שלום-לום לכולם!

rockhead

New member
שלום-לום לכולם!

בס"ד. היי כולם, אני חייבת פעולה דחוף-דחוף-דחוף + !!! על כל נושא שבעולם, אם יש כאן למישהו במיידי, זה ממש יעזורלי. תודה אנשים ויומטוב!!!

Demri123

New member
תעשי מה שעושים כל פעם שאין פעולה..

משחקים עם מוסר השכל על שיתוף פעולה

אולי בטאגליינס?

את יכולה סתם לחשוב על מוסר השכל כלשהו, ולסובב סביב זה את הפעולה - משחק, קריאת קטעים, לפתח דיון. [אפשר גם להעביר חוויה אישית ולהסב את החניכים לדיון בעניין] או משהו בסגנון - מדיון לא לומדים כ"כ מוסר השכל...
אפשר למשל להעביר על היצר הרע, להקריא קטעים בנושא או הצגה שהחניכים יציגו בעקבות. אפשר סתם לעשות התנדבות, כמו להכין כרטיסי ברכה בסניף ולשלוח לילדים בבתי חולים, או משהו. רעיונות די צולעים אבל זה מה שאני מסוגלת

לא רוצה להעביר ביקורת או משהו, אבל

הדבר הכי גרוע בהתחלת פעולה זה שאין נושא/מטרה לפעולה.. את בחיים לא תוכלי לצאת עם פעולה נורמלית ככה... לא כשאת רוצה להכין בעצמך ולא כשאת לוקחת פעולות מוכנות... אני אשמח לעזור לך אם יהיה לך נושא או לפחות כיוון.. וגם אם תגידי גיל ובנים/בנות/מעורב יעזור לעזור לך.. לתשומת
ך!

zebikz

New member
לי יש פעולה יפה שחברים שלי הכינו

הפעולה מורכבת משני חלקים: בחלק הראשון בוחרים 2 אנשים שיצאו החוצה ומביאים להם פתקים ואומרים להם שלא יקראו (טוב לשים מישהו שישגיח). בפתקים בעצם כתוב באחד שניתן להציל את החבר שלו בעזרת קליפה של תפוז ולשני כתוב שבעזרת מיץ של תפוז (כמובן שמאריכים וכותבים כאילו רופא או משהו). מספרים להם שחבר שלהם חולה מאוד מאוד ואם הם ישיגו תפוז זה מה שיציל אותו. בינתיים מספרים לכולם את האמת ומראים להם את התפוז. שהם נכנסים הם צריכים לשכנע את המדריכים למה להביא דווקא להם את התפוז ואחרי שהוויכוח מתחמם אומרים להם לקרוא את הפתקים.. המוסר השכל יבוא להם לבד.. בחלק השני קוראים סיפור (אני יכתוב אותו בקצרה ותאריכי אותו קצת באותו סגנון): 2 חברים הלכו לבית מלון בחדר משותף. לאחר שסגרו את האור אמר אחד מהם "חם פה, אני לא יכול ככה" והוא קם ופותח את החלון (נחמד אם מישהו גם מציג את זה). אחרי רבע שעה קם השני ואומר "איזה קור ממש קפוא פה" והולך לסגור את החלון. לאחר רבע שעה קם השני ואומר "אני לא יכול לסבול את החום הזה" ופותח תחלון. אחרי רבע שעה.. וכו' וכו' ככה הם רבו עד שהפציעה השמש, ומול עיניהם ציפתה הפתעה: לא הייתה זכוכית לחלון... וזהו תחשבי לבד על הנמשל והמוסר השכל

למעלה