שלום! כנסו בקשה...

שישי61

New member
שלום! כנסו בקשה...

יש תוכנית בערוץ 2, "מומחים עם סגנון" וכל תוכנית מתארח שם גרפולוג ידוע בשם איילון...קיצר הייתה פעם אחת שהוא ביקש מאנשים לצייר שולחן ועליו דברי מאכל וסכו"ם...כל זה אמור להביע את התייחסותו של האדם לאהבה ,זוגיות וסקס...בכל אופן, ביקשתי מידיד שלי שיצייר את זה ורציתי לדעת אם תוכלו לפענח את זה...

graphein

New member
וואו, כמה שזה מסקרן וזה נראה כ"כ

קל, נגיש ומפתה.........רק רחוק מאוד מאוד מהמציאות. מצטערת לאכזב אותך אך: 1. מדוע להבנתך שולחן ועליו דברי מאכל וסכו"ם מביעים את התייחסותו של האדם לאהבה, זוגיות וסקס? מדוע שולחן וכו' ולא ציור של חדר חלומותייך יצביע על מה שאמרת? מה הרציונל מאחורי טענה זו? האם היא נבדקה, איפה, מתי? מישהו יכול להפנות למאמרים/מחקרים שמוכיחים את זה? כשטוענים משהו אנשים צריכים לדרוש מהטוען גם לבסס את טענתו. עד אז, מלבד כושר המצאה אין מאחורי טענה זו כלום!!! (אוכל לחשוף בפניך ספרות רבה בנושא ציורים ומבחני ציור במספר שפות, ספרים ומחקרים ומעולם לא נתקלתי במבחן או טענה כגון זו או דומות לה) 2. אין מנתחים יצירה של אדם ללא רשותו המפורשת. בנוסף ישנם עוד פרטים כגון גיל וכו' שהם הכרחיים בתהליך האבחון (לדוגמא ההתייחסות לפרספקטיבה תלוית גיל - ולמרות שידידך כנראה עבר את הגיל המדובר - רלוונטית לציור זה..) 3. בשום מקרה אין מסיקים מסקנות על סמך ציור אחד. כפי שכבר כתבתי בעבר, המאבחנים שעוסקים בציורים חופשיים זקוקים להרבה ציורים והפסיכולוגים שבתהליך האבחון משתמשים גם בציורים מבקשים לפחות 3 ציורים שמתווספים לשאר המבדקים.

שישי61

New member
וואו , לא לתקוף בקשה...כנסי

אולי כתבת בעבר אך לא ראיתי זאת ואני מצטערת אבל אין שום דבר פסול במה שעשיתי כמו שאת מציגה את זה...אותו בנאדם יודע לאן הציור שלו נשלח ,ואולי את לא נתקלת בציורים וניתוחים כאלה אבל עובדה שגרפולוג מאוד מפורסם ניתח את זה בטלוויזיה , אז סליחה , לא הייתי נכנסת לפורום הזה אם הייתי יודעת שזו התגובה שאני אקבל....אם כל הכבוד להיותך גרפולוגית , אל תדברי בהתנשאות כאילו את יודעת הכל....שלום ולא להתראות.

graphein

New member
שישי, לא תקפתי, וודאי לא אותך

כמובן, את יכולה לבחור אם להיכנס ולנהל דיון סביב השאלות שהעליתי בסעיף הראשון או לא. כל החיים לומדים ולי כמו לכל אחד יש עוד מה ללמוד אבל עם כל הצניעות, יש לי גם ידע בנושא ושיתפתי אותך בידוע לי. שוב, את יכולה לבחור להתעלם מזה. עם העובדה שיש גרפולוג מפורסם שעושה דברים כאלה אין מה להווכח. זו אכן עובדה, מן המפורסמות. אבל האם זו חזות הכל? האם כך עובדים? האם זה מקצועי או רק בידורי? מקווה שלא תרגישי מותקפת מזה כי לא זו הכוונה ומצטערת שכך הרגשת קודם. אלה רק שאלות למחשבה. הבחירה כמובן בידייך.

sneakers

New member
ביקור קצר וביקורת קצרצרה

גם אני ציפיתי לתגובה עניינית וניתוח מקוצר על הציור. הבחורה פנתה בתום לב ובמקום התיחסות עניינית קיבלה הרצאה על אתיקה. חבל.

samwised

New member
ממתי אתיקה היא מילה גסה?

גישה אתית חייבת להקדים כל ניתוח כתב יד או ציור. גרפאין הסבירה בפרוטרוט מדוע אנשי מקצוע רציניים אינם מתיחסים לדגימת ציור מבודדת ללא רקע וללא הסכמה. כמו כן הסבירה שמה שהוצג כמבחן הוא המצאה פרטית חסרת שחר. טוב וחשוב שאנשים שפונים בתום לב וגם אורחים מזדמנים ידעו על כך. זה שאדם מסויים ממציא פרשנויות ומטעה את הציבור, אינו אומר שאנשי מקצוע חייבים להתיחס לדבריו ברצינות או להמשיך בקו שלו. דפנה

שישי61

New member
למה את כל כך בטוחה

שמי שמנהלת את הפורום הזה יודעת יותר טוב מכל גרפולוג אחר....יש לו בנוסף לתוכנית שהוא מתארח בה, תוכנית משלו בה אנשים שולחים לו כתבי יד והוא מנתח אותם והם אומרים שהוא צודק בכל מילה....אז רק בגלל שהוא בטלוויזיה את מפקפקת בהיותו רציני ומקצועי? בכל אופן,קיבלתי הרצאה לא במקום...פסילה של הציור עוד לפני שהיא בעצמה בדקה את הנושא....היה הרבה יותר קל לכתוב לי פשוט "אני צריכה עוד נתונים" או "אני לא יודעת לנתח ציורים" הרבה יותר פשוט וקל מאשר חפירה שלא במקומה....

TIME4U

New member
שישי שלום!

במקרה את התגובה שקבלת לעת עתה, קבלת מאחת המומחיות הטובות והידועות בתחום, היא הבהירה היטב את דעתה ועמדתה ויותר מזה , היא אף טרחה והסבירה כיצד יש להתייחס לדברים ואפילו חזרה אלייך בשנית בכדי להבהיר שוב את רוח הדברים שנכתבו, מעבר לכך קבלת עמדה והסבר נוסף מממוחית נוספת בתחום הגרפולוגיה, ואת במקום להודות בחרת להתקומם , להטיל אשמה ולהצטדק כשאין שמץ של הצדקה בדברייך, ואם עד כה טרם הובנו ההסברים , תוכלי לעיין במאמר הפורום שנכתב בנושא ע"י שייקה לנדאו.

sneakers

New member
אתיקה היא הוא ס"ה מונח

והוא אתי כשמשתמשים בו באופן אתי. כאן אנו בפורום פתוח ולא במסגרת פורמאלית ומחייבת עד כדי הפרט האתי האחרון. מותר ואף מומלץ לחרוג מעט ממסגרות רשמיות. אב"י אינו מושא הדיון כאן. את הופעותיו הוא עושה במסגרות חצי בידוריות ולפי דרישת הקהל. אבל כשמועלה ציור כה פשוט תמים ואמין ע"י אורחת תמימה הייתי מצפה מבעלי או בעלות הידע להתיחס אליו או שלא להתיחס בכלל. במקרה הנ"ל ההתיחסות רק הזיקה לתדמית האתר ולראיה האורחת שנפגעה.

shamon51

New member
שיר ../images/Emo24.gif

היתה לה תדמית כה יפה היא נראתה ממש נפלאה אך זה לא ברור כיצד באיחור הסתבר שזאת סתם זונה בעולם כה גדול ונפלא התדמית זו כל התמונה וכך זה ברור ואולי זה השעור שצריך קצת יותר נשמה ואם בתדמית עסקינן לא מספיק להסתכל בקנקן כי ככה שמעתי וגם ידעתי לסיפור יש ממש זקנקן

TIME4U

New member
סניקרס, ההפך הוא הנכון!

כאשר מדובר בפורום אכותי ויעיל כ"כ בתחום , אז אין מצב ששום דבר שבעולם יזיק לו או יערער את תדמיתו, גם לא כל מיני מסתננים שמנסים להתחזות ולהשתעשע. וממך סניקר, כדמות וירטואלית ששהתת לא מעט זמן בפורום וכאדם שמכיר את התחום והביע לא פעם את דעתו בנוגע לדרכו של איילון, הייתי מצפה לתגובה עיניינית , כנה ומציאותית, שכן ידוע לך שלא ניתן לנתח את הציור הנ"ל ללא הסכמת הכותב, וידוע לך על איילון ועל דרכו וידועים לך לא מעט דברים שהוסברו ונאמרו כאן ע"י גראפין בנוגע לציורים.

שישי61

New member
סניקרסססססססס

תעשה לי ילד!!! אלא אם כן אתה בת ואז זה סתם יהיה מביך...אמ...מה אישור עכשיו מה!? כאילו זה הולך להתפרסם עכשיו בטלוויזיה, אתם בניגוד לאיילון לא הגעתם כל כך רחוק אז אתם ממש צריכים לרדת מהעץ הגבוה שאתם חושבים שאתם נמצאים בו....את יודעת מה....אתם ממש לא מתייחסים לעיקר...מה אכפת לך מי צייר את זה?! מבחינתי אפילו לא הייתי צריכה לציין שזה של ידיד שלי סבבה? אני אומרת לך עכשיו "שיקרתי...זה אני ציירתי פשוט לא רציתי להתפדח" מה תוכלי לומר לי על זה? אין לך דרך לברר של מי הציור אז מה הקטע עם ההסכמה.....הפורום הזה הוא פ-ו-ר-ו-ם ! תקלטו...זאת לא פגישת ייעוץ אחד על אחד...זה פורום פתוח ,צאי מהסרט שאתם חברת עסקים ידועה ומוצלחת חח....הייתי יכולה להיות עכשיו ילדה בת 4 שמבקשת ממך לנתח לי את הציור הזה...מה היית אומרת לילדה בת 4? "תביאי לי אישורים והוכחות"?! אני לא מבינה למה אני תמיד נכנסת לקרוא את התגובות פה אבל מקומם אותי לראות מה אתם עושים מעצמכם...כולה פורום באינטרנט.....

שישי61

New member
נ.ב:

"פורום כל כך יעיל ואיכותי" - כל כך כזה שבגלל שהוא כזה , חצי מהאנשים פה לא קיבלו תגובה לשאלות שלהם עדיין? חחח....חבל על האנרגיות פה...אנשים כותבים שולחים ומשקיעים ואתם מתעלמים....חבל..

TIME4U

New member
אודליה דרוקר, את עברת כל גבול!

אני מציעה לך ללכת להפיג את השעמום שלך ולהשתעשע בפורומים האחרים שמתאימים לרמתך, הנוכחות שלך לא רצוייה כאן!

sneakers

New member
TIME4U, אני מצטער

אינני מבין את תגובתך ואינני יורד לעומק דעתך אבל נניח לזה. אילון אינו הנושא לא הנשוא ובודאי גם לא המושא. מה שהוא טען בתכניות הבידור שלו אינו הנושא כאן. נכון הוא שהפורום ענייני אבל לא פורמאלי וכשכזה לא רק מותר אלא גם צריך להתגמש מעט. את הציור שהוא ורק הוא הנושא ניתן היה לנתח. הלואי והייתי מבין בפיענוח ציורים כי אז ללא כל צל של ספק הייתי מנתח במקרה המסוים הזה לפחות את המוטיב המרכזי שמשדר הציור. אז ידידתי קבלת לפחות תובה עיניינית, כנה, רצינית ומציאותית כפי שציפית. כל טוב.

shamon51

New member
הי שישי 16

פורום - זה רק פורום - ובפורום כמו בכל פורום כל 1 עושה מה שבא לו ("בפורום" כבר אמרתי?) יש כאלה שבא להם אז הם
מציגים את כתב היד שלהם יש כאלה שבא להם אז הם
מנתחים את כתב היד / ציורים יש כאלה שבא להם אז הם
לא מנתחים כי לא בא להם יש כאלה שבא להם אז הם
סתם מקשקשים יש כאלה שבא להם אז הם
סתם משמיצים יש כאלה שבא להם אז הם
חושבים שמגיע להם והכי חשוב
מי שבא לו יכול לעבור לפורום אחר

למעלה