שלום לחוזרים בשאלה

Yarik N

New member
שלום לחוזרים בשאלה

קודם כל ברצוני לומר עד כמה אני גאה בכאלו שהלכו עם ליבם עד הסוף ולא הלכו כצאן אחר החברה מסביבם. כל הכבוד לכולכם על האומץ הרב.
אני אבא לילד בן שנתיים וקצת אשר החליט שלא למול את בנו, הופתעתי לגלות עד כמה החברה החילונית שמסביבי תומכים בטקס זה. נדמה לי שזהו הטקס הדתי היחידי שעדיין רוב החילונים מבצעים בעיניים עצומות ומרימים גבה על אלו שלא עושים כך. רציתי לשאול את דעתכם בנוגע לברית המילה.

אלי פלס

New member
../images/Emo51.gif

תודה על התמיכה. אני מנסה לשמור על נושא הפורום בקנאות ככל שניתן ולכן לא אאריך בתגובתי. לדעתי, ההליך בו תופסים ילד (שהוא ישות בפני עצמה) ובסכין מורידים חלק מגופו, שווה ערך לתקיפה מינית, התעללות פיזית או כל דבר אחר בסגנון.

Yarik N

New member
אלי יקר

הערכתי אליך גברה פי אלף, מלבד יציאתך מהעולם הדתי אחר משאלות לבך אני מבין שאתה משתמש בשמך האמיתי, אתה גאה ויצאת מהארון ואתה בן 20 ! אנשים כמוך הם מנהיגי העתיד. חזק ואמץ.

יוסי *

New member
קונטסט דתיים חילונים

שלום אלי יקר אז דע לך שמדי פעם אני בא לכאן להציץ ולראות את הקורה/קורא כאן, אתה ודאי יודע שאני דתי מסורתי כזה, עם כיפה סרוגה, רק טיפה אני יכול להעיד על הסגירות שקיימת בעולם החרדי,כי איני משם, אך יש גם לא מעט מהסגירות גם אצל בעלי הכיפה הסרוגה, ואולי אף יותר ממעט. למדתי קצת על סגירות ופתיחות והקונטרסט ביניהם, במהלך התמודדותי עם בעיה כלשהי. במהלך ההתמודדות הכרתי לא מעט אנשים מהעולם ה"חילוני" ואני די מקנא על הפתיחות שניתן למצאה אצל החילונים, למשל: חיבוק, נפגשים מחבקים, סופגים כוחות מהחיבוק וככזה הוא נשאר, אפשר ללמוד, ולא משנה מדי אם החיבוק הוא בין שני המינים, שומו שמים אליבא דה"המסתגריים" יש מן הסתם גם כמה דברים טובים שם אצל החרדים/דתיים/סרוגים אך סתם רציתי לבטא כמה הגיגים בנושא מאד מוגדר, וכבר אמרתי שאני גאה בך, אלי?

אלי פלס

New member
יוסי ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

כבר אמרתי לך שאני אוהב אותך? תעשה טובה ותשמור על עצמך...

אחר

New member
ברית אינה התעללות

בואו ונשים גבול להגזמה ולקיצוניות שאנחנו רואים לעצמנו חובה לאמץ לפעמים.לבוא ולהגדיר מילה כהורדת חלק מגוף הילד בסכין-למרות שמבחינה טכנית זו הגדרה נכונה הרי המשמעות האסוציאטיבית של ההגדרה חוטאת לאמת.כי הרי מיליוני הורים נורמלים לחלוטין האוהבים את בניהם עושים את זה ואין בכך כל נזק,גם אם לא תועלת.זו בודאי אינה התעללות ומי שעושה גזירה שוה הרי מוריד בכך מחומרת מעשיי ההתעללות האמיתיים בכך שהבוא שם מעשה נורמלי ,גם אם שנוי במחלוקת,באותה רמת חומרה. מלבד זאת,אב יקר! בכך שלא מלת את בנך ענית על צרכיך האישיים בכעין הוכחה לכך שאתה אינך מאלו שמבצעים טקסים פרימיטיביים למיניהם.אולם בנך ללא כל צל של ספק יסבול מכך.כל מי שראה בסדרה טירונות על החייל הרוסי הלא נימול שהתבייש להתקלח עם החברים יבין שזו מציאות מוכרחת.גם אם החברה הישראלית תתקדם רבות בשנים הקרובות הרי רוב מוחלט עדיין ימול את ילדיו והילד-נער-חייל ירגיש חריג.זה יתבטא עם החבר´ה בתיכון,בצבא,עם בנות ובכל דבר.

אלי פלס

New member
מעשה נורמלי???

לא משנה כלל כמה אנשים בעולם עושים זאת, עדיין, פעולה של לקיחת סכין והורדת חלק מגופו של תינוק, לא יכולה להחשב פעולה נורמלית. אם אתה דואג לבושה שלו, תחכה שהוא יגדל ואז, הוא יוכל להחליט אם הוא רוצה לעשות מילה, בהרדמה, ע"י רופא. בשבטים אפריקניים מסויימים, הרבה הורים שאהבו את הבנות שלהן, עשו להן מילה. זהו לא מעשה נורמלי. זהו מעשה התעללות שמשום מה, החברה מקבלת אותו. אני לא ממעיט בצורות התעללות אחרות. אני פשוט מעמיד את הטקס המסורתי הנפלא "ברית מילה" במקומו הנכון. ולעניין ה"לא מזיק", אני מכיר כמה רופאים שיחלקו עליך.

avely

New member
תופעת החלונים המסורתיים התמוהה

בנוגע לטקס ברית המילה שלא ערכת לבינך חזק ואמץ אבל פה בארץ המאבק אבוד לא בגלל החרדים ודומיהם אלא בגלל אותם חילונים חופשיים שמתנגדים לביטול הטקס הפרימיטיבי הזה חבל"ז לומר את זה בקול רם אפילו בנוכחות קהל חלוני מובהק מיד יקומו כל מיני "יהודים" ויזמרו שזה חשוב להם וכל מיני דברים כאלה האמת היתי רוצה להחליט היום אם לערוך לעצמי ברית מילה או לא ולא בגיל 8 ימים גם אני כחוזר בשאלה חושב לעשות כך בעתיד כל טוב

תראה..

קודם כל- יציאה מחוץ לקונסנסוס תמיד נתקלת בהתנגדות של רובא-דרובא, ואני מעריך אנשים שעם כל ההתנגדות אוחזים בשלהם. אני לא כזה, כי לי אין עקרונות, דבר שבו אני לא רואה לא טוב ולא רע. בכל מקרה, סחתין. ובנוגע לברית המלה: אם אתה שואל אותי אישית- אני לא רואה סיבה לחתוך לתינוק את קצה,סליחה, הזין. אבל "להילחם בתופעה", לומר שאסור, שפשע מוסרי, ללעוג לחושבים אחרת, טה, טה, טה- זה... במקרים כאלה אני נוהג לצטט את הרמן הסה. ב"זאב הערבות" יש אמירה מעניינת של הארי גאלר: "פעם, אחרי שיחה שהיתה ביננו אודות מה שנקרא מעשי האכזריות של ימי הביניים הוא אמר לי: "לאמיתו של דבר- אלה אינם מעשי אכזריות כלל. אצל אדם מימי הביניים כל ההואי שלנו היה מעורר שאט נפש, הוא היה נראה לו לא רק אכזרי, אלא איום וברברי.לכל תקופה, לכל תרבות, לכל צירוף מנהגים ומסורות יש הואי משלהם, קשיחות ורכות התואמות אותם, יופי משלהם ואכזריות משלהם, איזשהו סבל נראה להם טבעי, ואיזשהו רע הם סובלים בשקט..." אני יודע, כדי שתקבל את מה שאני מנסה לומר דרושה מנה גדושה של רב-תרבותיות (א-מ-י-ת-י-ת-!) שאולי אין לך (לא פשע
), אבל... הגבתי
יונה דער רוסישער

Yarik N

New member
יונה, (דער רוסישער?)

אשמח אם תסביר אם זה שם משפחה או איזה ביטוי באידיש... איני לועג למי שמחליט לעשות ברית, ברור לי כי המנהג מושרש עמוק בדת היהודית ואולי עמוק מידי. אבל, היכן היינו היום לולא קראנו "פשע מוסרי" לדוגמא למילת בנות? הלוא גם את מילת הבנות נוכל להכניס להגדרתו של הרמן הסה החביב עלי ולתקציר של : "...לכל תקופה, לכל תרבות, לכל צירוף מנהגים ומסורות יש הואי משלהם, קשיחות ורכות התואמות אותם, יופי משלהם ואכזריות משלהם, איזשהו סבל נראה להם טבעי, ואיזשהו רע הם סובלים בשקט..." אלא מה, בכל דור ודור, צריכים כמה אנשים לקום ולהקים קול צעקה על מנהגים מסויימים ולהתריע על כך שהתקופה השתנתה ואולי היום האכזריות עולה על הרוע. אלי פלס השווה בדבריו את הברית להתעללות מינית, האם גם אז לא היית קם וצועק "פשע מוסרי"? מזמין אתכם לקרוא דיון בפורום ברית מילה שהעלה (לפחות אצלי) את נושא תפיסת האל (ברית - שואה - אל). אלי - אמרת כי אתה שומר על נושא הפורום בקנאות, ואם אין לדיון זה מקום כאן בעינייך נוכל להפסיקו. אם כי בעיני זוהי נקודה מעניינת גם אצל היוצאים בשאלה ומעניין לשמוע מה חושבים על כך החברים.

דער רוסישער=הרוסי.

אני משם. עשר שנים בארץ. זניח. הן בגלל היות נושא הפורום שונה מזה בו אנו דנים, הן מעוד סיבה לא אמשיך בויכוח. ולא אתן להמתין לפירוט הסיבה השניה: עברתי הרבה שלבים בחיי הקצרים (וכי מה אלה 19 שנה?) ואני יודע כי עם אדם *התפוס ברעיון X* יתווכח רק מי שכל 25 שעותיו בידו. אני, לעומת זאת, עובד, עובד הרבה ובשעות לא נוחות, לכן ... חבל. המון הצלחה לך, יונה דער רוסישער

galitay

New member
זה תלוי בסוג החינוך שתתן לבנך

אם אתה תעביר לו ערכים יהודיים אז חבל שלא מלת אותו כי זה מה שיקשור אותו להיותו יהודי. אני למשל בו 17 וחצי, הורי לעולם לא חינכו אותי לדת אבל שמרו על מסורת(עושים חגים וצמים לפעמים ביום כיפור), הם מה שנקרא חילונים, אבל אני אתאיסט, אך אני יהודי, יודע למה? כי עשו לי ברית מילה, וזה עושה אותי יהודי כמו כל יהודי אחר ממאמין או לא. לבנך בעצם לא תהיה זהות יהודית של ממש אם לא תחנך אותו ליהדות. יכול להיות שבתגובה שלי אין דברים צלולים כי עדיין יש תהייה בנושא אבל זו בערך דעתי.

רחלב.

New member
תראה,

זהות יהודית וערכים יהודים אלה ביטויים ריקים מתוכן. כל אחד יכול לעשות איתם פחות או יותר מה שהוא רוצה. ערכים נרכשים דרך לימוד והסתכלות בעולם וקבלת דוגמה אישית, ולא בטקסים. זהות לא נקבעת לפי עודף או חוסר של חתיכת עור (ואגב, גם המוסלמים נימולים, וגם לא מעט נוצרים, אז מה פה כל כך יהודי?) ופאופן לגמרי אישי, אם יגידו לי שמה שנדרש כדי שהבן שיהיה לי יהיה יהודי זה פגיעה פיזית בו, אני מוותרת על הכבוד.

למעלה