שלום לחברי הפורום

nas636

New member
שלום לחברי הפורום

השנה התחלתי ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב. שני מקצועות שנראים לי מאוד קשים כבר מההתחלה הם: מבוא להסתברות ו- חשבון אינפי' א' חוץ מהלימודים במכללה עצמם, איזה דרך תוכל לעזור לי להצליח במקצועות האלה, כלומר: איזה גורם חיצוני אני צריך בשביל להבין הכי טוב את המקצועות האלה? (מנסיונכם האישי) תודה מראש.

SatanD

New member
תגובה

מניסיוני האישי, ואני לומד שנה שנייה מדמ"ח באונ' תל אביב אז יש לי מעט ניסיון, הגורם החיצוני הוא לשבת ולהבין את החומר, המקצועות שציינת לא היו לי כ"כ קשים, בעיקר מבוא להסתברות. אינפי א כנראה מקביל לחדו"א 1, לא כ"כ קל מאחר וזה קורס מתמטי שמחדש הרבה אבל צריך לפתור תרגילים ולקרוא את החומר עד שמבינים. :)

yonyl

New member
צודק

הסתברות באמת לא אחד מהקורסים הקשים... תחשוב שקורסים דומים עושים כל מיני תלמידי פסיכולוגיה,כללכלה וכ'ו. לא שאני מזלזל אבל רמת המתימטיקה במדעי המחשב הרבה יותר גבוהה... לגבי אינפי אם אתה עושה בפתוחה לפחות(לא מכיר מקומות אחרים) זה באמת נחשב קורס מאוד קשה. הסיבה היא שספציפית בפתוחה בחרו בקורס הזה לדרוש מקסימום דיוק מתימטי , בנוסף יש חומר רב ולא קל לרוב התלמידים. זה מעין קורס מסנן באופ לתואר מדעי המחשב והרבה סטודנטים נתקעים איתו או עוברים למדעי המחשב ניהול בגללו. אבל אם תשב ותשקיע בקורס הזה אין סיבה שלא תצליח. אתה לא צריך כלום חיצוני רק רצון פנימי והשקעה.והאמת אם תתחיל להבין אותו תראה שזה קורס ממש מעניין ולא כל כך קשה...

nas636

New member
המון תודה לשניכם על העצות...

אני בהחלט מתכוון להשקיע וללמוד, אבל אם בכל זאת אני אתקשה במשהו, אני אנסה לשאול כאן בפורום, ראיתי שכולם פה עוזרים אחד לשני וזה דבר יפה, ואני מאוד מעריך את זה. בקשר להסתברות - על השיעור הראשון זה היה נראה כקורס שהולך להיות די קשה, אולי אני טועה. אגב, יש קורסים קשים יותר מאינפי'?

ELIELI22

New member
ובכן אינפי !

בפתוחה זה אחד הקורסים הקשים ביותר . קשים כמוהו או בסביבתו : לינארית 1, מבני נתונים ומבוא לאלגורתמים , אלגורתמים. פחות או יותר (את אלגורתמים לא עשיתי עדיין). לאינפי למדתי בערך חודש חודש וחצי לבחינה בממוצע 6-8 שעות ביום (לא עבדתי אז) , הבחינה קשה בטירוף , אבל אם יש לך חברים או מורה פרטי או יותר טוב מהכל גישה מתמטית בריאה .. אז יש סיכוי שתעבור ובציון טוב . הציון הכי נמוך שלי בתואר הוא לינארית 1 אחריו מבני נתונים ומבוא לאלגורתמים ואחריו לאינפי 1 . ישנם עוד מספר קורסים קשים לטעמי : אוטומטים די קשה ולא חסר קשיים בהמשך .. בהצלחה ! תנסה להנות מהדרך .

למעלה