שלום לחברי הפורום

G II L A T

New member
שלום לחברי הפורום

שלום, קוראים לי גילת ואני חדשה בפורום. רציתי לשאול האם ידוע לכם היכן ניתן ללמוד פסיכולוגיה של הילד (מכללות/אוניברסיטאות), מהם תנאי הקבלה ואילו עבודות מוצעות לבעל תואר בזה. כל פיסת מידע או קישור לאתר כלשהו יעזרו לי מאוד. תודה לכל משיב

shibolet 27

New member
הי גילת,

קודם כל אין כזה דבר תואר ראשון באוניברסיטה בפסיכולוגיה של הילד- זה תחום שמחייב הסמכה ולכן נלמד רק בתואר שני (לגבי מכללות אני לא יודעת, אבל לא נראה לי שיש). אני עשיתי את מה שנראה לי הכי קרוב למה שאת מבקשת זה תואר ראשון בייעוץ חינוכי לגיל הרך , באוניברסיטת תל אביב. רק שעם תואר ראשון אי אפשר לעשות בימינו כמעט כלום. הלימודים תיאורטיים בלבד ועוסקים בפסיכולוגיה התפתחותית מגיל הינקות עד הבגרות, בהיבטים של מערכת החינוך. החוג ברמה די טובה, יחסית לאוני' ת"א. תנאי הקבלה הם די גבוהים, אבל ממש לא בשמיים. אז כמו שאני רואה את זה לגבי אוניברסיטה יש שתי אופציות בתחום: האפשרות היא לבחור בתואר ראשון בפסיכולוגיה- ולהמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה של הילד שזה מסלול יוקרתי אך מפרך וקשה ובדר"כ קשה להמשיך בו ללימודי תואר שני.(תנאי קבלה גבוהים מאוד ויש את ה"מתאם") או לעשות תואר ראשון בייעוץ לגיל הרך ואז להחליט על לימודי המשך מסוג לימודי תעודה עם הסמכה כלשהיא (לא חסר) או תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך. שיהיה בהצלחה

shibolet 27

New member
המשך

לגבי לימודי המשך אחרי תואר ראשון (בפסיכולוגיה/ בייעוץ) זה בנושאים ספיצפיים ( כמו טיפול בעזרת בע"ח, שיטות טיפול מסויימות בחינוך מיוחד ועוד ועוד...) וכמובן שלא ב"פסיכולוגיה של הילד"....

למעלה