שלום להורי הפורום:

טלגל

New member
שלום להורי הפורום:

רציתי לשאול מה דעתכם בתור הורים, אני גננת, וביום שני אני עורכת שיחת-הורים בגן. רציתי לשבור את הקרח בין ההורים שלא מכירים אחד את השני בכלל. כמעט כל הורה אצלי בא ממקום אחר, חשבתי על משחקים שונים, וכמה כוללים תזוזה בחדר. נראה לכם נבון? יש כוח להורים שבאים לשיחה לזוז, לשחק, להכיר אחד את השני, או שהם באים לשמוע/להשמיע ויאללה הביתה...... מה דעתכם האישית בתור הורים? הכוונה למשחק אחד או שניים כדי שתהיה אוירה נחמדה בגן וזהו. תודה מראש

לימור111

New member
אני באופן אישי

לא בטוחה שהייתי רוצה לשחק במשחקים בגן של בתי. אני חושבת שעדיף שכל הורה ישמיע את ציפיותיו לגבי הגן, מה הוא אמור להקנות לילדיו ואיך הוא יכול לקחת חלק בפעילות הגן. ייתכן שיהיה נחמד לבקש מכל אחד להציג את עצמו בסבב, כדי שההורים יתחילו להכיר זה את זה.

חני ב

New member
מסכימה עם לימור

אל תלאי אותם, זה ממש מיותר. אל תשכחי, שיש הורים שזה לא ילד בכור שלהם, והם מתזזים בין כמה אספות הורים. אני כמורה לגיל הרך, תמיד מדברת תכלס. רק מבקשת שההורים יציגו את עצמם ואת שם ילדם, ולא מבקשת אף-פעם שיגידו מילה טובה על ילדם (משהו שהמורה החדשה של בני עשתה השנה, וזה היה פתטי), וישר מתחילה במה שאני צריכה להעביר להם.

דסי אשר

New member
אני הייתי מציעה סבב קצר של:

הי, אני הייתי מציעה סבב קצר של: "אני אמא/אבא של יניב, שהוא ילד שובב, אדיר, בלונדיני, כזה עדין, אוהב לשחק בקוביות, אוהב מאד בנות, חיות, נשיקות......." תציעי להורים להציג עצמם דרך הילדים שלהם, מאפיין מאד טיפוסי של הילד, כולל הצגה הומוריסטית- במילה אחת או שניים. הומור והצגה אישית, שלא קשורה בציפיות- יכולה לחממם את האווירה, ולעמים דווקא הצגה אישית כזו יכולה מאד להשמר בזכרון של ההורים, כדי להתחיל קשר בינהם- דווקא משום צורת ההצגה שכל אחד הציג את ילדו. איך נראה לכם ?, לך? דסי

חני ב

New member
דסי, משהו דומה עשתה

המורה של גל (כתה ג´). היא מורה חדשה בכתה, ובקשה שכל הורה יאמר משהו חיובי על ילדו. זה היה מעייף, לא כ"כ הקשיבו אחד לשני (אל תשכחי שאנו כבר שנה שלישית יחד), והמורה עשתה מזה צחוק ועוד יותר מעצמה. כפי שכתבתי למעלה, זה היה מיותר לדעתי ולדעת שאר ההורים.

דסי אשר

New member
מקבלת את הערותיך, אבל

כאן נכתב שזה גן חדש- כנראה גם לצוות וגם להורים. אז אולי יש סקרנות טבעית להכיר אחד את השני. זה לא זהה לכתה ג´. ועוד דבר- אולי מה שנכון לקבוצה של 15 איש, לא נכון לקבוצה של 35 איש, בגן ילדים. דסי

חני ב

New member
ודאי שאין הדבר דומה

לבי"ס, אבל למה רק "15 איש"? היתה נוכחות יפה מאד של הורים, כולם רצו לראות מי זו המורה החדשה, שכ"כ הרבה ילדים מקטרים עליה. (והעצוב הוא שהבנו למה).

נעה גל

New member
אני חושבת שדסי התכוונה

שהפעילות הזו מתאימה כשיש 15 הורים אבל לא מתאימה כשיש 35 הורים, ושכדאי לקחת בחשבון את מספר ההורים שכמתכננים להם פעילות. בשני הגנים השנה, נתבקשו לומר איך קוראים לנו ולספר על הילדים. בגן אחד היו כל ההורים (14 במספר) ובגן השני היו בערך 20 מתוך שלושים. בשני המקרים, אני לא זוכרת, ואני מודה, גם לא הקשבתי, למה שההורים מספרים על הילדים. כן עניין אותי מה שמות ההורים, איפה הם גרים וכאלה. בגן של אורן הכנו גם ברכות לילדים - אני מאוד אוהבת את הפעילות הזו, הורים אחרים קיטרו.

אפרתש

New member
אני עם חני ולימור

בלי משחקים, וגם בלי לדבר על הילד שלי. תענוג להגיד לכולם שהבת שלי נפלאה ונהדרת וכ"ו וכ"ו, אבל פייר - אין לי כוח לשמוע עוד עשרים הורים אומרים כמה שהילדים שלהם נפלאים. תלכי על סבב שמות, אם כל אחד בא ממקום אחר אולי גם שכל אחד יאמר מאיפה הוא בא.

טלגל

New member
תודה על התשובות, ואני מקבלת

את הערותיכם שלא לתת להורים לשחק, הרבה אמרו לי שזה לא מתאים. אלא להציג את עצמם דרך ילדיהם. אני לא אתן להם להגיד מילה טובה על ילדם....
אלא נראה לי באמת לתת להם לתת מאפיין של ילדם או משהו דומה, אולי למה בחרו בשם של ילדם. בכל אופן אקוה לטוב ושיתוף פעולה...

vered4

New member
יש פעילות שאני מאוד אוהבת כאמא

וזה לכתוב ברכה לילד שלי. זו גם קצת פעילות בין ההורים, כי משאילים צבעים ומסתכלים. וגם לילדים זה כף בבקר למחרת לקבל ברכות.

חני ב

New member
גם רעיון שהרבה

מורות עושות, אבל בד"כ אם אספת ההורים היא לפני ראש השנה.

limori

New member
הי טלגל יופי של רעיון.

בגן של רואי (5) הגננת הקריאה לנו סיפור שכרגע אהוב על הילדים. סיפור מקסים ןהיא ביקשה מכל הורה לצייר או להדביק על דפ גדול משהו שקשור לסיפור. אז היא הכינה פיסות נייר חתיכות בד חרוזים בדים וכו.. ובהחלט נהננו מעבודת היצירה. ןלמחרת הילדים קיבלו את העבודות שהכנו להם. מעבר לזה כל הורה הציג את עצמו ואחר כך סיפר על הילד שלו. הגננת הסבירה לנו את הלו"ז בגן מה הציפיות שלה מאיתנו ומה הנושאים הנילמדים בגן. כל הורה שאל שאלות החלפנו מספרי טלפונים בן ההורים ולבסופ אכלנו עוגיות שהכינו לנו הילדים. בהצלחה

סמדר *

New member
הי לימור

אצלנו זה ככה כל התחלת שנה בגן באספת ההורים הראשונה. השנה כל אחד לקח ממתק ואמר משהו מתוק על הילד שלו ואחרי שדיברנו על סדר היום בגן וענייני ועד הורים וחוגים כל הורה הכין כרטיס ברכה לילד שלו (היה ממש כייף) והילדים קיבלו את הכרטיסים בגן כמה ימים אחר כך. כל שנה בתחילת השנה ככה מתחילים את הגן.

מחשבות

New member
אם יש דבר מאוס בעולם זה אנשי חינוך

המנסים להפעיל אנשים תוך כדי משחקים למיניהם. בדר"כ, הפואנטה של המשחק נגלית כבר בשניה וחצי הראשונות ואז העסק נעשה מאוס להפליא. אסור לשכוח שהכסאות בגן קטנים ואינם מיועדים לבני אדם. אי אפשר להחזיק הורים במצב כזה יותר משלוש-ארבע דקות. רצוי לומר בהתחלה כמה יעלה מה שאת מבקשת ולציין שלא חובה לשלם. כולם יעריצו אותך.

טלגל

New member
תתפלאי אבל כסף לא עולה אצלנו

בשיחה, הכל כלול בתשלום החודשי. כך שבעיה זו כבר נפתרה...... כמו שכתבתי כל הורה יציג את שמו שם ילדו ולמה בחר בשם זה (במשפט אחד כמובן......)

מחשבות

New member
טוב, אני מתחיל: לגדולה קראנו נועה,

עם וא"ו כי אנחנו אנשים לא קונבנציונליים ורצינו שם חריג מאד. לשניה קראנו שירה במלעיל, כי אנחנו נהנים להרגיז את העולם. לאחרונה קראנו רוני, כי שחר, נעם, שי, שיר, יובל וכדומה הם שמות של בנים ולנו יש בת. אופס, גם רוני זה שם של בן. אבל זה בגלל שאנחנו סוציופאתים.

למעלה