שלום לחברי הפורום :)

bumpygirl

New member
שלום לחברי הפורום :)

פעם ראשונה שאני כותבת פה הודעה ..... רציתי לשאול את אלו שקראו את הספרים באנגלית- מה הרמה פחות או יותר? והאם היה לכם קשה/קל? העניין הוא שאני מתההההה לקרוא כבר את הספר השביעי ואין לי עצבים לחכות לתרגום בעברית..... אמנם אני בחמש יחידות אנגלית בכיתה יב אבל עדיין לא בטוחה כל כך שאצליח להתמודד עם הארי פוטר באנגלית.

מצטרף

גם לי לא בא לחכות לעברית. גם הזמן וגם הספויילרים... אמנם אני בט' עם רמת אנגלית ממוצעת. אבל אם את בי"ב ועוד ב5 יחידות אין ממש סיבה שלא תצליחי, מקסימום מורפיקס יעזור לך.

לא צריכה להיות לך בעיה

אם את בי"ב רמת 5 יחידות. מה שכן - תעברי לפני זה על מונחים "רולינגיים", שלא תתחילי פתאום לחפש במילון מה זה dementor...

L a L i N e

New member
עוד שאלה

אני מישהי אחרת אבל עם אותה בעיה איזה גרסא תהיה לי יותר טובה זאת אומרת כמו שהיא אמרה אני גם בחמש יחידות ויודעת די טוב אנגלית יש איזה גרסא שהיא נחשבת יותר "קלה" מבחינת האנגלית או שיהיה לי יותר קל להבין אותה? ועוד משו..יש לך איזה אתר עם מונחים "רולנגיים" שכדאי לי לעבור עליהם?

ToryMaster

New member
ההבדל לא גדול

בעיקר באיות ובכמה מילות סלנג, יכול להיות שיהיה לך נוח יותר לקרוא באמריקאית, כיוון שזו האנגלית שלומדים ברוב בתי הספר, על כל איותיה וצורותיה. אין סיבה שהרמה תהיה לך גבוהה מדי, אגב.

The T Shirt

New member
את תצליחי בלי בעיה..

אם את 5 יח"ל בכיתה י"ב אין שום סיבה שלא תקראי את זה בלי בעיות. אני ממליץ לקרוא את אחד הספרים הקודמים באנגלית אם בכל זאת יש לך ספקות, או שתנסי לקרוא כמה פאנפיקים באנגלית (נסי את harry potter and fate's debt ב-www.fanfiction.net הוא אחד שאני זוכר לטובה) בנוגע לשאלות על הגרסא, אני אישית קורא את האמריקאית בגלל שיותר נוח לי עם אנגלית-אמריקאית. עם כל הסדרות והסרטים האמריקאים שיש, אני הרבה יותר רגיל לצורת הדיבור האמריקאית. חוץ מזה, תוכנית הלימודים באנגלית מכסה בעיקר את האנגלית האמריקאית ופחות מושגים וביטויים בריטים, אז אני מניח שזה יותר קל. אחרים (כמו יעל, אני בטוח) יגידו שדווקא הבריטית עדיפה כי היא המקורית. בתכל'ס - החלטה שלך.

ToryMaster

New member
יעל דוברת אנגלית בריטית ../images/Emo3.gif

לא לגמרי, אני מודה, הדיבור שלי נשמע יותר טלוויזיוני [ולפיכך בעיקר אמריקאי], אבל מבחינת קריאה אני זורמת ושולטת יותר בבריטית, כי זה מה שאני קוראת בעיקר. אבל תכל'ס, לדעתי ההבדל כל כך לא משמעותי, שהפקטור לבחירה בעיני צריך להיות בעיקר "איזו כריכה יותר יפה" ואם יש הפרש במחירים.

Pikaso171

New member
אני קראתי את ה6..

באנגלית (גרסא אמריקאית) ובהתחלה היה לי טיפה קשה אבל התרגלתי וזה זורם... זה לא מאוד קשה ואת תסתדרי לדעתי... גם אני לא מתכוונת לחכות עד שיצא העיברית.

bumpygirl

New member
Thank you all !

כנראה שאקנה את הגירסה האמריקאית ואתמודד :) עכשיו רק צריך לחכות ל21 ביולי שיגיע כבר...

למעלה