שלום להאנשים

שלום להאנשים

אני הנני מטורכיה והתלמדתי מעט להלשון הקודש בבית המדרש הגבוה שבעיר. זה זמן שאני קורא להמרגליות הנדפסים בבית הועד לחכמי התרבות העברית אך עד עתה לא דייקתי לרכוש לוח המפתחות העברי לכתוב גם אני כאן ולכן הספקתי בהתבשמותי. לעת הזו קיבלתי את לוח המפתחות העברי ואוכל לכתוב גם אני ואקווה לטוב. בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, טימשיט.

ברוכבא!

מצלצלת נעים העברית שלך. קצת מיושנת אבל אני מעדיף ככה. יהיה מעניין לקרוא דברים שלך כאן! ספר על עצמך קצת ועל הקשר שלך לעברית. מהמילים "בעל ברית" אני מבין שאתה לא יהודי. אז מה הביאך אם כן?

אלעד2

New member
וואו! זה מעניין

אמור נא לנו: כיצד זה הגעת עד הלום? ואותו מקום בו למדת עברית מהו? ושמא מרגל אתה ולרגל את הארץ באת???

לא יהודי ולא בן יהודי אנכי

אני הנני רופא לבהמות באיזור הכפרים שבההרים אך מתגורר בעיר. אני הנני חובב לשפות אך מיום שנשביתי בעברית הנני לחבב לשון זו ביותר על פני לשונות אחרים. לעברית שמעתי בראשונה בדרך אקראי כשהסבתי בקפה והיו מצחקים שם בלשון זו. אלמלא היתה אזני שומעת רוסית ואשכנזית הייתי סבור להנבך שמא היא הן. לאחר כן חבשתי את ספסלי בית המדרשה שבעיר שלא מן המניין אך טרדת השוק גרמה שלא אוכל להתמיד בכך ולכן עשתי השתדלויה להמשיך בשפה זו מן תוך הספרים וכבר ידעתי את האותיות על הצד היותר בריר ויכולתי להתבונן מן הספרים עם האות העברית. עד כה לא ידעתי לעברית על הצד היותר משביע רצון ואני הנני משתדל להתבונן מההליכות היותר יפות של דרי באי בית ועד חכמים הזה. לא ריגלתי את הארץ ישראל מעולם אל אני מתאווה לרגל אל רחובות להשתלם בצד האומנות היותר חדישה של רפואת הבהמות שההסתדרות של רופאי הבהמות בארצי עומדת איתם בקשר. רוחי קיבלה התקררות מרובה על שהצלחתם להתבונן לברכת השלום שלי. זו לי הפעם הראשונה שאני עושה שימוש בלשון זו חוץ לשימוש העיוני. בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, טימשיט

גנגי

New member
פחחח...../images/Emo6.gif

הצחקתם את סבתי הצולעת שמעולם לא היו לה גלגלים!

ברוך אתה בבואך ../images/Emo141.gif

ניכר בך שלמדת את שפתך מספרות עתיקה. אני מאחל לך ולנו, שתבין את שפתנו, העברית המודרנית. שוש מכניס אורחים

shellyland

New member
למה דוקא אל רחובות?

יש בארץ ערים הרבה יותר יפות ומקומות הרבה יותר מעניינים. שלילנד מכניסה ארוחות
[אני לא יודעת מי אחראי על הקטע המסטול הזה (אם כי יש לי חשד) אבל הצלחת להצחיק אותי נורא אחרי יומיים רצופים של בכי
]

שלום

אני הנני מתאווה לדייק לרגל אל רחובות כי שמעתי מאת אנשים עמיתים וכן קראתי במכתבי העיתים לרופאי הבהמות כי היא כרך נאה אשר יש בו מדרשה גבוהה לעסק החקירה על האומנויות הטבעיות והכל על הדרך היותר חדישה והטובה והדבר מן המפורסמים. וכן ידוע שהם מכניסי אורחים מאוד. אבל לעת הזו לא יסתייע בידי לעשות כי יש בידי עבודה להעשות כאן וכן אני מתאווה לעשות את עסק הלימוד בעברית ועדיין אין לי האומנות לעברית בצד היותר טוב. וכן אין אני דובר את השפה אלא רק מן הספרים המצויים לכתוב ולקרא. וכן שמעתי שהארץ טובה וודאי שארגל אותה לכשאגיע לא אחסיר דבר. בברכה הנאמנה של בעל ברית האמת, טימשיט.

shellyland

New member
טימשיט, מישהו צריך היה לספר לך

שאמת הפסידו. בגדול. בברכת מה ירבו פרחים בחורף על רחובות, שלילנד.

גנגי

New member
לו אני במקומך

הייתי לוקחת לי כמה חודשים להתמקצע במה שאני עושה לפני שהייתי מנסה לשטות דווקא באלו שמבינים... אבל לא נורא, גם ככה זה היה ניסיון נחמד.

freedom rider

New member
יותר מעניינים מרחובות???

לא יכול להיות. פריז - עיר האורות. רחובות - עיר הבורות.

עגנון

New member
הרי כבר כתב המשורר

רחובות הנהר נחלי אמונה, מים עמוקים ידלם איש תבונה, תוצאותיה חמישים שערי בינה...

vegan

New member
ברוך בואך בצל סוכתנו

מה נאה להוודע לשפעת דבריך בשפת עבר של ימי עבר. נעים לחזות בבן נוח העוסק בריפוי בעלי החיים במרומי ההרים אשר בטורכיה. שהרי גם נוח, האב המשותף לכל עמי הארץ, היה צדיק אשר פדה בתיבתו נפשותיהם של בעלי חיים רבים, תיבה אשר בה הגיעה לאררט אשר בהרי ארץ טורכיה. נוח לא רק שהציל את בעלי החיים אלא אף היה צמחוני ושמר נפשו מפני פגיעה בחיים אחרים. גם אנוכי צמחוני ובזמני הפנוי עוסק בהצלת בעלי חיים, ביסודו של הדבר בדרך של הסברה, למען לא יפגעו בני ישראל בכל היציר אשר נשמה באפו. לשונך הנאה מעלה צינה נשגבת ברוחנו ומביאה אל צפונות ראשנו זכרונות נאים של מקורות שפתנו.

ברוכים הנמצא!

הרבה התייגעתי להבין מה הוא צמחוני ולבסוף מצאתי כשם שיגעתי. אף אני הנני צמחוני. וכן אני הנני אינני אוכל כל דבר שהוא אבר מן החי כגון ביצה או חלב שכן הנני רופא בהמות היודע אל-נכון עד כמה מתצערות הבהמות על כל יגיעה ויגיעה שהן גועות בעבור זה ובעבור הדחק שהן נתונות בו ולצערי כל שיש לאל ידי לעשות איננו בכלל להקל על סבל הדחק. אני הנני בוטח כי בהארץ יש לבעלי הכנף פחות מן הדחק שהן נתונות בו בארצי.

למעלה