שלום לגולשי הפורום

מעמקים39

New member
שלום לגולשי הפורום

שמחה להיות כאן איתכם. אני כבר מכירה חלק מכם (ולטובה) מפורומים אחרים. אציין שאהבה ורומנטיקה הם בעיניי סם החיים והדברים הכי חשובים שיכולים להיות לאדם בחייו. אני מאחלת לכולנו אהבה אינסופית ללא תנאים והנאה בהמשך הדיונים כאן...

sani48

New member

DogsPCI

New member
בטח, ויש פורום כלבים שלם והאמת די

מצויין (ברגע שאין שם מלחמות עולם...).

רק קחי בחשבון, שתמיד אי-אפשר לדעת מה קורה דרך הודעה, שלרוב אין עצה קטנה שתפתור בעיה של שנים, ושאני אחד האנשים שיקחו אותך לעומק, אבל יש מחיר - אני אדרוש ממך המון! להשקיע את הנשמה...

ונ.ב כמה הודעות את כותבת? לא ניתן לעמוד בקצב

מעמקים39

New member
חחח אני מנסה להתייחס לכולם

יש לי כלבה מסוג רועה גרמני. היא מאוד אוהבת בני אדם אבל כשעוברת לידה כלבה אחרת היא תוקפת אותה באכזריות. זה מאוד לא נעים לי שהיא מתנהגת ככה ואפילו מזעזע אותי. מה ניתן לעשות בכדי למנוע ממנה להתנהג ככה? אני מחפשת דרכי חינוך לא אלימות כמובן.

DogsPCI

New member
זה לא עובד ככה :)

מישהו צריך להגיע ולראות ולהבין ואז לתת תוכנית עבודה לפי הגישה שלו.
&nbsp
יש כמה גישות, האמת 3 מרכזיות:
הקלאסית - שומוש נרחב בעניה (במובן העממי) בכדי להביא את הכלב ללמידת הפקודה/אות וכמוטיבציה לביצוע, יתכן גם שילוב של חיזקים חיוביים במקביל.
ה"חיובית" - שימוש אך ורק בחיזוקים (והתעלמות...) בכדי להביא את הכלב ללמידת הפקודה/אות וכמוטיבציה לביצוע. אין שום שילוב של אמתעי ענישה כל שהו.
וניתוב-יצרים - הגישה שפועלת על זיהוי היצרים של הכלב, ורתימתם כמוטיבציה עבורו לבצע. הלמידה אני מעריך לרוב תתבצע ע"י חזוק-חיובי, אבל אינם מגבילים את עצמם רק לזה. אך זה רק לשלב הלמידה, המוטיבציה של הכלב לבצע אמורה להגיע מבפנים ולא מבחוץ : אוכל/כאב.
&nbsp
ויש אותי, עם הסתכלות שונה לחלוטין על תמונת המצב, ומבחינתי אני מוכן לגייס כלים מכל שאר הגישות. משמע אין לי כלים יחודיים רק ראיה יחודית. המוטיבציה של הכלב לבצע? להקה, השרדות, עבודה, חיים, טבע, ,אוכל, שותפות גורל, ליטוף, ואולי אהבה בשפת הכלבים? אני בטוח מונע באהבה :)
&nbsp
בשלב הבא ישנה חלוקה בתוך עולם האילוף לשלושה תחומים מרכזיים נאמר?
&nbsp
1. אילוף לפקודות/אותות. כלומר הכלב לומד לבצע התנהגות בהינתן אות מסויים.
&nbsp
פה הכל עובד, ובגלל שהכל עובד אין מבחינתי טעם לגשת לגישה הקלאסית. אז "חיובי" או ניתוב יצרים. זה תלוי האם את מחפשת כלב "מתוכנת" (סליחה "חיוביים" אתם יודעים שככה אני רואה את זה...) או כלב עם דרייב?
לכל אחד יתרונות וחסרונות... וזה גם תלוי בכלב :)
&nbsp
2. עבודה.
&nbsp
הרבה יותר מרק אילוף לפקודות בסיסיות, ונדרש גם המון שיתוף-פעולה בין הבעלים לכלב.
די דומה לסעיף הקודם, רק מושקע יותר, ניתוב יצרים הוא חובה, הלימוד יכול להיות "חיובי" או קלאסי, לרוב יבחר ה,
חיובי", כי למה לא? אלא אם ישנה סיבה... (לא מבין בכלבי עבודה).
&nbsp
3. טיפול-התנהגותי/שיקום:
&nbsp
קלאסי? לוקה בחסר ובענק...
"חיובי"? אני לא מסכים עם דרכי הפעולה שלהם, והם לא עם שלי.
ניתוב-יצרים - בהחלט יכול לעזוטר, אבל גם שם יש גבול לדעתי...
ואני - גישה שכבר לא קיימת שמתרכזת ויודעת אך ורק את זה :) כי אני לא עובד בתחום יותר :(
&nbsp
אז תפני לאיבחון אצל מאלף, אישית הייתי הולך על ניתוב-יצרים (כמו יוסף טוויטו) או על "חיובי" תוכלי לקבל המלצות בפורום. הנ"ל לא בטוח יצליחו תמיד ועם כל אחד, אך לדעתי האישית יש להם את הכי הרבה סיכוי. ותתכונני ללמוד אבל שאת העבודה את תעשי בעצמך! ככה זה במציאות...
&nbsp
ואגב, מה עם הכלבה? איך האהבה לא מתגברת על הכל
. הגישה שלי התבססה על שני מימדים מרכזיים, אחד מהם הוא יצירת קשר "זוגי" עם הכלב, יצירת דינמיקה נכונה ויחסים נכונים בין הבעלים לכלב, כי רק זה יהיה הפתרון הנכון... ועם כל הכבוד לי ולך, אהבה בלבד עדיין לא שיקמה כלב תוקפני... אולי יש לך עוד המון מה ללמוד על העולם "האמיתי"

&nbsp

למעלה