שלום להאנשים

שלום להאנשים

אני הנני אח של טימשיט, רופא בהמות, השורה לעת השבוע הקודם במעוני וגומר ההלל להמרגליות הנדפסים בבית הועד לחכמי התרבות העברית, וגם הוא מפציר בי לבוא בבית הוועד ולדרוש בשלום החבר מכניס האורחים והחברה מכניסה ארוחות, אשר עליהם הוא מתגעגע געגועים עזים ביותר. שואל הוא אותי לחקור ולדרוש את באי הבית ועד לחכמי התרבות העברית אודות עסקי שוק הבאים בעתות אלה אל שולחנו. ידוע הוא כי טימשיט ידו לו רבה בחקר נפש הבהמות יען כי חובב הוא אותן חיבה עזה ונפשו נקשרת בנפשן, ולעת הזאת מקבל הוא פשתגן מארצכם היפה אודות חיתו ארץ מסוג כלב העונה לשם "ג'ינג'ר" ואשר סובל הוא סבל יתר מעוצם געגועיו לבעליו אשר נדדו לארצות ניכר. רוצה הוא טימשיט לרגל ולגלות אם יש בידי מי מכם דבר אשר ממנו ילמד מה שורש הדחק ואיכה ולמה נתגלגל לו חיתו ארץ זה אל סבל וגעגועים השוברים כל לב. בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, טורגוט בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, Turgut

Mנטה

New member
ברוך הבא בצל קורתנו ../images/Emo6.gif

היתכן כי רופא בהמות מארץ ניכר לא מבין נפשותיהם של כלבים ?

לכבוד הוא לנו

לקבל אל ביתנו הצנוע אורחים לרגע מארץ התוגר. מסגנון הכתיבה שלך נראה שחסר לך אוצר מלים, והייתי ממליץ לך לפנות לגופים המוסמכים וללמוד למשל את המלים טרקציות, ארורה, סושי ופיאסטה, הן יעזרו לך לתקשר איתנו. לגבי הג'ינג'ר ההוא, בעברית זה זנגביל, כלומר סוג של תבלין. מישהו כנראה עבד עליכם, לתבלינים אין רגשות. בברכה הנאמנה של בעל חשבון בנק.

אטיוד5

Active member
שלום עליך איש האררט

כמוני כמוך בעלי בריתות אנו, וגם מילה לי.... אליך. כי תבוא אלי הפורום הזה, ברכה תימצא לך בכל אשר תפנה, ומזל גדול ייגלה לכל באי ביתך ושעריך, ויגל לבך, והיינו כולנו, מקטון ועד גנגיוזי, כעפר אשר לרגליך. יישר כחך, וחזק בריתך, ונאמר אמן.

תודות לך איש כנען

לא, אין אני דר בהרי האררט כלל וכלל אלא את מטרופולין קושטא איויתי לי למשכן, וידוע הוא כרך נאה זה בכל תבל כולה ואף סר ללון במעוננו אחד מבאי בית הועד לחכמי התרבות העברית ואמר כי אין לך כל שעה ושעה בקושטא שאין בה משל חיי עולם. אלא לאו כל אדם זוכה, שקושטא אינה נגלית אלא לאוהביה, והפציר בי לא להביא דבריו בשם אמרם, יען כי חפץ הוא להשאר אנונימוס. ועוד אומר הוא וסח כי מקומות יפים הרבה יש בארצכם היפה אך עולה על כולנה המטרופולין שבמטולה, ואף על זאת חפצה נפשי ודורשת ומתאווה לפקוד ולנשק את אבניה ולחזות ביפיה, ולהשומע ינעם. וחיבה יתרה חובב אני את הצומח אשר בשדה ועל כן נתאויתי לחזות בצמחי ארצכם היפה, השבולים ירוקות העין ושושני הפרא, עשבי המנטה ואף הג'ינג'ר ואגוז המוסקט. על כן יגל לבי למשמע הזמנתך הפורצת מני לב לבוא ולפקוד את בית הועד, כי מן המפורסמות היא שקרבת לבבות המתחלת בשיח עולה ונמשכת לה אלי מפגש, ואולי אף אני זוכה להתארח בבית מי מכם ולראות בטוב ולחוש בחוצינה. מעון לי דל בקושטא הכרך ושמחה רבה אשמח אילו כיבדוני באי בית הועד לחכמי התרבות העברית וערך ערכו בו את מפגשם, מזון ומשקה יוגשו כיד המלך, ולאלה אשר אבדו רוחות שמיים נתן אתן קו מנחה העובר כחוט השני מן הנמל ומוביל בטוחות אל מעוני, למען לא יאבד איש ולמען לא תהיו למשיסה בידי גברים עוברי אורח ונשים הולכות רכיל. בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, טורגוט בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, Turgut

אכן

קושטא היא השם שנתנו לה יהודי העיר והוא שיבוש של השם הביזנטי - יווני המקורי קונסטנטינופוליס (עירו של קונסטנטין)

hillelg

New member
ואיסטנבול

הוא השיבוש הערבי (חילוף פ' ב-ב' הרגיל). ולהזכיר, שזה קושׂטא, בש' שמאלית. כמו רבים מהתעתיקים למילים לועזיות בעברית הנושנה.

תהיות

אני לא מצוי בתולדות השם "איסטמבול" אל אני מניח שהוא לא קשור בהגיה הערכית מהסיבה הפשוטה שהטורקים מעולם לא דברו ערבית ובשפתם יש פ"א ולכך יש סימוכין

hillelg

New member
לא ראיתי בקישור

שום הוכחה לכך (ו-פ' רפה קיימת גם בלשון ישמעאל, כידוע לך). אך אני דיברתי על השפעות הכיבוש הערבי של תורכיה (זכורות לך אי-אילו שנים של שלטון מוסלמי תורכי במזרח התיכון?). זו באמת השערה שלי, אך היא נראית לי סבירה: קונסטנטינופוליס->קונסטנטינופול->קונסטנ'פול->אסטנבול. [אגב, יש ערבים שהוגים ק' כ-א'. שאל את גנגי.]

מתוך יאהו

In 1453, Ottoman Sultan Mehmed II conquered the city and made it the capital of the Ottoman Empire. Now under new rule, the metropolis was dubbed "Istanbul" from the Greek phrase "eis ten polin," which meant "in the city." The name of the city wasn't officially changed until 1930, and Westerners continued to refer to it as Constantinople on maps and in speech into the '60s.

מוגג

New member
../images/Emo163.gif מעולה ../images/Emo24.gif

יצירה בה הצורה והתוכן מתלכדים לכדי שלמות אחת - זו תרבות נעלה!

Idan91

New member
הגיית ק' במקום א' (או ההפך...)

מאפיינת בד"כ הבדלים בין אסורים כפריםי לעירוניים. לא זוכרת מה זה מה. ובמצרים אין ג', רק ג. ואת השאר אני לא זוכרת.

למעלה