שלום לחברי הפורום

1טללים

New member
שלום לחברי הפורום

אני חדשה כאן וקורא מידי פעם. יש לי ילד בן 12 שלןמד בכיתה ללקוי למידה בבית ספר רגיל. הוא מקבל טיפולים של פאראה רפואית,דרמה תרפיה וכ"ד במסגרת הבית ספר הוא לא מקבל טיפול תרופתי מאחר ולפני מספר שנים הנוירולוג החליט שאינו צריך אבל יחד עם זאת יש לו הפרעות קשב וריכוז שגורמים לו מידי פעם להתנהגות אגרסיבית וזה מתבטא בחוצפנות מרדנות, אינו משתף פעולה עם המורה השנה העברנו אותו לב"יס אחר בגלל שינוי מיקום הבית, המעבר מאוד קשה לו ומהתחלה לא התחבר למורה, לפי מה שבדקתי עוד שאר ילדים לא התחברו למורה היום היא השעתה אותו מהבי"ס בטענה שלא למד והפריע, ישב על הריצפה וסירב לשתף פעולה עם הצוות של הכיתה, וקרא לה קרציה, לכן זרקה אותו מבית הספר אני רוצה לשאול, האם זה חוקי להשעות בגלל חוצפנות? וחוסר ההבנה שלו לקשיים שלו? היא לא מוכנה לדבר איתנו עד שלא יטופל בתרופות ויחדעם זאת הסברתי לה שכל הנושא הוא תהליך ארוך וצריך אבחון נוסף מקיף וזה יקח זמן, מה אני אמורה לעשות? לפנות למפקחת? המנהלת משתפת עימה פעולה ועוד הורים התקשרו בטענה שהיא זוררקת יותר מדי ילדים מהכיתה בגלל כל מיני סיבות אני לא רואה פתרון בזה שזורקים ילדים לרחוב בגלל שהם סובלים מהפרעות קשב ומפריעים בכיתה, למה אז היא מורה? אודה לכם על עזרתכם

נשמע חמור מאוד

הודה ואומר שיש לי התלבטות מה בדיוק לומר, מה שתארת נשמע חמור ביותר, אבל מיצד שני , בתור מורה גם לחינוך מיוחד אני יודעת כמה קשה כשיש ילד שיכול להרוס כיתה שלמה כשבעיה לא מתופלת כמו שצריך. אז קודם כל למען בנך שווה יעוץ נוסף אצל נוירולוג וכמה שיותר מהר , כשרוצים אפשר לזרז דברים (גם לי יש ילדה כזו- אז אני יודעת בדיוק במה מדובר)יחד עם זאת לדרוש מבה"ס לחשוב על תוכנית עיצוב התנהגות שתחייב גם את בה"ס וגם אותכם ההורים ואם זה לא עוזר , לבה"ס יש זכות להשהות בגלל אלימות פיזית או מילולית אבל לא לצמיתות, לשם כך יש את המתיאות (מתי"א- מרכז תמיכה ישובי) תפנו אליהם כדי לקבל תמיכה.מקווה שעזרתי בהצלחה.

*Trinity*

New member
מזעזע ומרגיז!!

לדעתי אין למורים זכות להטיל וטו שהילד יקבל טיפול תרופתי! מי היא בכלל? מאיפה ההכשרה הרפואית שלה?? מתוקף תפקידה כמחנכת היא אמורה להתמודד עם ילדים שונים בדרכים שונות ולעשות הכל כדי לעזור לילד להתאקלם. ההחלטה לגבי טיפול תרופתי צריכה להיות של הילד או של ההורים ואם הוחלט לא לקחת תרופות מסיבה כזו או אחרת, המחנכת תאלץ להתמודד עם המצב ולעשות את המקסימום!! אוףףףףף!! התעצבנתי!

../images/Emo2.gifמדהים בעיניי כי מחנכת הכיתה

בכיתה קטנה!, חושבת כי השעיית הילד תשיג מטרה כלשהיא. סביר להניח כי נער ADHD יידחק אל פינה בקבלת עונש חמור כזה ובפעם הבאה- ימתח את החבל עוד יותר. בחטי"ב בה לומד בני- במצב כזה- ה"עונש" יהיה חינוכי כגון- עזרה לאחת המורות באיסוף מידע במחשב, עזרה בסיפרייה, תפקיד אחראי בכיתה, או עונש שאהבתי המיוחד- אחראי להזכיר לתלמידים הממלאים טבלת התנהגות (כמוהו-כחלק מהעונש), בתום כל שיעור- כי עליהם לגשת למורה להחתימה על הטבלה! המורה אמורה להיות אדם סמכותי ומשדר בטחון בכיתה שכזו- יותר מאשר בכיתות רגילות. מאכזב מאוד לשמוע כי זו הגישה. ולנושא השני- לדעתי, כל הסבל והתסכול של בנך יכול להחסך ע"י טיפול מתאים. מניסיוננו המשפחתי- ללא טיפול תרופתי, יכולתי להשאירם בבית. כמובן תלוי עד כמה הליקויים משמעותיים, אך נער עם הפרעת קשב וריכוז,המלווה באימפולסיביות ובעיות התנהגות- רק צובר תסכולים מתוך הקושי ומאחר ואינו מצליח להתקדם- התסכולים גדלים ושיפור לא יכול להיות במצב כזה, גם עם המסגרת והמחנכת הם אידאלים. ממליצה לך מכל הלב, לגשת לפסיכיאטר לילדים ונוער שADHD זה מומחיותו ולבדוק את האפשרויות שמהן יוכל בנך להפיק תועלת. אני משערת כי הצעתו תהיה בוודאי לשלב טיפול תרופתי בטיפולים הטובים שכבר מקבל.

1טללים

New member
תודה לכולכם

גם אני בדיעה כזו,אני עובדת עם ילדים בעלי לקויות,ועדיין לא ניתקלתי באטימות כזו מצד המורה, בכל שיחה שלנו איתה היא מזכירה לנו שהיא מורה כבר 30 שנה, והיא יודעת מה היא עושה, אני בתור אמא ואחת שעובדת בחינוך מיוחד(סייעת) מתביישת עבורה שאולי הגיע הזמן שתפנה את המקום למורות צעירות יותר עם מוטיבציה להשקיע בצורה אחרת. זימננו פגישה עם המנהלת ויועצת על מנת לפתור את הבעיה, אני מתכוונת לכתוב מכתב חריף, ולהעביר למשרד החינוך למפקחת והמנהלת. זה לא יתכן שישעו ילדים על חוצפה,שלמעשה החוצפה היא חלק מבעיית ADD אנחנו מטפלים בבעיות מנסים מאחר ורק התחלנו זה לוקח קצת זמן כל האיבחונים האלה. אני מאוד מאוכזבת מהחינוך בבית הספר הזה ספציפית ויחד עםן זאת לא הצלחתי להעביר אותו לבי"ס אחר כי אין מקום. ככה ניראים פני מערכת החינוך בארץ וזה מאוד מאכזב, נושא השביתות וההשעייה מתחיל מהמשרד למעלה, כמו שעשו השבוע שהשביתו את מערכת החינוך עדיין לא הבנתי איזו תוצאה השיגו בזה? זה לא תרם לאף אחד ועוד שעת לימוד שהילדים הפסידו. יש מורות שלא ראויות להיות מורות במדינת ישראל.

מאוד כואב וכאוב הנושא הזה מכל

נקודת מבט. מציעה לך לעלות מעלה בשרשרת מעל ביה"ס, לא לשתוק ולחפש מענה, על מנת למנוע שהתופעה תחזור על עצמה.

למעלה