שלום לגרא ולכולם.

Naughty Girl1

New member
שלום לגרא ולכולם.

טוב אז קודם כל, אני בת 16 וחצי. נתחיל בזה שאין לי חברים, חוץ מחברה אחת ממש טובה. טוב אז הבעיה היא שאני טובה בלייעץ. ומה שקורה זה שמלא בנות באות אליי כדי להתייעץ. ונמאס לי מזה
אני מתקרבת לבנות שבעצם מדברת על עצמן נון סטופ. אני יודעת להקשיב לאנשים, ומלא מספרים לי על הבעיות שלהם, אבל....ברגע שאני מתחילה לדבר על עצמי אני מרגישה ששומעים אותי, אבל אף אחד לא באמת מקשיב
כל מה שעושים זה לשפוך את הלב בפניי, לשמוע עצה טובה, ואז כשאני מנסה להתחבר או לדבר על עצמי...פשוט הולכים. נמאס לי. היחידה שלא מדברת על עצמה ועל מה שקרה לה זו החברה הכי טובה שלי.... נמאס לי מזה שאנשים מדברים רק על עצמם בנכחותי. האם להפסיק לתת עצות? מצד אחד אני מאוד רגישה, כשאני רואה אדם בוכה מבפנים אני חייבת לתת יד. מצד שני... אדם לאדם זאב. למה כשאני מנסה לדבר על עצמי אף אחד לא שם?
תודה מראש

גרא.

New member
N.G,היכולת להקשיב לזולת בסבלנות

וודאי לתת לו הרגשה שאת מבינה, מקבלת, אמפטית (מזדהה עם רגשותיו),ויכולה גם לייעץ לו/לה מה לעשות, היא יכולת נדירה למדי. כפי שאת עצמך אומרת, שכל מי שמדבר אלייך, את יודעת להקשיב לו היטב, אבל לך לא מקשיבים..יתכן והיכולת הזו, מכוונת אותך לעתיד דומה למקצוע שלי או דומה לו..ואת יכולה לראות בכך תכונה חיובית וברוכה..העובדה שהם, אלה שפונים אלייך לא מקשיבים לך נובעת מהעובדה שהם ממקודים רובם ככולם בבעיות שלהם..ואיש מהם,אינו פנוי באמת להקשיב לך..תוכלי תמיד למצוא אוזן קשבת אצל נערות, גם נערים כמוך, היודעים להפריד בין בעיותיהם הם, לבין אלה הנאמרות להם..בכך מקרה יש לך את אותה חברה יחידה שכן מוכנה להקשיב לך..וזה כמעט מה שיש בדרך כלל למרבית הנערות בנות גילך..שאלת אם להפסיק להקשיב ולייעץ, והתשובה שלי היא שלילית...גם משום שאת כל כך רגישה ואמפטית לזולת..וגם מכיוון שזו התדמית החיובית שיצרת לך, ויש בכך גם אלמנטים של כוח ושליטה, שאת כנראה זקוקה להם..לגבייך, לעיתים במצב כזה, הטוב ביותר הוא לכתוב יומן אבל להזהר, שאמך לא תציץ בו..

למעלה