שלום לחברי הפורום

tamidb

New member
שלום לחברי הפורום

יש לי בקשה אולי תוכלו לעזור מחפשת תמליל של מערכון על השפה העברית שמעתי שיש משהו של דודו טופז או של הגשש לא ממש משנה תודה תמי

tamidb

New member
די דחוף האמת

לא ידעתי שיש כזה פורום והשקעתי זמן בחיפושים שלא הניבו תוצאות.

אני יכול לבדוק אצלי אבל

הייתי ממליץ לך לנסות דרך חברות עם מגוון תקליטים ישנים כמו האוזן השלישית ולנסות דרכם להקליד תוך כדי שמיעה

קטע קצר, מצחיק ואיכותי.

את יכולה לנסות פה לתמלל את הקטע הצ'ופצי'ק של הקומקום, שמופיע בנפרד ( הקטע הוא לקראת סוף המערכון הכה את המומחה) - לדעתי מתאים לך בצורה מעולה. את "הכה את המומחה" נראה לי שלא תוכלי להשתמש כמו שצריך. לגבי המערכון הקלאסי שהוזכר פה- אני לא ממש זוכר בע"פ. אני נותן לך קצת את ההתחלה... - במסגרת תוכניתנו הכה את המומחה, נמצא איתנו באולפן המומחה שלנו לענייני לשון עברית, מר אברהם חטף פתח ואנחנו מחכים לשאלה הראשונה. האם מישהו נמצא על הקו? - הלו? - האם מישהו נמצא על הקו? - הלו? - כן? - זה רדיו? - נו כן וודאי, זה רדיו. האם אתה נמצא על הקו? - לא אני על המרפסת בבית. - כן, מה מה היא השאלה? - אה, שאלה בעברית. - שאל בני ונען. - מה זה נען? אני לא מנען אני מאשדוד. - כן מה השאלה? - שאלה בעברית. איך אומרים בעברית סחה... - צחה, צחה. עברית צחה. עם סגול.....

poogi007

New member
יש סוג של מערכון- קטע הומוריסטי

שכתב דני סנדרסון על הניקוד (קמץ, סגול וכדו')... אם זה יכול לעזור. אפשר למצוא את הקטע הזה בספר של סנדרסון "אני אדם פשוט, סוניה"

yonimi

New member
יש לדודו טופז מערכון

שבו הוא צוחק על השפה העיברית: "השפה העיברית היא שפה מצחיקה ואיננה קלה ודלה, אך ישנן בה מילים וזאת עובדה שלהן משמעות יש כפולה..." דודו טופז "השפה העיברית" מתוך "פליטת פה"

למעלה