שלום לחברי הפורום

siofok

New member
שלום לחברי הפורום

למרות שאני משתתף פסיבי בפורום, ברצוני לשתף אתכם בגילוי מדהים שהיה לי. כבר 15 שנה אני מחפש מקום קבורתו של סב סבתי שהיה מתגורר ב SIOFOK הונגריה בקרתי בבית הקברות שם כבר הרבה פעמים. והנה ביום חמישי התקשר אלי חבר אגודת הידידות, אשר מבצע תיעוד עבור המוסיאון ההונגרי בצפת ואתו הבשורה. נמצאה המצבה. וזו מצבה שראיתי כבר אך לא היה ניתן לקרוא את הכתוב. אך עבודת הקודש שמבצע החבר(אגב עם שורשים יהודיים)אפשרה לקבל תמונה מדהימה של המצבה משנת 1870 נא דעתכם סבא

עב

New member
ברוך הבא שיופוק!

לדעתי הכתוב הוא (בסוגריים פירושי ראשי תיבות. סימן שאלה - משהו שלא ברור לי): "פנ (פה נקבר) איש תם וישר ורב פעלים ?? אליעזר צבי קרויס יצא נשמתו בש"ט (בשם טוב) ? ט"ז חשון ונקבר למחרתו עש"ק (ערב שבת קודש) ש' (שנת) תרלא לפ"ק (לפרטים קטנים, כלומר בלי האלפים) אליעזר עבד אברם הלך בתורתו לא עזב דרכי ישרים הולך נכוחות יליל בביתו וקול נהי בעדתו עבור נאסף צדיק ועזבנו לאנחות ז? וחרד למצות בורא ותורתו רש הלך השכים ואין נוגה לו צבי תפארת צדיק חי באמונתו ילכו לפניו צדקותיו יעמדו ממעל? תנצב שם אמו חנה" שים לב לשני דברים: האותיות בתחילת השורה יוצרות את השם אליעזר (אקרוסטיכון) התאריך העברי, הצילום בוצע קרוב ליום הזכרון של סבך.

talia olav

New member
אליעזר צבי

נשמטה שורה אחרי "צבי תפארת..."- "בניו גידל לתורה ראש מהללו"..., אשר משלימה את השם לצבי.

wow1

New member
"יצא נשמתו בשט..." אני מניח שהכוונה

ל"שם טוב". מה כוונת המשורר בשלושת האותיות הבאות: תס ה, איני יודע. איל.

siofok

New member
תודה על התגובות

הכל התחיל מכך שבתעודת הנישואין של בנו הרב בנימין זאב קראוס רבה של דברצן 1891-1921 היה כתוב מקום מגוריה של אימו שיופוק וכשנתניה כרתה ברית ערים תאומות עם שיופוק אני התחלתי לחפש בבית הקברות, ואף יצאה משלחת נוער מנתניה בראשותי לנקות את בית הקברות ולתעד אך הזמן לא אפשר טיפול בכל המצבות..כולל לא במצבה הנ"ל בכל מקרה ראש עיריית שיופוק התרגש בזמנו כשסיפרתי על שורשי המשפחה משיופוק

bilen

New member
אכן גילוי מדהים וזכות גדולה לכם

שתוכלו לעלות ולהתפלל על קברו של סבכם. מי יודע, ייתכן שבבית הקברות הזה מחכות לכם תגליות נוספות.

למעלה