שלום! לגביי בריטניה.

Evil Cupcake

New member
שלום! לגביי בריטניה.

אני בת 17, אזרחית ישראלית ממוצא אירופאי [רוסי] שתמיד היה לה חלום לעבור לפרוורי לונדון. האנגלית שלי מצוינת ותהיתי לגביי התהליך- אני מתארת לעצמי שאחרי שאסיים בגרויות באפריל אחפש עבודה באיזור, ההורים שלי נשארים כאן ואני עוברת לבד והם כנראה ישלמו את שכר הדירה... מה אני צריכה לעשות מעכשיו? זה באמת ובתמים החלום. אני גם מתכננת ללמוד צילום. מה דעתכם? מה לעשות?

גוזליה

New member
היי קאפקייק, ברוכה הבאה לפורום.

נתחיל מזה שרוסיה היא אולי מדינה אירופאית, אך היא אינה באיחוד. כך שמוצאך לא מאוד עוזר. נמשיך בעובדה שהגירה למדינה אחרת, למרות שהיא נראית קוסמת, נוצצת, ומפתה- היא הליך ארוך מורכב וקשה, שגם עולה לא מעט כסף. מעבר לכך, את קטינה- מה שסביר להניח יסבך את כל התהליך במקצת. תכלס (ואני אהיה ישירה)- אין לך מה להציע לבריטניה, בכדי שתאפשר לך להגר סתם ככה (את ללא השכלה גבוהה, ללא נסיון תעסוקתי משמעותי, ללא אזרחות רלוונטית וכיוב'). הפתרון היחידי עבורך, כפי שאני רואה מהנתונים העולים ממה שסיפרת, הוא שתלכי ללמוד בבריטניה- הלימודים עולים לא מעט כסף, וכמעט ולא תוכלי לעבוד במהלכם (זה מעבר לעלויות מחייה שונות). פתרון נוסף הוא להמתין כמה שנים, לצבור נסיון, להשיג תואר, ואז לנסות לעשות רילוקיישן (או שהמצב ישתנה עד אז, מי יודע). בהצלחה!

Evil Cupcake

New member
תודה גוזליה :) עם זאת-

אני חושבת שהתהליך דווקא יקוצר בעיקר בגלל שאני קטינה [המשפחה שלי בארץ ואני כנראה גם אחזור בשלב מסוים]. כמובן שאלך ללמוד הרי שאין לי בשביל מה להסתובב סביב הזנב של עצמי שם, וואו כמה שזה נשמע מסובך... אבל לצערי האמביציה תציק לי ואני מוכנה לעשות כל מה שזה יקח

Evil Cupcake

New member
ובכן, בעיקר כי אני פוטנציאלית לשילום מסים

ואני לא מבוגרת ואין משפחה שהיא נטל. כאילו. תקני אותי בבקשה אם אני טועה, כי אני באמת לא בטוחה, ההגיון שלי פשוט מצביע על זה. בכל אופן, תודה רבה על האתר! זה מסקרן אותי נורא.

TrigATUSA

New member
את טועה

לא נורא, מותר בגילך לחלום אבל גם על לזכות בלוטו מותר לחלום, זה לא אומר שיש סיכוי שזה ייקרה

אבה1

New member
לא מסתכלים על זה ככה יקירה

רוצים אנשים בעלי מקצוע, כמו הנדסאים, רופאים, אחיות וכיוצא בזה.אנשים שיכולים לתרום לכלכלה, שבאים כבר עם הנסיון הדרוש ולא צריך להשקיע בהכשרה שלהם. יש המון אנשים כמוך שרוצים להגר לאנגליה, וזה לא פשוט להגר לפה. מן הסתם יעדיפו לקחת אנשים בעלי תואר, או בעלי מקצוע נדרש מאשר לקבל אנשים חסרי מקצוע. תעשי קצת חיפוש באינטרנט ותלמדי את הנושא

זה לא כזה פשוט כמו שאת חושבת..

קודם כל, יש את הצבא. את תיאלצי קודם לעשות צבא אלא אם כן יש לך איזשהו פטור.. מבחינת לימודים, זה לא כזה קשה להתקבל ללימודי צילום בלונדון. האונ' ישמחו לקבל עוד תלמיד מחוץ למדינה שישלם להם הרבה כסף (ביחס לתלמידים הבריטים שמשלמים הרבה פחות) מה שאני כרגע הייתי עושה במקומך וזה אם אני נחושה שאני רוצה ללמוד בלונדון על סמך מה שאמרת: א מסתדרת עם הצבא. עדיף לך כמובן לעבור אחרי הצבא כך יהיה לך יותר ניסיון חיים (זה נשמע מפגר אבל נכון) והתמודדות נגד מערכת, כי כל התהליך של מעבר למדינה אחרת גם לשם לימודים זה חתיכת מסע. ב בנתיים, אם את מתעניינת באמת בצילום, קחי קורס כאן בארץ כדי שתראי אם את באמת נהנת מזה וטובה בזה (כמה מבאס זה לעבור את כל התהליך ללימודים בחו"ל ובסוף מגלים שלא נהנים מהלימודים?) גם אחרי שתהיה לך תעודה של הקורס זה טיפה יקפיץ אותך מעל אחרים שרוצים לקחת את הקורס, אעיד על עצמי שזה מה שעשיתי. ג להתחיל להתעניין בדיוק מה צריך בשביל ללמוד באנגליה. וכמובן לבדוק אם ביכולתך\ביכולת ההורים לשאת כזה מסע מבחינה כספית ונפשית (זה מאוד מתיש!) בהצלחה!

gatissima

New member
מסכימה ומוסיפה

זה בכלל לא מסובך זה רק עניין של כסף תחסכי כסף , תרשמי ללימודים תגישי בקשה לויזת סטודנט ויאללה לקפוץ למים. תמיד תוכלי לחזור ואת בגיל שאין לך מה להפסיד

Evil Cupcake

New member
וואו תודה רבה!~

אין לכם מושג כמה דמעות ירדו מהתגובות הראשונות, אבל עכשיו כשיש משהו קצת יותר מעודד... לא, אין לי צבא כי יש לי מחלה מסוימת. צילום אני כבר הרבה מעבר לממוצע בסביבת הגיל שלי, 4 שנים עם ציוד רציני וכרגע בעיצומה של רכישת 10-20mm, אז אני כן דיי רצינית. להורים שלי אין בעיה כלכלית עם המעבר הזה, הם רק מפחדים שזה פזיז מדיי. אני נחושה נורא להצליח לעבור אפילו לזמן קצר, בעיקר ללימודים. אז זה עניין של כסף? אז אין בעיה. אני אצטרך להתקבל ללימודים אז אני אתחיל בלחפש את האוניברסיטאות לצילום.

בקר12

New member
תקחי מראש בחשבון את האפשרות

שיש סיכוי לא מבוטל שלאחר לימודייך תיאלצי לעזוב את אנגליה. חשוב לדעת את זה אם את מתכננת עתיד בבריטניה כיום, לימודים, אפילו מוצלחים רחוקים מלהבטיח אשרת שהיה מעבר לתקופת הלימודים בבריטניה (אלא אם כן את מוצאת שם בן זוג עם אזרחות אירופית או כזה שיש לו שם אשרת קבע).

עוד קצת

אם את רוצה המלצה לביה"ס לצילום פני אלי במסר
למה זה טוב? כל אקסטרה של למידה מעלה אותך טיפה יותר מעל אנשים אחרים שמנסים להתקבל לקורס. אם נגיד נשארה לך עוד שנה בתיכון ואת מתכננת לאחר מכן ללמוד בלונדון אני מציעה לך להתחיל את התהליך עכשיו (כמובן בהנחה שאת בטוח לא הולכת לצבא לפי מה שאמרת) תצטרכי לעשות מבחן IELTS, קחי את הזמן הוא תקף לשנתיים כך שעדיף שתעשי אותו שנה או חצי שנה לפני הלימודים תתחילי לברר לגבי אוניברסיטאות, יש את unistats וגם את ucas. באוניברסיטה שלי יש כמה קורסי צילום גם ממוקדים יותר- צילום לפירסום, צילום לאופנה וכו' וגם כלליים יותר. אצלנו אם אני לא טועה קשה או אי אפשר להתקבל לתואר בלי לעשות foundation קודם (סוג של מכינה) תתחילי להרכיב תיק עבודות אונליין כי יבקשו ממך לראות את העבודות שלך. זה ככה על רגל אחת פחות או יותר מה תצטרכי כדי לנסות ולהתקבל לקורס, בלי קשר לויזת סטודנט.

gatissima

New member
אני לא רוצה שישתמע מהתשובה שלי

שזה קלי קלות, אבל הכוונה שלי היתה שאת בגיל כזה שאת עוברת בשביל ללמוד, שיש לך הורים שעוזרים כלכלית, בלי ילדים משפחה דירה משלך שאת צריכה לקחת בחשבון. תלוי באופי שלך זה גם יכול להיות קצת קשה נפשית אבל אחרי הכל את בנקודת פתיחה טובה אז נכון שיש פרוצדורה של הוצאת ויזה וכאלה, אבל אם תחליטי שאת מתחילה ללמוד בשנה הבאה, אוקטובר 2012 יש לך מספיק זמן לסדר את כל העניינים כמו שצריך אני ממליצה לך לפנות לפורום לומדים בחול שם בטח יש להם מידע על איך כל זה מתבצע, ממליצה גם לשאול בשגרירות הבריטית. ושקצת טפסים לא יפחידו אותך, זאת הכוונה שלי.

Evil Cupcake

New member
בטח, אני מבינה לחלוטין.

אבל את עזרת לי מאוד, וכל פעם שמישהו זורק לי עצם חיובית אני ישר צוהלת וזה מוציא אותי דיי מטומטמת... בטח שאני יודעת בכל הקשיים שזה כרוך, ואני רואה את עצמי כ-אין מצב לחלוטין שאני לא עושה את זה. וכן, מודעת לעובדה הברורה שיש מצב גדול מאוד שלא יקבלו אותי. לכלום. אז אני אבכה שבוע ואנסה במקום אחר. אגב בקר12, בטח, נראה לגביי העתיד הזה. ברגע שאעבור לא תהיה מאושרת ממני גם אם אאלץ לעזוב גם אחריי שבועיים. זו הכמיהה לתרבות ולמזג האויר שם.

TrigATUSA

New member
שאלה רצינית

את מספרת שהזלת דמעות רבות רק מהעובדה שאמרו לך משהו בסגנון של "בריטניה לא ממתינה לך בזרועות פתוחות עם אישור עבודה" את משוכנעת שיש לך את מה שצריך על מנת להתארגן באופן עצמאי במדינה חדשה? אני מבטיח לך שיהיו לך קשיים הרבה יותר רצינים ממישהו שיגיד לך משהו שאת לא רוצה לשמוע את מאוד צעירה מה מידת העצמאות שלך? גרת אי פעם לבד? חיפשת דירה לבד? עבדת במשהו? מצאת עבודה לבד? אולי בכלל כדאי לך לחשוב בכיוון של מוסד/אוניברסיטה שמציעים תוכנית "הכל כלול" - כולל מגורים בקמפוס מאוד סביר שאם יש כאלה אפשרויות הן יהיו מחוץ ללונדון ואולי אפילו רחוק משם אבל זה יכול להיות מקפצה סבירה בשבילך, לפחות בשנה הראשונה על מנת לבנות את העצמאות שלך ואת הביטחון העצמי שלך להסתדר לבד

Evil Cupcake

New member
חח וואו

חח לא דמעות רבות, אבל התגובה של אבה1 דיי הכתה בי הלם אף פעם לא גרתי לבד ובטח, אני עובדת כבר עכשיו, אני חושבת שאתה קצת צודק. בשביל דברים כאלה אני שואלת כאן, כדי לברר הכל. למרות שאני בדרך כלל מאוד עצמאית- הרבה יותר ממה שנדמה, אני פשוט מצפה ליותר מדיי

למעלה