שלום לחברי הפורום

yoavabadi

New member
שלום לחברי הפורום

אני רוצה להתחיל ללמוד תכנות (בלי לשלם כסף), איזה שפות תוכנה אני צריך ללמוד תחילה, והאם אתם מקרים אתרים שבעזרתם אני יכול ללמוד שפות תוכנה? תודה מראש, יואב.

neko

New member
יש המון שפות תכנות, כל אחת למטרה

מעט שונה. תגדיר מטרות, ויהיה הרבה יותר קל להמליץ לך על שפה ללמוד.

guznik

New member
תתחיל עם C

קודם כל C. לא C++ ולא שום דבר אחר. C פשוט וטהור. לא משנה לאן תתקדם, אתה צריך בסיס יציב בתכנות פרוצדורלי, ו-C היא שפה נפוצה מאוד שהרבה שפות אחרות מתבססות עליה. אחר כך תדגום כל מני שפות וטכנולוגיות שונות ותחליט מה הכיוון שלך.

VoodooKid

New member
לא בטוח שאתה צודק...

אם הוא רוצה ללמוד לכתוב דפים לאינטרנט עם שפות כמו PERL ושפות סקריפט למינהם הוא לא צריך בסיס ב C. לא יזיק אבל בהחלט מיותר. הוא צריך להגדיר את הדרישות שלו

guznik

New member
אני חולק על דעתך

גם בתכנות web יש כל מני אלמנטים של תכנות פרוצדורלי, ואף אחד לא יתחיל ללמד אותו את הדברים האלה בשלב הזה. עדיף שקודם ידע C ויבין מה זה משתנים, תנאים, לולאות וכל הדברים האלה ובשלב מתקדם יותר שהוא יתמקד בטכנולוגיה מסויימת הוא ידע לשלוף את הכלים שהוא הכיר ב-C וליישם אותם איפה שצריך, והוא לא יצטרך כל פעם לחזור אחורה ולהתחיל ללמוד מושגים בסיסיים בתכנות.

neko

New member
ללמוד C בשביל SCRIPTING זה

ממש OVERKILL. אפשר ללמוד שפת SCRIPTING ממוצעת בעשירית הזמן שהוא ישקיע בלימוד C (אלא אם כן הלימוד מאד שטחי כמובן, אבל אז מה עשינו בזה?). יש מספיק מקורות שילמדו את הבסיס בכל שפה שירצה. זה מזכיר לי שפעם הגיע מישהו למכון הקונגפו שבו אני מתאמן, ושאל אותי אם דרך אימון קונגפו הוא ישתפר בכדורסל. ברור שאפשר להשתפר במשהו ע"י עשיית דברים דומים - אבל הרבה יותר יעיל לעשות את אותו משהו שרוצים להשתפר בו!

guznik

New member
אני אסביר בדיוק למה אני מתכוון

ברור שאם המטרה של בן אדם בחיים היא לכתוב סקריפטים אין לו למה ללמוד C. אני יוצא מנקודת הנחה שהאיש רוצה ללמוד תכנות באופן כללי והוא שואל מאיפה להתחיל. לדעתי הדרך הכי נכונה ללמוד תחום מסויים היא להתחיל מהנושא שיתן לך כלים בסיסיים וממנו תוכל לעבור לנושאים אחרים בלי לחזור אחורה, ובתכנות זה C. אני ממליץ ללמוד C ולתרגל כל מני שיטות תכנות, אלגוריתמים נפוצים (חיפוש, מיון וכו') כדי שכשתגיע לסקריפטים לא תצטרך לחזור וללמוד דברים בסיסיים באלגוריתמיקה למשל. אני יכול לתת לך כדוגמה מישהו שיודע VB ברמה דיי גבוהה, יודע להתעסק עם ODBC וכל מני פקדים שלא ידעתי על קיומם, אבל לא ידע מה זה מערכים ואוספים. מה שטוב ב-C כנקודת התחלה זה שאין לאן לגלוש, כלומר הלימוד מאוד מובנה, ומדובר בשפה טהורה ולא בטכנולוגיה. כשאתה לומד טכנולוגיה, למשל ASP, ילמדו אותך שימושים נפוצים, אבל אם לא יהיה לך בסיס תכנותי יציב לא תדע איך לכתוב קוד מקורי ויעיל מעבר למה שלמדת. יש פשוט רשימת נושאים שצריך ללמוד ואחרי זה אתה מוכן להתקדם בין אם בתכנות מתקדם יותר ב-C ובין אם בשפות אחרות. הבהרה: אני לא טוען שזה בלתי אפשרי להתחיל מסקריפטים או ממחוללי ישומים או whatever, אלא שזה רצף למידה לא נכון לדעתי.

yoavabadi

New member
נכון

אני באמת רוצה ללמוד שפת תכנות באופן כללי. האם אתם מכירים אתר ללמידת שפת C בעברית? יואב.

זויברג

New member
הנה, שאלו את זה בדיוק לפני כמה זמן,

הנה קישור להודעה הזאת, אבל בכל זאת, כדאי מדי פעם לנסות לעשות חיפוש בפורום לפני ששואלים, יכול לחסוך לך הרבה זמן...

למעלה