שלום, כתה א' זה כאן ?

dafgol

New member
שלום, כתה א' זה כאן ?

בהנחה שלא תהיה שביתה ב 1 בספטמבר....
אני עולה לכתה א'.... הוזמנתי ע"י שרון לפורום, אומנם אני עדיין בהדחקה משהו.....אבל כן....כתה א' זה כבר אוטוטו...הבן הבכור שלי,
בר עולה לכתה א'. אז הנני כאן......שמחה לדעת שיש פורום בנושא.
שרון על ההזמנה , ברוכים הנמצאים.
דפי

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

איזו ממושמעת
נשמח לעזור לך לצאת מההדחקה, ובתמורה, תעזרי לי לצאת מההדחקה של החופש הגדול

dafgol

New member
../images/Emo6.gif חופש גדול? מתי? לא הודיעו לי ../images/Emo6.gif

אני טובה בהדחקות מסתבר

מחשבות

New member
זה יבוא כבכול שנה מוקדם מהמתוכנן

וכמובן יגרום לסבל עמוק. הסבל ייסוב סביב החזרה מהים, מטפטופי האבטיח והארטיק וכמובן הסבל הגדול מכולם: אין שיעורים.

שלום ../images/Emo140.gif הקטנה שלנו עולה לכיתה א' ../images/Emo63.gif

האסימון נפל לי רק בעת הרישום בבי"ס. לא מאמינה שהאפרוחית הזאת הולכת לבי"ס. עם הגדולה התלהבנו והתרגשנו, כאן ההרגשה היא אחרת כי יודעים לקראת מה הולכים.
על ההזמנה - אשתדל לכתוב כאן לעיתים קרובות.

עם קטנים זו התרגשות אחרת מאשר עם בכורים, לא? לא רק כי יודעים לקראת מה הולכים, אלא מעצם זה שהם הקטנים...

יקירתי ושותפתי לחוויה, גם אני הוזמנתי

שלום לכום, אני שמחה לראות חלק מהניקים שהתחילו אותי בהורים לתינוקות וגדלו ללהיות הורים, נשים אחרי והלאה.... גם אנחנו מלאי חששות ומתרגשים (נראה לי אני יותר מעומר שלי.) ילקוט כבר יש לנו, לעומר הייתה יומולדת השבוע והוא קיבל ילקוט מסבא וסבתא. אני שמחה שהלכתי איתו לקנות עכשיו, כמה קשה היה לו לבחור בין 4 דגמים, לא רוצה לחשוב מה היה קורה לו ביולי עם המבחר המטורף שייתא לחנויות...אז באמת טיפ לחסכון (קל-גב 200 ש"ח) לקנות עכשיו לפני המבול הגדול. בהצלחה לכולם, אמשח להיות חלק מכם. צביה

boringvered

New member
גם אנחנו עולים

לגמרי היסטרית... (טוב, לא רצה ומורטת שערות....אבל מאוד מנסה להדחיק)... מבחינתי זה הלא נודע... מקווה להחכים מכן. ותודה על ההזמנה! ורד

היסטריה זה כאן
לא נודע מאיזו בחינה? מבחינת מה ואיך יהיה או מבחינות יותר טכניות כמו לאיזה בית ספר הולכים וכו? נשמח לעזור ותרגישי חופשי לשחרר כאן (הסטריה, לחץ, התרגשות וגם דברים טובים כמובן
)

boringvered

New member
נו, אם כבר...

ויש לי בבטן, אז קדימה.... קודם כל תודה על קבלת הפנים. הדאגות שלי הן בכמה רמות: קודם כל הסטנדרטיות: מה קודי הלבוש... אין לי מושג בגרוש מה קורה אצלנו, מעבר לזה שיש תלבושת אחידה, אבל לא ברור לי איזה צבעים קונים לדוגמא... עוד דבר - כמה שיעורים יהיו אצלנו בכיתה א'... האם הכל נעשה בכיתה, או בבית, האם היא תעשה שיעורים בצהרון או בבית, אם בצהרון, האם יתנו לה להתמודד לבד או שיעזרו לה (משהו שאני עקרונית נגד, ז'תומרת, שיסייעו, אבל לא יקלו במתן תשובות...) איזה שעות יהיו... איך יוצרים קשר עם המורה, כמה תלמידים יהיו איתה בכיתה, האם החברות שלה תהיינה איתה, האם תשתלב כמו שצריך, מה מקובל בימי הולדת בכיתה א'?... האם ישאר לנו זמן אחה"צ לחברים/חוגים אחרי הכנת השיעורים..... ברובד האישי - הועלו נושאים של בעיית התארגנות, בעיות ריכוז, בעיה מוטורית שקשורה בכתיבה, אך הסיוע שניתן לנו ע"י המרפאה בעיסוק הופסק... לטעמה אין צורך בעוד מפגשים... ולא ברור לי איך זה יתבטא, אם בכלל, בשנה הבאה... והאם המורות מדווחות על בעיות כאלו, או שאני זו שאצטרך להיות לגמרי עם האצבע על הדופק... מספיק היסטריה?....
ורד

מנסה לענות על כמה שאלות:

קודי לבוש - בית הספר ישלח אליכם במכתב את רשימת הספרים והציוד לכיתה א'. במכתב הזה יוזכר גם עניין התלבושת האחידה והצבעים.
כמה שיעורים - בכיתה א' אין הרבה שיעורים. אם יש - מדובר בד"כ בהשלמת משימות שלא סיימו בכיתה. לגבי הכנת שיעורים בצהרון - תבררי מה המדיניות של הצהרון. בצהרון בי"ס שלנו המדיניות היא שלא מכריחים אלא מציעים עזרה למי שרוצה להכין שם שיעורים.
איזה שעות יהיו - תלוי : מונהג אצלכם יוח"א [יום חינוך ארוך] ? שאר השאלות בסעיף זה - המחנכת תבהיר לכם באסיפת הורים בתחילת שנת הלימודים.

מחשבות

New member
ברוכה באה. עם כזו כמות של היסטריה את יכולה

למלא לנו שרשורים שלמים וזה יעשה טוב לפורום. כאב לבת שלישית בכיתה א' וכיועץ חינוכי בעברי אני יכול לומר לך שאחרי חודש כבר תהיי מומחית בנושא. 1. קוד לבוש אחיד כשמו כן הוא: צבע אחד בלבד ב-15 גוונים לפי העונה, המכנסיים והסנדלים. 2. כמה שיעורים יהיו? מעל ומעבר, בניג'וס הולך ומעמיק. 3. האם היא תעשה שיעורים בצהרון? גם אם לא תעשה בכלל, מי ירגיש? 4. עם המורה יוצרים קשר פשוט מאוד: אורבים לה בבוקר ליד חדר המורים או מתקשרים אליה בכל אמצעי אפשרי כולל אימייל, SMS וכתובת אש. 5. כמה תלמידים בכיתה? לעולם יותר מדי בשביל ללמוד ולעולם פחות מדי בשביל חברות. 6. האם תשתלב? אין ספק. 7. מה בימי הולדת? 3 שקיות במבה גדולות, 3 ביסלי, 1 בייגלה, 1 עוגה, נרות כמניין השנים ועוד נר למזל וכמובן הפתעה לכל ילד. להביא גם מפיות וצלחות חד פעמיות. רצוי מפיות בצהוב כי זה מאיר עיניים וצלחות בצורת קערה כי כך הם לוקחים קצת חטיפים הביתה. (למה קוראים לזה חטיפים? כי זה חוטף להם את הבריאות). אני ממליץ על ביצה כזו שקונים בחנות הפתעות. את הביצה פותחים מלמעלה ויש בפנים זרע גדול שאותו משקים והוא גדל. הביצה מחרס וצבועה יפה. 2.90 מחיר אחרון. 8. האם יישאר זמן לחברים וחוגים? יותר מדי. 9. בעיות ריכוז? כמובן. ילדים הם הרי שמחה... אחרי תשע בערב. 10. מספיק תשובות?

מספיק לבינתיים ../images/Emo8.gif

בעניין הלבוש הכי טוב לשאול או בבית הספר או בחנות שקונים בה - תאמיני לי שהם יודעים הכי טוב. אצלינו בעיקרון יכולה להיות חולצה חלקה בכל צבע עם סמל מודפס עליה. בעניין שיעורים - כאן היה הבדל משמעותי בין הגדולה שלי לבין זו שהשנה נכנסה לכיתה א'. בעיקרון, לא אמורים להיות להם הרבה שיעורים (לא יותר מרבע שעה, 20 דקות וגם זה לא כל יום). אני חושבת שבעיקרון להתרגל להכין שיעורים זה הרגל טוב, כל עוד אין עומס רב מדי והשיעורים אינם סתמיים מדי (דפי צביעה רק בשביל להגיד שהיו שיעורים וכו (כן, גם על דברים כאלה שמעתי)). בקשר לשעות, מידע על כמות תלמידים וכו' - את אמורה לקבל את המידע הזה מבית הספר. ואחרון חביב ברובד האישי - בעיה מוטורית זה נושא שבפירוש מתאים להעלות בשיחה עם המורה לפני תחילת השנה ולהיות עם אצבע על הדופק זה תמיד חשוב, למרות שיש מורים שצריך את זה פחות איתם. הרבה מסתכם במורה שיהיה לכם. וזה היה ממש בתקציר, כי מחכים לי כאן לארוחת צהריים (כן, מאוחר, אני יודעת)... ברוכה הבאה שוב ותרגישי חופשי

חני ב

New member
עונה לך

כמובן הכל תלוי בבי"ס ובמורה. 1. אצלנו יש תלבושת אחידה-מותר לילדים לבוא עם כל הצבעים. גם לשעור ספורט. 2. אצלנו השעורים נעשים בכתה, למעט ילדים איטיים/בעלי ל"ל/חולמנים, כולם מסיימים בכתה. 3. יצירת קשר עם המורה דרך המייל. נדיר נדיר שירימו אלי טלפון. כמה ילדים בכתה? השנה 28 בכתות א', בשנה הבאה המצב גרוע לעת עתה. לגבי ימי הולדת-תלוי במורה. יש שחוגגות פעם בחודש לילדי החודש, יש שמרשות להביא עוגה, יש שמסכימות לתת שעור עבור חגיגה. 4. מורה טובה מהר מאד עולה על קשיים שיש לילד, מחובה לדבר עם ההורה. במידה ואת רואה את הקשיים ואין טלפון מהמורה, תעלי בעצמך את הבעיה. הרב הפעמים מרפאות בעיסוק וקלינאיות תקשורת עושות הפסקה, אח"כ הילדים חוזרים לטיפולים. בהצלחה. לך יותר מלילדה שלך
.

judith4

New member
גם אנחנו בעולים לכיתה א'

יו, איזה התרגשות. אז בכורי עולה לכיתה א'. יהיה בן 6 בספטמבר. כבר מעכשיו מודאגת מענייני שיעורי הבית וכו', אבל דיה צרה לשעתה.

מחשבות

New member
הגדולה שלי עלתה השנה לחטיבה. כשעלתה לכיתה

א' זה היה היום המרגש בחיי, יותר מהלידה שלה. ציון דרך שאין כדוגמתו.

למעלה