שלום.. כתב ידי..

שלום.. כתב ידי..

הייתי מעוניין בניתוח כתב היד שלי, כל מידע שתוכלו לנדב יתקבל בברכה, גם לטוב וגם לרע.. מעניין אותי לדעת מה הכתב אומר עליי.. אני בטוח שתמצאו אותו מעניין :) בתודה איציק

כי19

New member
האם אתה בריא בד"כ? האם אובחנה אצלך פעם

ליקוי למידה כזה או אחר?

כי19

New member
כדאי לך לעבוד ולשפר את הדימוי והבטחון העצמי

שלך. לאחר מכן ההרגשה הכללית שלך מאוד תשתפר. בכל עבודה שידרשו ממך כתב לצורך אבחון גרפולוגי, חשוב שתציין את הנתון של אסטמה וליקוי למידה. אחרת הגרפולוג ישייך לך תכונות מעוותות קצת ולא משקפות. נראה שאתה לא זקוק לקשרים חברתיים רבים מידי, אתה יודע להסתדר מצוין לבד. אגב מה היה תפקידך בצבא?

הייתי טכנאי

הייתי טכנאי בטייסת מבצעית בשנה הראשונה של השירות, ואז מסיבות בריאותיות ועוד סיבות עברתי לבסיס אחר בתור אפסנאי. הייתי שמח אם היית יכול להגיד לי גם על קריירה או משהו... תודה

riki t

New member
יש פה גם שילוד וגם קיפוח (בין היתר) והנה

משהו חמוד שאני בדיוק קוראת עליו ומסביר באופן חלקי את התופעה שנקראת 'שילוד' (שווה לקרוא ולהבין ואח"כ פשוט לזכור את זה). אז ככה: בכתב השילדי הכותב עומד על הקווים העיקריים של האות, הוא 'מפשיט' ממנה את החלקים המיותרים , כלומר: הוא 'מפשיט'/מוחק/מבטל/לא-מתייחס/לא-מתמקד בחלקים הטפלים של האות. כמו שבחיים הוא לא מתייחס לדברים שמסיחים את דעתו ומערפלים את קו המחשבה, אלא בוחן עובדתית/נקודתית את הנתונים באופן אובייקטיבי וממוקד , מבלי להיות מושפע מדעות של אחרים ואו מאינטרסים אישיים, וכך גם קובע מסקנות אמת שהיסוד (שלד=שילדי) שלהן הוא בהכרה אובייקטיבית של העובדות (להמשך העשרה ניתן לפנות לכתב יד ופסיכודינמיקה- מהדורה מחודשת- עמוד 218). ולנופקין- ההודעה הנ"ל נרשמה בעבור החברים בהקשר לסימן כלשהו שמופיע בין היתר בכתב ידך, אך היות ולא בדקתי את כתב ידך ...איני יודעת בוודאות כרגע באם ניתן לייחס אליך את הפיסקה הנ"ל, אז אנא התעלם ממנה בשלב זה.

זה לא כל כך פשוט.. גם אינטרסים אישיים

יכולים לשלד את מבנה האות ולהצר את שדה הראייה בכפוף לאינטרסים האישיים. במקרים אלה הנ"ל נוהגים גם כן באופן תכליתי וממוקד רק שהפעם זה לטובת האינטרס הצר תוך דחיקה הצידה של אובייקטיביות, אמת ועובדות שיעיבו על השגת המטרה. על כן נדרש להבחין מתי השילוד משקף בהירות, היגיון והתעלמות מהטפל, מתי האינטרס נהפך ל חזות הכול ומתי פלוני שלדי מתעקש לראות דווקא בשולי את העיקר והעיקרון עליהם יש להיאבק ללא גמישות ופשרות.

riki t

New member
אתה צודק אודי, העסק באמת מורכב יותר, כנראה

שגם לא הבהרתי את עצמי מספיק , הפרשנות שנתתי מתייחסת בעיקר לפוטנציה ד' מבחינת ההיבט העיוני. יש גם את ההיבט הכלכלי, מדיני וכו' שגם שם יש הדגמות שקל להבין ולזכור אותם. אגב אודי/חברים , זוכרים את הפרק של תמונת הצורה שם? אודם עושה שם חידוש כלשהו ע"י שבוחן את הסימנים שם בכל פוטנציה ע"פ ששת טיפוסי הערכה ('שפראנגר') וכך מתייחס לכל סימן בפוטנציה מששת הצדדים: כלכלי, עיוני, אסתטי, חברתי, מדיני ואתי. לי קצת קשה 'לאכול' את זה, זה קצת מבלבל אבל מנסה להתגבר וכן רואה את הייתרון בחלוקה,נראה לי שבסוף אצטרך לקרוא שוב את הפרק ולהפנים את החלוקה הזו. עם זאת מעניין איך הרגשתם עם זה ואו מה דעתכם. יום טוב לנו.

יש גם בעייתיות מסוימת בהצמדת השילוד והפרשנות

שציינת דווקא, או רק לפוטנציה ד', שהרי הפרשנות מדברת על ראית העיקר, זיקה לעובדות והתעלמות מהשפעות והשולי, ורק ל ד' יש את זה. ומה יהיה דינו של ו' אינטרסנט סביב עצמו, ובכל זאת, שומו שמים גם בעל יכולת הבחנה בעיקר, נטרול השפעות ויכולת לקבל החלטות ענייניות אובייקטיביות.. בעניינים נטולי נגיעה לאינטרס שלו. איזה שילוד נמצא אצלו ? אין לי תשובות לכל דבר, מה שמביא אותנו למסקנה שתמיד יהיה משהו קצת דוגמאטי בסיווגים, ובסופו של דבר אין תחליף לשכל הישר.

mali0055

New member
האם זה יתכן?

שילוב של נרקיסט ושלדיות??? הרי הנרקיסט מתאפיין בגידושים רבים באיזור האמצעי וזה בדיוק אנטי תזה למה שמסמל נרקיסט.להיפך, האינטרסנטיות של הנרקיסט מתאפיינת בקמרים מורחבים בניגוד לשילדי שהוא חף מאינטרסנטיות. בכל מקרה אם אתה מתעקש על כך תצטרך להביא דוגמא לשילוב הבלתי אפשרי הזה.

riki t

New member
איזה קטעים מלי, לקחת לי ת'מילים מהפה, אני

בדיוק חושבת על זה עכשיו , משהו לא כ"כ מסתדר לי עם זה גם, אני גם מנסה עוד לחשוב על זה...נראה לי שיש מה להרחיב בזה וגם לא חושבת שאז נגדיר את התופעה כשלדיות.

mali0055

New member
במחשבה שניה..

שילוב של כתב שילדי וצורני מאד שזה אומר רפורמטורי עם השקעה בעיצוב, נובע מאינטרסניטיות להשיג משהו, כאשר יש את השילוב של הקו החוטי הדיפלומטי, זה הופך להיות מסוכן.. אבל נרקיסט עם כתב שלדי נראה לי מופרך לחלוטין.

להלן 3 דוגמאות מהספר

"כתב יד ופסיכודינמיקה", העמודים רשומים. אילו כמה דוגמאות שהובאו להדגמת תופעות בפוטנציה זו. ניתן להיווכח שהללו לא בולטות בגידושים, גם לא קמרים מורחבים, יש אותיות צרות, קשתות לא ממולאות ועוד. אינני בא כרגע לחוות דעה לכאן או לכאן אלא רק להראות שהדברים מורכבים יותר.

mali0055

New member
מן המפורסמות הן שאודם לא תמיד דייק בדוגמאות.

דוג' מס' 8 יש כאן צורניות בולטת, השייכת יותר לרפורמטורי. דוג' 14 יש את הקו העבה מאד המתאים לנרקיסט בשילוב עם הצורניות הבולטת (רפורמטורי) והצופף בין האותיות השייך לנרקיסט. וניתן לראות גידושים רבים. כך ששילוב של נרקיסט אמיתי ושלדי לא ראינו כאן.

אכן לא תמיד מדייק

חוץ מהרושם שמותיר הקו העבה, שכנראה קשור לכלי הכתיבה, לא מצאתי ולו סימן אחד לרפואה שיחבר בינו לבין ו', ואגב, הכתב שלדי, אין שלדי ממנו, יכול להיות שזה נכתב בטוש ולכן מישהו מצא לנכון לשדכו לכאן. סתם למען הכייף ניתחתי את שתי הדוגמאות 6, ו: 8 והחומר נשלח לחברים.

riki t

New member
אני לא בטוחה שההיתי מגדירה סממן

שילדי בפוטנציה ו' כהתמקדות בעכיקר ובחינת העובדות באופן אובייקטיבי, הרי כל מעייניו הם לטובת עצמו, אינטרסיו וזה גובל בלא מעט אנוכיות , הייתי אולי הולכת לכיוון של הקצנה של העובדות כפי שמשתקפים מעיניו הסובייקטיביות והצגת העובדות כאילו באופן אובייקטיבי תוך התייחסות לכלל החברה/המקופחים, יש בזה גם חיתוך עיניין באופן חד וחלק מבלי שום סנטימנטים, יש בזה גם אנוכיות עקשנית תוך התקוממות, הסתייגות משיתוף פעולה ומאותם דפוסים שהחצין מקודם, יש בזה גם צרות עיין, קנאות, יומרנות מניפולטיבית ואפשר לפתח את זה עוד הרבה, אבל העיקרון אולי מתבסס על הקצנת יתר של העובדות(שלרעתו בלבד) באופן סובייקטיבי.

למעלה