שלום לדוקטור

שלום לדוקטור

הכלבה שלי בת 6 שנים, פינצרית גמדית, הרופא גילה שיש לה סרטן בפיטמה, כמו סרטן שד לאשה, הוא אמר שיעשה ניתוח לכלבה שלי, אבל לא דיבר מילה על כימוטרפיה, אגב הגוש הוא גוש בפיטמה, ועדיין לא התפשט, מה אתה מייעץ לעשות, האם יש טיפולים כימוטרפים לכלבים, או שמוציאים להם את הגוש, כי אם אוציע אותו עכשיו אז אני אצטרך שוב ניתוח לכלבה. אודה לך על התיחסותך.

גידול עטינים

צר לי לשמוע שהתגלה גידול עטין לכלבתכם. 50% מגידולי העטין בכלבים ממאירים - או אם נסתכל על חצי הכוס המלאה, מחציתם שפירים והוצאה מושלמת שלהם פותרת את הבעיה. לכן חשוב מאוד לשלוח את הגידול לפתולוג לאחר ההוצאה. מבין הממאירים, יש טובים יותר וגרועים יותר. יש כאלו שניתן לתת טיפול כימותרפי ויש כאלה שלא. במקרים של גידולי עטין אנו מבצעים צילומי רנטגן לבית החזה לשלילת נוכחות גרורות בבית החזה - מה שיגרום לנו לא להמתיץ על ניתוח. מבצעים הסרה של הגידולים שולחים לפתולוג ומקקוים לתוצאה שפירה. סטטיסטית, גידולים בפטמות אחוריות יותר ב- % גבוהים יותר יהיו שפירים. בהצלחה

for no one

New member
שכחת לציין שמומלץ באותה הזדמנות

לעקר את הכלבה כדי להקטין את הסיכון להישנות הגידולים

C H 4

New member
באמת?

אמנם אני לא מכונה סטטיסטית אבל הכרתי לא מעט כלבות שנפטרו מסרטן בעטינים וברחם ואף לא אחת מהן היתה מעוקרת (שתיים מהן עוקרו אחרי שהתגלה הסרטן, ואז התגלו גם הגרורות
)

למעלה