שלום לחברי הפורום......

מתנדב

New member
שלום לחברי הפורום......

יש לי שאלה שקצת מפריע לי מאוד, אשמח לקבל תשובה בעניין... כשאני מזמין מד"א, המוקדנית שואלת אותי פרטים שלי כולל מספר טלפון, ורק אחרי זה הם שולחים לי אמבולנס, שאלתי היא למה?, האם הדקות האלו שהמוקדנית לוקחת ממני את הפרטים הם לא יקרות?, לפעמים איחור של דקה אחת הבן אדם יכול ללכת לגמרי, למה שלא ישלחו לי בינתיים אמבולנס, ובזמן הזה שהאמבולנס נשלח, המוקדנית תקח ממני פרטים, למה לעכב את הכל?, והרי כאן זה מדובר בחיי בני אדם.

האמבולנס יוצא מיד

אם קבלת הקריאה ונתינת כתובת. הפרטים שלוקחים ממך, זה שהאמבולנס כבר בדרך. אדם שלא נותן טלפון או פלאפון חשש סביר שמדובר בקריאת שווא. מה גם, אתה בתור מתנדב במשטרה יודע, שכשאתה נשלח לסדר אירוע, ואתה מבקש "תעלו מולי את המודיע"... או "תורידו את המודיע למטה". כך שיש לך עם מי לדבר, המצב הרבה יותר קל. כנ"ל במד"א. קורה משהו - יש עם מי לדבר, לא מצאו כתובת, לא מצאו מיקום, יש מישהו שיכוון אותם. בכל מקרה, שרק נהיה בריאים :)

מתנדב

New member
אני מסכם חלקי אתך...

כתובת זה בהחלט חשוב לקחת קודם, בכדי שידעו לאן לשלוח את האמבולנס, ואפילו את המקרה שלוקחים קודם גם אני מסכים, בשביל שידעו אם לשלוח נט"ן או רגיל, אבל לא אחת נתקלתי שהמוקדנית בקשה ממני טלפון ורק אחרי כל השלמת הפרטים היא שלחה את האמבולנס, וכששאלתי אותה לפשר הדבר, היא אמרה לי שככה זה, וזה ההוראה שניתנה להם, ושאלתי היא למה? ובמשטרה, אם זה אירוע חריג, משאירים את האזרח על הקו, וגם הנך יכול להתקשר אנונימי למשטרה.

PFM

New member
איך אתה יודע שהיא שולחת אמבולנס

בס"ד ...דווקא אחרי שמסרת את המס´ שלך? זה שהיא אומרת לנהג את הכתובת ואת הארוע יכול להיות כל מה שאתה רוצה: הנהג התעכב בדרך לאמבולנס, הנהג ביקש לחזור על הכתובת, הנהג השתעמם ורצה להתחיל עם מקדנית... עד כמה שידוע לי, האמבולנס נשלח מיד שהמוקד מקבל את הכתובת ואת הארוע... שבוע טוב ושקט!!!

orend123

New member
חשוב שקודם יקחו את הפרטים

אומנם, נכון בחלקו. בעיר שבה יש רק תחנה/נקה"ז אחת זהו רעיון טוב שברגע שיתקבל הסיפור הראשונעי ישלח ביפר לצוות ורק לאחר שתסתיים השיחה הם יקבלו את הפרטים. אך ברוב הערים בארץ, ישנן נקודות הזנקה (להלן נקה"ז), חשוב לדעת קודם את הכתובת על מנת שהמוקדן יידע מי הצוות שיושב בנקה"ז הכי קרובה למקום הארוע (אולי בכלל בתחנה), ואז ישגר להם את פרטי הנסיעה. כך שאומנם זה יקח עוד דקה אבל מרגע שהצוות יתחיל בנסיעה יהיה הבדל מהותי מאזורי ה"שיגור" שלהם. הבנת?

יש כמה סיבות...

א. כדי לדעת איזה אמבולנס להוציא, אם מהנה"ז הקרוב, או שיש אמבולנס בחוץ שיכולים לשלוח. ב. אל תשכח שאחרי הכל הצוות לא יושב בתוך האמבולנס וצריך להודיע לו לעלות לאמבולנס, במד"א נותנים 2 דקות לצוות להיות בתוך הרכב, אז עד שאתה מדבר עם המוקד, הצוות כבר נכנס לרכב. ג. אם המקרה הוא דחוף (נט"ן) אז אין טעם להוציא אמב´ רגיל, ואותו דבר ההפך. ד. שלב האנמנזה (תישאול) של תורן המוקד הוא חשוב מאין כמוהו, הוא נותן את תמונת המצב הראשונית לצוות ולמוקד.

fireman

New member
2 דקות?!!?!?!

זה המון זמן בכיבוי אש הכבאים צריכים להיות ברכבים בשעות היום ז"א 7:00 עד 23:00 בתוך 30 שניות משעה 23:00 עד 7:00 בבוקר למחורת בתוך 50 שניות

orend123

New member
2 דקות זה מעט זמן...

תאמין לי שאומנם חצי דקה זה זמן יפה מאוד! לא יודע אם אצליכם כמו בסרטים שמחליקים על מוט. אבל אצלינו זה קצת יותר מבסובך מזה... צריכים לצאת מהחדרים בתחנה, לאסוף את התיק ולשים נעליים, לצאת לחניה והכנס לאמבולנס. להדליק מערכות ולעשות סקירה קצרה בעיניים שהכל בסדר. ולדווח "רושמים" בקשר, בזמן זה ה"סטופר" נעצר, ואם הרשת היתה תפוס באותו זמן ולקח לנו זמן לדווח שאנחנו רושמים? בדיוק בשביל זה יש את השתי דקות. וכשאנחנו בנקה"ז? צריכים לקחת הכל, לוודא שנקי, לכבות אורות טלוויזיה ומזגן, לצאת החוצה ולנעול את הדלת ואז אפשר להיכנס לאמבולנס... כך בהחשבון שאצלנו צוות זה בד"כ 3 איש ולא 10..15 כמו כבאית.

The_VIP

New member
אורן...

אכן אצלנו זה 2 דקות וזה דוקא די הרבה זמן....אם תמדוד פעם תראה שאתה מגיע לאמבולנס בדקה ואפילו פחות אם קצת תתאמץ... ודרך אגב כבאיות יוצאות בדר"כ עם 2-3 לפי מה שאני יודע

orend123

New member
צודק... אבל אומנם

אומנם בד"כ אנחנו מגיעים בתוך דקה או בערך... אבל תמיד רוצים עוד שאכטה אחרונה מהסיגריה ושלוק אחרון מהקפה... או שלומדים וצריכים לקפל את המחברות והספרים... או שיושבים למעלה אז צריכים לרוץ למטה... ולפעמים יש עיכובים ולוקח לנו יותר מ2 דקות להגיע.. מה לעשות... לא יודע כמה עולים על כבאית.. בסביבות ה5 לא? אז כל אחד עושה משהו אחר... נ.ב איך החתימה החדשה שלי?

ram9

New member
2 דקות?!?!?!

אני מתנדב בכיבוי ואני יודע שאצלנו כמו שFIREMAN אמר זה 30 שניות ביום ו50 שניות בלילה,ולכן 2 דקות זמן תגובה נראה לי מוגזם . על תנסה לתרץ את הזמן תגובה המצחיק הזה בכך שצריך לעשות סקירה לאמבולנס ולחדר שהיית בו(לבדוק שהוא נקי?!?!?!?). אצלנו התחנות הרבה יותר גדולות כול כבאי עסוק בדברים שלו לפעמים גם יש אימונים שבהם הכבאים עסוקים והם צריכים לעזוב הכול ברגע שנמשע הצופר לאירוע. ודרך אגב בכול כבאית יש שני אנשי צוות בדר"כ ולא חמישה,שזה בכלל לא מצב תקני אבל זה נושא אחר לגמרי.

ומה יקרה אם השיחה תתנתק?

אולי יש לך בעיה בפלאפון שממנו אתה מחייג??? הרבה פשלות יכולות לקרות ולכן מאוד חשוב שיהיה מודיע... לדוגמא: יום שבת הוציאו אותי למקרה של עקיצת עקרב בצומת מודיעין... אין דבר כזה צומת מודיעין! הנהג שלי התקשר למוקד ובשניה הוא הבין איפה אותו אדם יושב.... הוא פשוט ראה שלט שעליו כתוב לכיוון מודיעין ולכן הוא קרא לה ככה.... אתה מבין למה זה חשוב??? חוצמזה בוא נגיד ומדובר בהחייאה.... אז אתה סיימת לתת את הפרטים וניתקת... המוקד מוציא אמבולנסים ומודיע להם לאן ובינתיים המוקדן מתקשר אליך ואומר לך איך לבצע עיסויים... כן כן... עיסויים זה דבר מאוד יעיל אפילו אם הבנאדם לא ידוע בדיוק איפה לעשות כמה ולמה העיקר שהלב יפעל... חוצמזה אולי זה סתם איזה אחד שבא לו לעבוד על מד"א תאמין לי יש מספיק כל מיני מקרים שלא קרו...

לפי דעתי......... :)

לפי דעתי האישית צריך להשאיר בנקות ההזנקה אדם שרק הוא אחרי על הנקודה בן אנשי הצוות שהצוות יוצא שהוא ישאר בנקודה. תגידו לאמבולנסים יש מדבקות כאלו על השימשה הקדמים איפה שהמראה ובחלון בדלתות יציאה (איפה שהאלונקה הכוונה) -מה אלו המדבקות האלו? כמה זמן לוקח לאמבולנס לצמצם ולנגיע בזמן פקקים לאירוע- ראיתי כמה פעמים אמבולנסים תקועים בפקקים ולא זזים. 2 דקות זה הרבי זמן לפי דעתי -זמן=חיים של אדם. המשך יום נעים רועי :)

לכן אתה לא מחליט במד"א

מכיוון שנקודת הזנקה היא צוות אמבולנס, לא צוות מיון, אין דבר כזה היום רופא בתחנות מד"א למעט רופא נט"ן, אלא אם יש חדר טיפולים של גוף אחר או משהו כזה. המדבקות נועדו לסמן אמבולנסים, ויש להם עוד כמה סיבות שלא כאן המקום לפרטן. ועוד דבר שכדאי שתזכור רועי, הוא שאמבולנס הוא רכב עם 4 גלגלים, לא יותר בלי אף כנף לרפואה, כך שכשיש פקק האמבולנס צריך לפלס דרך לא להמריא וליסוע באוויר. אז גם אם זה חיי אדם אגב, תחשוב למשל שצוות אמבולנס ישן בדרך כלל בלילה, כך שכשיש נסיעה אז הצות צריך להתעורר להסתדר במקרים מסויימים לנעול את הנה"ז ולעלות לאמבולנס.

יוסי נשמה

1-קודם כל לא התכוונתי שרופא ישאר בנה"ז.-הכוונתי שתורן בנקודה ישאר במקום עד שתנעלו זה זמו יקר.2-לגבי המדבקות אני יודע למה שאלתי את חבר שלי ותמב"ס שלי לשעבר לגבי זה (אני בטח שבטח לא יפרט על זה) 3- כמובן שלא אמרתי שלניידות מד"א יש כנפיים אבל יש מקום שמד"א ושאר כוחות הביטחון יכולים לעבור בכביש-אני מכוון מסלול שכזה. 4- מה הקשר שאמרת לי "לכן אתה לא מחליט במד"א"- יוסי ידידי נתת לי רושם שאחד שאפשר לדבר איתו אבל התגובה בנושא לא היתה במקום לתשומת לבך רועי ===

אני יסביר לך.. רועי

כשאמרתי לכן לא אתה מחליט במד"א, התכוונתי שלך (וגם לי) יש ראיה מצומצמת מאד לגבי המצב, הנהלת מד"א רואים את זה יותר טוב מהמקום שלהם. איך בדיוק ישאר אדם בנה"ז ? עובד מד"א ? למה שמד"א ישלמו לו כדי שישב שם יום שלם בלי לצאת לנסיעות ??? מתנדב ? למה שהוא יעשה את זה ? אז את מי נשאיר שם ? ולגבי המדבקות מוזר לי, שאם ידעת מה הסיבה אתה שואל ת´שאלה הזאת בטח אתה שמקביד על בט"ש כ"כ הרבה... אגב, אתה היית בבסיס של ליאורה ?

יוסי

יש תורן מתנדב שיכול לנהל את זה כמו בבסיסים של המשא"ז שיש תורן בסיס. לגבי בטחון שדה -אני מקפיד בזה חבל על הזמן-זה אצלי במקום הראשון. שדרך אגב כל מישפחתי היו אנשי מודיעין אז זה אצלי בחשיבות ראשונה. ההייתי מתנדב במזרח העיר

למעלה