שלום לאפי ולכולם

QueenBabar

New member
שלום לאפי ולכולם

אני חייבת להודות שאף פעם לא התעמקתי בפורום הזה יותר מדי, אבל עכשיו יצא שאני משועממת ועוברת כמעט על כל הפורומים ברשימה, אז נתקעתי גם פה וזה נראה כמו פורום נחמד וסימפטי אז החלטתי לחלוק איתכם משהו. אז ככה, אני עובדת (לפחות עבדתי, העתיד לא ממש ידוע) בפינת ליטוף של ארנבונים ושרקנים, שנמצאת בתוך פארק חי שבתוך פארק שעשועים ליד קיבוץ מסויים. אני מאוד אוהבת חיות והארנבות ששם הן ספציפיות מתוקות, כך שהעבודה הזו תפורה עלי. לפני כשבועיים אפילו נולדו לנו 5 גורי שרקנים חמודים ושמונה גורי ארנבת (כל הגורים באותו יום) והיה ממש תענוג לראות איך הם גדלים. ארבעה מהשרקנים היו לבנים לגמרי, ואחד אפור בהיר, כך שבאופן טבעי נמשכתי אליו (כי הוא שונה). אפילו נתתי לו שם - פילפי - והחלטתי שהוא שלי ואני מגדלת אותו. ביליתי כמה שיותר זמן בללטף אותו ולתת לו אהבה ולהרגיל אותו לריח שלי (ובכך לבצע מה שנקרא אצל חיות "החתמה" - להחתים אותו כך שיחשוב שאני האמא שלו). זה נמשך בדיוק יומיים, כי מהיום השלישי כל פעם שהרמתי את פילפי הוא בכה וצרח ולא הסכים להישאר לי על הידיים דקה. זה היה מאוד עצוב, אבל כבר התחלתי להתייאש ולהבין שאולי פילפי לא רוצה אמא. כמה עצוב היה כשגיליתי שהוא כן צריך אמא, וכמה עצוב שגיליתי את זה מאוחר מדי. בערך כשפילפי היה בן 5 ימים, שמתי לב שכל האחים שלו יונקים מאמא-שרקנית בחדווה ורק הוא לא מצליח להתקרב אליה! באותו יום הוא גם נהיה מאוד חלש והפסיק לזוז בכוחות עצמו, כך שהבנתי שלמעשה אמא שלו נטשה אותו והיא לא הניקה אותו כבר כמה ימים. כדי לעשות סיפור ארוך קצר יותר (כתבתי המון!) - בסופו של דבר למרות שהינקתי את פילפי בעצמי עם חלב-מטרנה ולמרות הנסיונות הנואשים לשקם אותו, פילפי מת והוא רק בן 5 ימים.
וזה לא כל הסיפור. לפני שלושה ימים סיפרה לי האחראית בפינת החי, שבלילה הגיעה להקת כלבים משוטטים וטרפה את כל החיות בפינת הליטוף! כמעט את כל הארנבים והשרקנים שהיו שם! (השאר פשוט מתו מפחד) אתם מבינים מה זה? הסיפור הכניס אותי לשוק. אני רק מודה על העובדה שלא הייתי שם בבוקר כדי לראות את המחזה המחריד (ומרחמת על הבחור שכן היה שם, אחד העובדים). זהו, אז שלשום הגיעו כמה חיות חדשות והיום כבר פתחנו מחדש את פינת הליטוף למבקרים - חבל רק שהמבחר היה דל (ארבע ארנבות שהיו כל היום בחוץ והיו די מפוחדות, כי הן לא רגילות לאנשים) וחבל שאת כל הארנבות המתוקות שכבר נקשרתי אליהן, אני לא אוכל לראות שוב. תודה לכל מי שהקשיב לסיפור שלי עד הסוף, וגם אם לא - זה בהחלט היה טוב להוריד את זה מעליי. עכשיו פתאום חשבתי על פילפי (כבר עבר די הרבה זמן מאז) ונהיה לי עצוב. אני חושבת שאני אלך לישון... לילה טוב.

בתור חובבת חיות ידועה

(ושונאת אדם באשר הוא), אני בהחלט יכולה להבין את הזוועה. מודה שמעולם לא הבנתי אנשים שמתעסקים עם יצורים שתוחלת החיים שלהם קצרה (יחסית לתוחלת החיים המיותרת והלא-הגיונית של בני האדם) - כמו למשל וטרינרים, אוספי פרפרים, ודובר הכנסת. אני מניחה שאם זו לא הפעם הראשונה, זו בטח לא תהיה הפעם האחרונה שיזדמן לך להפרד מחיה אהובה, רק מה שתוהה אני כיצד פינת הליטוף שלכם אינה סגורה ומסוגרת בפני טורפים למיניהם.... בכל מקרה, אם יורשה לי להעיר: אני איני יצור סבלני במיוחד, ומשפטים כמו "אני חייבת להודות שאף פעם לא התעמקתי בפורום הזה יותר מדי, אבל עכשיו יצא שאני משועממת ועוברת כמעט על כל הפורומים ברשימה, אז נתקעתי גם פה , הם לא משפטי פתיחה טובים לשום משימה: לא לראיון עבודה, לא לבליינד דייט, ובטח ובטח לא להצטרפות לפורומנו הקט. אנא שני מדרשך ואמרי: אני חייבת להודות שאני עוקבת אחרי הפורום הזה יותר מדיי, ועכשיו יצא שאזרתי אומץ, וזהחלטתי להצטרף אליכם, בידיעה הברורה שזה יעלה לי המון כסף, תעצומות נפש והשקעה זמנית אמיתית. אז החלטתי להתקע פה - על אפכם ועל חמתכם". לתשומת ליבך, וברוכה הבאה.

jeb

New member
אפי, רק לוודא

את חובבת חיות הולכות על שתים, ארבע או יותר?

nutmeg

New member
אני חובבת

רק וילדע חייעס כמה יותר טורף יותר טוף נגד שכנים, כן?

QueenBabar

New member
זו לא הפעם הראשונה

כבר יצא לי לאבד כלב (שמת) ועוד כמה וכמה חיות אחרות (שאבא שלי זרק מהבית עקב חוסר התאמה), כך שאני רגילה להיפרד מחיות אהובות. אבל אף פעם זה לא קרה בכזה סדר גודל ובכזו צורה מזוויעה (היו שם כמעט 50 חיות), כך שהמקרה בהחלט זעזע אותי. בקשר לשאלה מדוע פינת הליטוף אינה סגורה ומסוגרת - תוכלי להפנות אותה למנהלי הפארק, שטרחו לפתוח כמה שיותר מהר את הפארק-חי שם אבל לא טרחו להשקיע יותר מדי בכלובים, ולכן כל יום בבוקר אנחנו מוצאים כמה חיות שברחו ואולי לא יחזרו. גם כשמודיעים על תקלות לוקח להם *חודשים* לתקן אותם (כמו שייקח להם בוודאי להוסיף גדר נורמלית לכלוב הארנבות), ולכן במידה מסויימת אני שמחה שאני לא הולכת לעבוד בזמן הקרוב - פחות זוועות לראות ולשמוע עליהן... ולסיום, באמת אחרי ששלחתי את ההודעה והסתכלתי עליה שוב הבנתי שהמשפט הראשון שלי לא נשמע כל כך מנומס. אבל כשציטטת אותו שכחת להזכיר את החלק האחרון: "וזה נראה כמו פורום נחמד וסימפטי" - ורק בגלל שזה פורום כזה החלטתי לחלוק איתכם את מה שקרה לי (ושלא סיפרתי לאף אחד אחר, חוץ מהמשפחה שלי). האמת היא שהמשפט שכתבתי בהודעה הקודמת לא היה נכון. התכוונתי לכתוב "אני חייבת להודות שאני עוקבת אחרי הפורום הזה יותר מדיי, ועכשיו יצא שאזרתי אומץ, וזהחלטתי להצטרף אליכם, בידיעה הברורה שזה יעלה לי המון כסף, תעצומות נפש והשקעה זמנית אמיתית. אז החלטתי להתקע פה - על אפכם ועל חמתכם". באמת.

מירב ד

New member
הרגשתי צורך להגיב...

כבר הרבה זמן אני עובדת בחווה, בחווה יש הרבה מאוד חיות...סוסים, כלבים, עדר בקר וכ´ו וכ´ו. כשרק התחלתי לעבוד שם היה לי מאוד כיף כל ההתעסקות עם החיות לרכב להאכיל ללטף, ומדי פעם גם לעזור לאיזה חיה להמליט, לחבוש איזה פצע... ועוד ועוד דברים מענינים. ואני זוכרת שיום אחד אחת החיות המליטה ולד מת (הפלה) וזאת פעם ראשונה שראיתי חיה מתה(אמיתית לא זבוב או נמלה) והיה לי מאוד מאוד עצוב... אחר כך חזרתי הביתה ולא הייתי מסוגלת לאכול במשך כמה ימים. לאט לאט ראיתי יותר ויותר חיות מתות. אבל עם כל העצב והכאב, והיה הרבה מאוד כאב( כמו במקרה שלך לאוהב חיה כל כך לתת לה להאכיל אותה מבקבוק ואחרי כמה ימים היא מתה), למדתי להבין שמות הוא חלק מהחיים, ושבלי מוות לא יהיו חיים. הסיפור שלך באמת עצוב... ואני מאחלת לך שדברים כאלה יחזקו אותך ולא ישברו אותך. מירב

QueenBabar

New member
קודם כל

איזה כיף לך שאת עובדת בחווה... נראה כמו משהו ממש מאתגר ומהנה, והכי קרוב שהגעתי לזה בנתיים הוא העבודה הנוכחית שלי בפארק החי (אבל אני מסתפקת בחלקי
). שנית, צר לי על שהיית צריכה לחוות כאלה חוויות קשות וממש לראות את החיות שטיפלת בהן מתות מול עיניך. אני לא בטוחה שהייתי יכולה לעמוד בזה, במיוחד לא עם חיה שנקשרתי אליה. את פילפי שעליו דיברתי למעלה לא ראיתי מת, משום שהוא מת בלילה ובבוקר כשהגעתי מישהו כבר לקח אותו משם. גם את כל הבלאגן שהלך שם בבוקר שאחרי טריפת הכלבים לא ראיתי. הכי הרבה שראיתי בחיי זה חתולים מתים על הכביש, ותמיד היה לי קשה להסתכל. זו הסיבה שאני לעולם לא אהיה וטרינרית או רופאה. אני עוד לא מסוגלת להתמודד עם אנשים גוססים. תודה על התגובה.

למעלה