שלום לחברי\ות הפורום

zhorzh

New member
שלום לחברי\ות הפורום

שלום לחברי\ות הפורום,אלו הן מספר שאלות שרשמתי בפורום "עוברים לאירופה" לפני זמן מה ולא נענו, לכן ברשותכם אפנה אותן אליכם. אני עובד בימים אלו על קבלת אשרות להולנד (בת-זוג). עברתי כבר את המבחן בשגרירות, ארגנתי את כל המסמכים,ושלחתי להולנד. לפי הבנתי צריך בנוסף לכל הטפסים שאני מארגן מפה וכל הטפסים שחברה שלי ממלאת ומארגנת שם, להוסיף הוכחות לבקשה. אנחנו חשבנו להוסיף תמונות שלנו וכרטיסי טיסה שלה לארץ בתור הוכחה (אנחנו ביחד כמה שנים) כמו כן תצהירים חתומים ממכרים ובני המשפחה שלה.האם מספיק? מה עוד אפשר להראות אם זה לא? הייתי בהולנד overstay כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות של עד שנה (אבל עכשיו יש לי דרכון חדש דנדש) האם זה נרשם היכן שהוא ויכול לצוץ? ואם כן האם זה משנה? (יצאתי ונכנסתי ללא בעיות כי לא בדקו בעיון את הדרכון).אשמח לקבל תשובות אם יש מי שיודע, כמו כן הפניות לפורומים או מקומות נוספים בהם אוכל לקבל מידע נוסף (עדיף בעברית, על ישראלים שעברו זאת) תודה רבה מראש!

ayala26

New member
אנחנו צרפנו

כמה תמונות שלנו יחד ואם אני זוכרת נכון אימייל או מכתבים. החזירו לנו הכל. זה היה לפני 7 שנים.

izikshalom

New member
אחד שקיבל וויזה לפני שבוע.

אהלן חבריקו שמע לגבי שליחת התמונות וכל שאר ההוכחות לקיומו של הקשר הישראלי-הולנדי אין שום סעיף בטופס ה-MVV שדורש את קיום הוכחות אילו אבל לפי חיפושים בפורומים בהולנדית מצאתי כי אחרי שליחת בקשת ה-MVV ה-IND יכול לבקש ממכם לשלוח לו טפסים נוספים,תמונות ופרטים של מכרים משותפים של שניכם בהולנד ועוד חמוצים. אל תשאל למה כי אין לי מושג. פשוט תשלח בדיוק מה שהם מבקשים בטופס.זהו. בכל מקרה מכיוון שכל בקשה ל-MVV שונה מקודמה עדיף שתתקשר לIND ותפציץ אותם בשאלות הם נחמדים אדיבים ועונים בדייקנות. רק קצת מילות עידוד לי אליך:בת זוגתי בהולנד שלחה את ה-MVV וקבלנו תשובה חיובית אחרי חודש. ובמכתב ההודעה נכתב שישראלים אינם צריכים לשלם את ה-830 יורו המזורגגים האלו כדי לקבל את הוויזה. יש יתרון בלהיות ישראלי.

zhorzh

New member
תודה לכם חבר'ה...

מה שהתבססנו עליו בהכנת הבקשה היה לפי זוג מכרים שהגישו את הבקשה שלהם דרך עו"ד שטיפל להם בנושא והם הוסיפו את כל הנ"ל. בעקבות ההמלצה שלך איציק נראה לי שפשוט נוסיף מכתב הסבר שאומר שלמרות שלא נתבקשנו להוסיף את המסמכים בבקשה, הם מצורפים (בכל מקרה הם מוכנים וחתומים וחברה שלי עשתה קולאז' יפה עם התמונות ותאריכים...
). מילות העידוד עשו את העבודה. למרות שכמו שאמרת, כל בקשה היא שונה וזה יכול להתארך לעד 3 חודשים שמתווספים לכל הזמן שאני כבר בארץ עובד על מה שצריך לסדר פה (למדתי המון זמן למבחן בשגרירות כי לא ידעתי למה לצפות, מה שבדיעבד היה טוב, כי התחלתי סוף כל סןף לקבל קצת מושג בשפה הזו שלא טרחתי ללמוד במשך השנים) באמת אסור כל כך להיות שם תוך כדי התהליך? (אמרו שאת הויזה לכשתתקבל צריך לאסוף מרמת גן באופן אישי, ואסור לנסוע להולנד בזמן הגשת הבקשה, כי זה יכול לפגוע בכל התהליך). איילה תודה גם לך על התשובה, אבל החל מלא יודע מתי בדיוק (אולי 2006) שונו הנהלים (הוחמרו) והיום צריך לעשות קצת יותר :)

מלפפiן

New member
עקרונית אסור להיות שם תוך כדי התהליך,

למרות שאז (לפני 5 שנים) דיברנו איתם, והם אמרו משהו כמו - אסור לעבור לכאן, אבל אפשר לבוא לחופשה קצרה בתור תייר, אז הייתי בהולנד איזה שבועיים בזמן התהליך ולאף אחד לא היתה בעיה עם זה. התהליך עצמו היה גם די מהיר. יכול להיות שהיום הם פחות גמישים.

מלפפiן

New member
שלום לך, הסיבה שלא ענו לך בפורום עוברים

לאירופה (או לפחות זו הסיבה שאני לא עניתי) היא שביקשת שרק מי שיודע את התשובה יענה. בכל מקרה, אני יכולה להגיד לך שעד כמה שאני זוכרת לא צרפנו הוכחות לבקשה, אבל זה היה לפני יותר מ-5 שנים, יכול להיות שהחוקים השתנו. עיצה שלי - תעשה בדיוק מה שמבקשים ממך ב-IND, סה"כ ההולנדים ברורים ויש להם חוקים ורשום בדר"כ במדויק באתר מה צריך לבקשת ויזה, ואם זה לא ברור אז מומלץ להתקשר ולשאול. זה לא משרד הפנים בארץ, שאם כל הכבוד, עובד בשיטה המאד ישראלית של אין חוקים ברורים, כל אחד שיביא מה שנראה לו, ונחליט אם תקבלו ויזה לפי המצב רוח של הפקיד באותו יום.

zhorzh

New member
נכון, טעות ניסוח תמימה

לא התכוונתי ליצור דיסטנס, טעות שלי. מקבל תודה על התגובה ועל ההמלצה
. כמו שאת רואה רשמנו כמעט באותו הזמן אז אולי לא קראת מה שכתבתי בהמשך בקשר להוספת ההוכחות המדוברות. אשמח לשמוע את דעתך וכל דעה נוספת שתאמר
...

למעלה