אני אסביר בדיוק למה אני מתכוון
ברור שאם המטרה של בן אדם בחיים היא לכתוב סקריפטים אין לו למה ללמוד C. אני יוצא מנקודת הנחה שהאיש רוצה ללמוד תכנות באופן כללי והוא שואל מאיפה להתחיל. לדעתי הדרך הכי נכונה ללמוד תחום מסויים היא להתחיל מהנושא שיתן לך כלים בסיסיים וממנו תוכל לעבור לנושאים אחרים בלי לחזור אחורה, ובתכנות זה C. אני ממליץ ללמוד C ולתרגל כל מני שיטות תכנות, אלגוריתמים נפוצים (חיפוש, מיון וכו') כדי שכשתגיע לסקריפטים לא תצטרך לחזור וללמוד דברים בסיסיים באלגוריתמיקה למשל. אני יכול לתת לך כדוגמה מישהו שיודע VB ברמה דיי גבוהה, יודע להתעסק עם ODBC וכל מני פקדים שלא ידעתי על קיומם, אבל לא ידע מה זה מערכים ואוספים. מה שטוב ב-C כנקודת התחלה זה שאין לאן לגלוש, כלומר הלימוד מאוד מובנה, ומדובר בשפה טהורה ולא בטכנולוגיה. כשאתה לומד טכנולוגיה, למשל ASP, ילמדו אותך שימושים נפוצים, אבל אם לא יהיה לך בסיס תכנותי יציב לא תדע איך לכתוב קוד מקורי ויעיל מעבר למה שלמדת. יש פשוט רשימת נושאים שצריך ללמוד ואחרי זה אתה מוכן להתקדם בין אם בתכנות מתקדם יותר ב-C ובין אם בשפות אחרות. הבהרה: אני לא טוען שזה בלתי אפשרי להתחיל מסקריפטים או ממחוללי ישומים או whatever, אלא שזה רצף למידה לא נכון לדעתי.