת התעוררות, וכמו דמות הארה קטנה שבקטנות, אל העוסק בם, שסוף סוף תגבר עליו ותחזירהו למוטב. והוא מה שכתבו ז"ל: "הלואי אותי עזבו ותורתי שמרו, שהמאור שבה מחזירן למוטב" (מדרש איכא פתיחתא ב). ואמנם פשוט הוא שאין הדברים אמורים במי שיתעסק בה דרך שחוק והיתול, או לגלות בה פנים שלא כהלכה, אלא שיתעסק בה לפחות כמי שמתעסק בשאר החכמות.

התופעה הזאת תלויה בנו . . ! !

כל עמ``י ערבים זה לזה . . .אם ניתחזק ביזכותנו עוד מישהו יתחזק וזה ממש לא נכון לומר שאין לזה תקנה . . .!

בעולם של סטלה אתה צודק

בעולם של ערכים כבודו טועה! כשבחור ישיבה שקוע בר` עקיבא אייגר הוא יודע שהנפילות שלו ברוחניות מהוות סתירה מוחלטת להשקעה הלימודית שלו והוא מרגיש אפס, רע לו! אין אמצע, יש להיות בדרך, ובדרך יש נפילות, אבל מתוך ידיעה והכרה שהנפילה תמיד נחלת העבר ומיד קמים. אין חיים אחרים. הסטלן, אפשר לברוח, לומר `אני נהנה מהכל`, יבא יום והכל יתפרץ, תגלה שאתה לא נהנה, אתה לא שיך, אתה תלוש מכל העולמות.. וביום פקודה תראה כמה שווה אותו אחד שנהנה משני עולמות..

זה קיים אבל זה לא אמיתי

ואת זה כל אחד מרגיש ובסופו של דבר אותם הבחורים עוזבים את כל השטויות כי הם מבינים שזה סותר לא באופן מעשי אלא בצורה השקפתית הם מרגישים שזה לא נכון לחיות כך ועוזבים הכל

את/ה צודק/ת ב100 אחוז

וזה לא רק אצל הבחורים זה גם אצל הבחורות אח שלי סיפר לי שהוא ראה בקניון בנות שהוא מכיר מבית ספר חרדי עם שם טוב אכלו לפא בשרית ואחרי שתי דקות יצאו החוצה וקנו קפוצ`ינו חלבי פשוט כל אחד צריך לשמור על עצמו ובלי זה זה לא לעבוד

למעלה