שלום לבנות הפורום

שלום לבנות הפורום ../images/Emo140.gif

המוןןןןןןןן זמן עוקבת אחרי הפורום המדהים הזה,אפילו הצבעתי בעבורו בתחרות הפורומים.לצערי הרבה מן המתכונים המיוחדים אני לא יכולה לבשל בגלל מחסור בתקציב.אני לא בשלנית מדופלמת,אבל דיי מומחית במיחזור אוכל
. אני מגדלת 14 ילדים וחיה על תקציב חודשי מאד קטן אי לכך אני ממחזרת את שאריות ארוחת הצהריים לארוחת הערב.הסיבה שנכנסתי כעת היא לברר האם במיקרה מישהי כאן יכולה לתת לי רעיון למיחזור גוש פתיתים?(ככה הוא מגיע מהמיטבח המוסדי,גוש שאף אחד לא אוכל
)ואורז עם עדשים יבש וטפל?לרוב אני עושה פשטידות וקציצות ועם השניים האלה לא מסתדר לי הרעיון. ממש אשמח לקבל רעיון(בשאיפה שיהיו לי יתרת החומרים),אחרת הכל הולך שוב לפח........
 
טל של שמים../images/Emo57.gifכל הכבוד 14

ילדים YYYYY אייך אני מקנאה YYYYYYY איזה כיף מי יתן ותזכי לגדלם בנחת. פתיתים אולי להוסיף לסלט גם מגדיל את נפח הסלט וגם משביע יותר. אולי לאדות קצת בצל ותירס ולהוסיף את הפתיתים, ילדים מאוד אוהבים אוכל עם תירס. ומקווה שיהיו כאן עוד רעיונות עבורך. וברוכה הבאה לביתנו
פנינה
 
תודה פנינה,גדוד לא קטן

כשרובו ילדי adhd לצערי הם לא מתים על תירס באוכל. ניראה לי שקודם אני צריכה לנסות לשטוף את הגוש ולראות אם ניתן לפרק אותו.אם אצליח אולי באמת אנסה להקפיץ,ליתר ביטחון אצטרך לחשוב על משהו נוסף לאלו שלא יסכימו לגעת.
 

wan

New member
פרייד פתיתים לילדים של טל../images/Emo140.gif

טל של שמיים. את כמובן יכולה למשל להשתמש רק בירקות שאת חושבת שהם אוהבים.אם יש לך גם שניצלים מוכנים כבר עם הפירורים ומטוגנים.אפשר לחתוך קטן..בקיצור המתכון למטה הוא בבחינת הצעה. תבורכי..ושתזכי לגדלם למצוות ומעשים טובים. פרייד פתיתים - לקוח משרשור שהיהו wan / מתכונים ו 14:40 | 26/02/04 קושקוש שלום הנה עוד רעיוןו wan / מתכונים ו להרתיח מים כמו לפסטה לבשל פתיתים במי מלח. לא לבשל יותר מדי שלא יהיו דביקים. לשטוף במים קרים במסננת. אני מכינה מראש ירקות מוקפצים כמו לפרייד רייז. הלא הוא האורז הסיני המוקפץ. ובנוסף מטגנת טבעות עוף טבעות בצל . נגיסי תירס. אחד מהם או מעט מכל סוג. ובעצם זה יכול להיות כל דבר אחר שמחליף את העוף הסיני. מטגנת אותם לחוד. חותכת אותם לחתיכות קטנות. כשהירקות המוקפצים חצי מוכנים מוסיפים את הנגיסים או דבר אחר. שמים בצד. מחממים מעט שמן בווק. מוסיפים את הפתיתים מטגנים קלות . אם רוצים אפשר להוסיף ביצה מקושקשת שקישקשת לחוד. מוסיפים ירקות לווק. מקפיצים עוד מעט . והנה יש לך "פרייד פתיתים" לגדוד רעב. וזה טעים מאד. אצלי כל כך אוהבים את זה . שממש לא רוצים עם אורז. מאד מומלץ. השקעה כמעט כלום. אפשר להשתמש בירקות כמו . כרוב חתוך לרצועות והרבה. כי הוא "מתכווץ" אחרי טיגון , פטריות בצל ירוק אן רגיל . שום . גינגר. גזר . אני מוסיפה גם ירקות קפואים כמו תערובת תירס ואפונה. בקיצור כיד הדמיון . ומה שיש בפריזר. נהדר אפילו עם שעועית ירוקה. מקווה שעזרתי . גם אם אין מתכון מדוייק. כי באמת אפשר כל מה שבא. WAN
 

wan

New member
אולי פשטידת פתיתים?או לביבות פתיתים

לא ציינת אם חלבי או בשרי. בכל אופן אפשר להוסיף לפתיתים ביצים טרופות. פלפל שחור,מלח,בצל מגורר דק וסחוט.גזר מגורר דק.פטרוזיליה קצוצה. אם יש אפשרות אפשר להעשיר בגבינה כל שהיא לבנה או צהובה. לערבב הכל. להוסיף את הפתיתים. ולטגן לביבות או להכין מזה פשטידה.
 

wan

New member
אורז ועדשים אני מניחה שזה היה אמור

להיות מג'דרה. הייתי מטגנת חלקי עוף ,כמו כנפיים,או כל חלק עם מעט שומן עליו. לטגן בשמן זית או כל שמן שתבחרי. לטגן הרבה בצל פרוס לחצאי ירח.עד הזהבה. את כל הכבודה הזו לתבל בהרבה פלפל שחור,מלח,מעט כמון או לפי הטעם. לצקת הכל על האורז.ולערבב עם השמן. אח"כ תעבירי הכל לסיר רחב. ולחמם כמו לאורז מוקפץ...
 

wan

New member
פתיתים להגיש כמו מקלובה עם כבד

מנה שאנחנו מאד אוהבים... אז אם אפשר אולי תכיני להם כבדים,לקצוץ אותם קטן עם הרבה בצל...ולהגיש על יד הפתיתים. אני הכנתי פתיתים עם בצל ופטריות.
 
אחת הבעיות שלנו

שבעיקבות הקיצוצים קיצצו גם באוכל.אין לי בשרים באופן חופשי,אלא בכמות של יחידה לילד,וכאמור האוכל של הצהריים מגיע מוכן מהמיטבח המרכזי(
) מרבית המנה הבשרית ניזרקת(יום נקניקיות מבושלות במים,יום כנפיים,יום ללא בשר,ורק ביום חמישי שניצל טבוע בשמן שאותו איך שהוא הילדים אוכלים) על כבד דגים ושאר דברים מיוחדים אנחנו חולמים ולפעמים מקבלים מחברים תרומה ואז מפנקים אותם. שלב ראשון הוכתר בהצלחה,הפתיתים נשטפו היטב עם מים חמים והם מופרדים אחד אחד.הילדים חותכים כרוב וגזר ואנחנו מכינים מוקפץ לארוחת הערב.יש מצב לתבל פתיתים במעט סויה?
 

wan

New member
בהחלט אפשר סויה ואפילו יוסיף

אפשר לטגן ביצים לחוד לחביתה ולקצוץ אותם לגפרורים או לאטריות..ולהוסיף בסוף לפתיתים המוקפצים.
 
הצלחה אדירה../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שטפתי ,והקפצתי עם כרוב, גזר,בצל,ונבטים,תיבלתי עם ג'ינג'ר,שום וסויה והילדים טרפו הכללללללללל.wam המון תודה
 

shlomits

New member
חבל על המנה הבשרית

יש המון דרכים לשדרג נקניקיות (לדוגמה לפרוס, לטגן קצת ולהגיש עם ספגטי ורוטב עגבניות.) כנפים זה לא חומר גלם שאני אישית משתמשת בו אבל אני בטוחה שאפשר למצוא דברים
 
צודקת,גם את זה ניסיתי

אבל הנקניקיות מגיעות עם ריח כזה רע שגם אני לא יכולה לגעת. הילדים מחכים כל יום לארוחת הערב שאני מכינה כי הבישול המוסדי ממש אבל ממש לא משהו.
 

wan

New member
פתיתים עם פטריות ובצל מטוגן- מעדן

המתכון די פשוט: פתיתים בפטריות ובצל אני הכנתי משתי כוסות פתיתים 1 בצל גדול קצוץ קופסת פטריות משימורים או טריות.פטרוזליה לקישוט. שמן זית לבישול פלפל שחור ,מלח 2 כפיות אבקת מרק עוף -כ- 3 כוסות מים רותחים. ומכינים כמו שמככינים פתיתים. יוצא מעדן. בתאבון WAN
 

wan

New member
פתיתים במרק עוף או מרק ירקות

או כתוספת בכל מרק. לבשל אותם כשרכים לסנן לקרר. לערבב לתוכם מעט שמן זית. להגישם לשולחן כך שכל אחד יוכל להוסיף למרק. או להכין מרק מיניסטרונה ולבסוף להוסיף מהפתיתים. אז הנה לך כמה רעיונות... קחי מהם מה שתרצי...ותבדקי מה לטעמם של הילדים.... כי זה הכי חשוב. בהצלחה WAN
 
למעלה