שלום לחברי הפורום

1טללים

New member
שלום לחברי הפורום

הנפלא הזה חזרתי לכאן אחרי שקראתי הכל, יש לי כמה שאלות, אשמח לשמוע תגובות. 1- אני שמחה לבשר שאנחנו בעיצומו של סיום האבחון להפרעות קשב וריכוז שאלתי היא מאחר והיו כל כך הרבה בעיות בכיתה- חלק מההורים הוציאו את ילדם מהכיתה והעבירו למסגרות אחרות. שוחחתי עם הבן שלי והוא אינו מוכן לעבור לבי"ס אחר, בגלל שגם ככה המעבר השנה היה קשה לו,ואינו מוכן לעשות שוב מעבר למסגרת אחרת, בשל ההכרות עם החברים בכיתה.. להזכיר לכם שהבן נמצא בכיתה קטנה בבית ספר רגיל, שאלתי היא- האם זה אפשרי להעביר ילד מכיתה קטנה לכיתה רגילה בבית ספר רגיל אחר? בלי שעבר וועדת השמה? כוונתי מישהו יכול להתנגד? ואם כן מה התהליך לנסות לשבץ אותו בכיתה רגילה- המחשבה הזו עלתה לי מאחר ונענתי בשלילה בכל המסגרות הקטנות בבתי ספר אחרים בעיר, בגלל שאין מקום וכ"ד. וזה מה שנותר לי לעשות, לשבץ בכיתה רגילה, אני יודעת ומבינה את ההשלכות של הנושא וזה השקעה כפולה בבן עם צוות חינוכי מקיף שיצטרך לשבת איתו חלקם הגדול על חשבוני הפרטי. וזה צעד שאני מוכנה לעשות על מנת לעזור לו, ולספק לו סביבה תומכת יותר מאשר בו הוא נמצא היום- אודה לכם על דעתם בברכה

merav250

New member
מעבר מכיתה קטנה לכיתה רגילה

שלום טללים, השאלה היא האם הוא מוכר ע"י כל המערכות כילד בחינוך המיוחד ? אם לא - קשה לי להאמין או לראות שמישהו ממש יוכל להתנגד לבקשתכם להכניסו לכיתה קטנה. אבל ... וזה אבל גדול, אם ישנה מנהלת בית ספר שתתנגד לקבלו לכיתה רגילה בגלל סטיגמות על הליד וכדומה - חיוו וחייך כאמו יהיו קשים ונכונו לך הרבה מחלמות. הכי טוב, לעשות סיורי בית ספר, ךהיפגש עם המנהלות לראות לאן נושבת הרוח ולהסביר מדוע את רוצה לעשות את הצעד וגם להראות נכונות ולהסביר כיצד תתמכי בבנך. לעיתים כיתה קטנה עדיפה - השאלה היא מיהי האוכלוסייה בכיתה הקטנה - האם לקויות למידה מעורבות ובנך לא סובל מלקויות למידה, האם יש לו בעיות חברתיות בכיתה הקטנה, למה לא להשאירו בבית הספר ולהעבירו לכיתה רגילה ? בכלל - המערכת מאד אוהבת לראות הורים שאכפת להם - והכל קשור בתקשורת עם בית הספר שגם צריכה לא להיראות מאיימת - כן - אנחנו צריכים להיות כמעט קדושים. מקווה שעזרתי, מרב

zivadina

New member
מתוך נסיוני

סליחה שאינני זוכרת את הסיפור שלך, ולכן ייתכן שלא אענה לעניין. אצלנו, הטיפול התרופתי עזר לילד הכי בעייתי מבחינה חברתית לשדרג את עצמו באותה הכתה ובאותו בית הספר שבו למד כל הזמן. אני חושבת שאם בנך קשור לבית הספר הזה, כדאי לך לבדוק מה בית הספר יכול להציע לו אחרי שיתחיל טיפול תרופתי ותראו שיפור בתפקודו החברתי והלימודי.

שגית כ

New member
מעבר לכיתה רגילה

אין צורך בועדות השמה לצורך חזרה אל כיתה רגילה! וכפי שזיוה דינה ציינה קודם, במידה וינתן לבנך טיפול תרופתי, הוא באמת יתן לו כוחות להשתלב. אם יש אפשרות לשילוב איטי, בחלק מהמקצועות כדאי לקחת זאת בחשבון. כמו כן רצוי לגייס את בית הספר לעניין על ידי שיחה עם הצוות, (מנהלת, יועצת, פסיכולוג...) לשתף אותם ולספר להם שאתם מתכוונים להתגייס ולעזור לילד. בהצלחה !

דליה.ד

New member
אין עכשיו ועדות השמה

רק בסביות מאי מתחיל תהליך ועדות השמה. בכל מקרה נסי להתייעץ עם פסיכולוגית ויועצת בית הספר.

מעבר לכיתה רגילה,

אינו דורש וועדת השמה- רק ההיפך. אבל- מאחר והיה בכיתה קטנה, הרי שצוות בית הספר מכיר כבר את הקשיים שלו. ממליצה לך ליזום פגישה עם הפסיכולוגית, היועצת ומנהל/ת ביה"ס. לבקש את תמיכתם, הסבר מפורט מה הקשיים העומדים בפני הילד ואיך ביכולתם לעזור. כך אנו עשינו, ביה"ס דאג לשבץ את הילד בכיתה אותה הוא בחר מין השכבה. אם אין לילד העדפה- עדיף לבקש בכיתה בה המחנכת התומכת מכולן, בי"הס אמור לתת מענה ולתמוך בילד. יכול להיות שימליצו להגישו לוועדת השמה לקראת שנה הבאה. וועדות אלו מתחילות להתארגן באפריל, כך שכדאי לקבוע פגישה עם הצוות בהקדם ולא לבזבז זמן. מניסיוני עם הבן, כל דבר לוקח זמן, גם הערכות מחודשת, גם התחלת הביצוע וכמובן- ראיית תוצאות והחלטה לגבי ההמשך. כל יום שחולף ללא טיפול, מבוזבז ויהיה חבל אם תפסידו את ועדות ההשמה לקראת השנה הבאה, בשל דחיית טיפול.

למעלה