שלום לך אביבה

שלום לך אביבה

לאחרונה אני חשה שלא בנוח בביתי. הן אני והן בעלי, וכמובן שני ילדינו(בנים בני 5 וחצי ושנתיים )בלגניסטים. הבית למראית עין מסודר, אך בתוך הארונות, ואיזורי האחסון(כולל חדר העבודה) הבלאגן חוגג. שאלתי היא- כיצד ניתן לשמור על אוירה נעימה בבית בו שני ילדים קטנים המחוללים כ"כ הרבה אי- סדר(הרבה פעמים כשאני כבר מצליחה להשליט איזשהו סדר, המצב חוזר לקדמותו ואני חשה שאני מאבדת שליטה ). האם אפשר ליצור אווירה נעימה בבית עם ילדים, ויחד עם זאת לשמור על חופש הפעולה שלהם בתוכו(לא הייתי רוצה, ואף אינני יכולה לשמור בכל מחיר על סדר וארגון). אשמח לטיפים בנושא. חג- שמח,ותודה מראש אמם של שני שובבים...

עבודה קשה...

הדבר הראשון מוריד את כמות הבאלאלגן היא כמות יותר קטנה של פריטים מסביב. "שובבים" זה מצויין, השאלה היא איפה תוחמים אותם למקום שבו הם יכולים לעשות כרצונם ואיפה לא. לא הייתי ממליצה לאפשר את מה שבא להם בכל הבית. התחילי בקריאת מאמרי הפורום על חדרי ילדים ובכלל, זה יתן לך כיוונים נוספים. אח"כ אם תרצי עוד...אני כאן.

תודה לך אביבה../images/Emo140.gif

אני עובדת כבר יום שלם על זריקת חפצים מיותרים כולל אלו ש"כואב" הלב לזרוק, אבל אנים בשימוש, ומשתדלת לארגן להם בראש ובראשונה סביבת משחק "אוורירית" יותר. יש לציין שמאז החשיפה לפורום ולמאמריו המצויינים, אני ב"אטרף" של היפטרות מחפצים מיותרים בכל רחבי הבית, והאור מתחיל להתגלות... החלטתי שבשלב הראשון אארגן ואסדר ואפטר מחפצים מיותרים, ובשלב הבא אתעמק יותר בעקרונות התורה לעומקם. תודה על המענה המהיר, אשמח לשתף, ולהישתתף בהמשך.

למעלה