שלום לחברי הפורום

eladbad

New member
שלום לחברי הפורום

שלום לכולם, אני ואשתי שוקלים זמן רב מעבר לחו"ל ואף התייעצתי פה ובפורומים שכנים על הנושא, שכן המטרה הראשונית הייתה מעבר למדינות דוברות אנגלית ובדקנו אופציות שונות ומגוונות לארה"ב וקנדה אך היה מדובר באופציות מאוד סבוכות מבחינת הסדרת הניירת וכן מבחינת עלויות גבוהות אם כבר משהו נמצא כמתאים. באירופה הפרוצדורה אמורה להיות קלה הרבה יותר בשל העובדה שלאשתי דרכון רומני (ידוע לי שרק בינואר 2014 תהיה הסרת המגבלות), אחת המדינות עליה חשבנו כיעד מועדף הינה הולנד, אך בשל חשש ממגבלת השפה וכפועל יוצא מכך מגבלה רצינית בהשגת עבודה די ירדנו מהסיפור. לאור כל האמור לעיל, אני רואה את אנגליה כמקום הכי ראלי עבורנו למעבר והשאלה שלי היא מה סיכויינו למצוא עבודה אשתי (בת 29)עם תואר ראשון בתקשורת ועובדת בחברת השמה ואני (בן 31) עובד בחברת ליסינג במכירות כ-8 שנים (לא בדיוק הייטקיסטים מדופלמים... :) ) שאלה נוספת היא שיש לנו ילדה בת שנה וחצי ומהם עלויות גן? האמת שיש לי עוד המון שאלות בראש לגבי מחירי דיור וכד' אך השאלה העיקרית אם ננחת ללא סידור מוקדם (שכן אני לא רואה מצב בו מישהו יעסיק אותי או את אשתי בלי שראה אותנו רק על סמך הקול היפה שלי / שלה :) ) אילו סוגי עבודות אנחנו יכולים לצפות למצוא מה הזמן הממוצע שלוקח למצוא עבודה ומה הסכום הראשוני כמובן בהערכה גסה שיישרף לנו עד שנסתדר על עבודה, דיור וכד'?
מצטער מראש אם מנוסח לא ברור, פשוט המון מחשבות ותהיות על כדאיות מהלך שכזה כמובן מהפן של הריחוק מהמשפחה, חברים וכיו"ב וכן מהפן הכלכלי ההתחלתי שכן מביקורים קודמים באנגליה זכורה לי כמדינה יקרה אך זה מפרספקטיבה של תייר שמרוויח בשקלים ועושה תרגום לכל דבר לשקלים וברור שזה שונה שאתה מרוויח בפאונד. מצד אחד ברור לי שבשלב הראשוני המעבר אם יתבצע יהיה יותר ירידת מדרגה מאשר קפיצת מדרגה כי בכל זאת אני אהיה מהגר בארץ זרה, אך המחשבות שלי יותר ארוכות טווח שכן פה יש קושי מהותי לשרוד כלכלית וגם כשאני מסתכל קדימה אני לא רואה שינוי מהותי במצבנו. אני לא מצפה להגיע לאנגליה ולהיות מיליונר שסדר יומו הוא שיטוט באוקספורד לקניות... כל רצוני להתפרנס בכבוד ולהרגיש שאני עובד בשביל לחיות ולא חי בשביל לעבוד.
אשמח לתגובות, הערות והארות על הנושא תודה והמשך יום/ערב טוב לכם
ושוב מתנצל אם עירבבתי כמה נושאים פשוט כפי שציינתי הכל כבר מעורבב בראש.

אלעד

בקר12

New member
בקצרה (יחסית)

1. שניכם על פניו לא מביאים בשורות גדולות ומקצוע מבוקש.רוחי לשוק העבודה האנגלי. האם תמצאו עבודה? עם זמן והתמדה יש אולי מצב אבל לגבי רמת השכר קשה לדעת
2. גנים בלונדון לפחות לילדים מאוד יקרים. קרוב ל 1500 פאונד לחודש עד לשעה 5 ואין מסגרת תיבורית מלאה עד ל גיל 4-5
3. ללא גן אני מניח שבלונדון תשרפו לפחות קרוב ל 3000 פאונד לחודש (כולל שכירות בדירת חדר או שני חדרי שינה בשכונה סבירה.) אני מניח שתשרפו פחות מחוץ ללונדון אבל השאלה האם אתם בנויים לנחות במקום ללא קהילה ישראלית או יהודית משמעותית.

הרבה תלוי למה מראש אתם רוצים חעבור. אם זה לאיזה בינגו כלכלי (גם בטווח הארוך) אני קצת ספקן.

למעלה