שלום לך קרן!

ממש לא רציני

טוב חבר'ה. אז לטובת כולנו, ערכתי חיפוש מקיף בספרות הרפואית/אנדוקרינית, ואין שום בסיס לטענה הזו. יש לי שאלה אליך, בעל הנסיון, מה הגובה של הוריך, זה הרבה יותר רולוונטי מגובה בנך? לא רק שהרמת משקולות ו-bodybuilding אינם מונעים גדילה, אבל הסיפור הזה שכדור סל מעודד גדילה, זה ממש לא רציני! יש גבול גיל שמתחתיו לא מקבלים ילדים במכוני כושר, אבל זה לא מטעמי גדילה, אלא בגלל הסיכון לפגיעה. הנהלות מכוני הכושר פשוט לא רוצות להיות אחראיות לתאונות אצל ילדים. ntchristt אני צודקת או לא? יש כל שנה ברחבי העולם תאונות עם מרימי משקולות שמתים כי נפל להם על הצואר הבאר עם 80 ק"ג כי לא הגן עליהם מאתמן אחר בזמן שעשו bench press (יש לתפקיד הזה שם אבל שכחתי אותו), ועוד אי אלו freak accidents, לא נעים כשזה קורה לילד. מה עוד שילדים עוד יותר עלולים לא להקפיד על הכללים, אז מכל הסיבות הללו אני מניחה לא מכניסים אותם מתחת לגיל 14-15. אבל לא בגלל עיכוב גדילה.

ntchristt

New member
זה לא נכון.

הדרך היחידה שמשקולות ימנעו צמיחה לגובה,היא לשים לילד 20 קילו על כל כתף,ולא להוריד את המשקולות עד שהוא סיים את התבגרותו הפיזית. לא נראה לי שמישהו עושה זאת.

זו שאלה למומחה שלנו ntchristt

שלום דנית, לפי דעתי אין בזה ממש וזו אמונה תפלה שאמנם מסתובבת לה , אבל לדעתי ללא בסיס מדעי. אני אפילו נתקלתי בימים האחרונים בידיעה, אני כבר לא זוכרת אםזה היה בעיתונות המדעית או העממית, אודות מחקר שמראה בדיוק ההיפך. אבל יש לנו כאן אורח שממש מתמצא בכל האנדוקרניולוגיה של מכוני כושר, אולי הוא ידע משהו שאני לא יודעת.

ntchristt

New member
אין לי מה להוסיף. הדוקטור צודקת!

למיטב ידיעתי זוהי אגדה שסופרה ע"י אימהות פולניות שפחדו שילדיהם יהיו שרירנים עם מראה של ימאי או פושע.

ntchristt

New member
אבל....

יש אבל קטן,שקשה לי להאמין שבעקבותיו נוצרה האגדה,אבל יש ממש משהו קטן. לאחר אימון יתר,יש סכנה של רמת קורטיזול גבוהה(קטבולי) שעוצר במעט את יצור הורמוני הגדילה. ניתן להתגבר על כך ע"י אימון חזק אבל מבוקר,ואם הגזמנו באמת באימון,צריך מיד אחריו לצרוך אינסולין.

לא להסחף זה ממש רק בתיאוריה

לא להגזים. נכון שבזמן מאמץ מופרש קורטיזול, אבל פעילות גופנית היא גם גירוי חזק מאד להפרשת הורמון גדילה, כך שהכל כנראה מתקזז, וכל זאת כדי שוב לומר שאין בסיס מדעי לאמונה הזו. כמובן שאחת הסכנות לילד במכון כושר היא שיתפתה לקחת סטרואידים אנבולים שעלולים להציע לו. זה ממש לא לעיניין כי אמנם זה יכול לזרז את התבגרותו המינית לכאורה (יותר שריר, צמיחת שיער גוף, קול באס וכו'..), זה בהחלט יכול לגרום לעצירת גדילה וגם לפגיעה בתהליך ההתבגרות העצמונית. אני חושבת שהסיבה שהאמונה הזו קיימת נובעת מכך שמרימי משקולות הם בד"כ נמוכים. אבל לפי דעתי הם נמוכים מסיבה דומה ששחקני כדור סל גבוהים, ושג'וקיס קטנים וקלים. לא הספורט גורם להם להיות כך, אבל נתונים אלה נותנים להם יתרון בענפי הספורט הנ"ל,

למעלה