שלום, כמה שאלות:

onix 88

New member
שלום, כמה שאלות:

אני בן 18 וחצי (כמעט) ויש לי רשיון 02 שנה וקצת. אני שוקל לעשות רשיון על אופנוע ורציתי לברר כמה פרטים: 1. אני צריך להוציא טופס ירוק חדש? אם כן מה הפרוצדורה? תמונה מחדש? תשלום כלשהו? 2. מה ההגבלה שלי מבחינת סמ"ק? 3. כמה שיעורים מינימום אצטרך לקחת? 4. כמה בערך עולה שיעור נהיגה? כמה זמן הוא נמשך? 5. כמה עולה טסט על אופנוע ואיך הוא מתקיים? 6. אם אעבור את הטסט, אקבל כרטיס רשיון נוסף בנוסף לכרטיס של רשיון המכונית? תודה רבה!

offirla

New member
תשובות על חלק מהשאלות...

1. - טופס ירוק, מוציאים בתחנות הצילום. ייתכן שתצטרך להצטלם מחדש, כי שינו את שיטת הצילום. לאחר מכן, תצטרך לעבור (שוב) בדיקות ראייה. בדיקת רופא משפחה - לא תמיד צריך. 5. טסט על אופנוע מתחלק ל- 2: נהיגה בתחום מגרש בין מכשולים ("מבחן שליטה") ו- מבחן שטח, בכביש. היות ואתה בעל רישיון נהיגה כבר, ייתכן ותהיה פטור מ- מבחן שטח. 6. אם תעבור את הטסט, יונפק לך רישיון נהיגה מנייר, אותו יהיה עלייך לשלם בדואר (משלמים בדרך כלל חלק יחסי, ההפרש בין הדרגות, למרות שאין הבדל אם יש לך רישיון לדרגה אחת או ל- 5 דרגות). לאחר מספר חודשים תקבל בדואר את הכרטיס, "רישיון נהיגה ממוחשב". זכור - החל מרגע קבלת הרישיון מנייר, חובה עליך לגזור את הרישיון הישן - חל איסור להחזיק את שניהם.

onix 88

New member
תודה על התשובות!

מה ז"א אצטרך לגזור את הרשיון הקיים שלי? :O מה יהיה עם הרשיון שלי למכונית במקרה הזה? בנייר יהיה כתוב בעצם שיש לי רשיון גם לאופנוע וגם למכונית? באיזשהו שלב מקבלים גם כרטיס חדש לא? עוד מישהו בקשר לשאלות האחרות? שוב תודה!

offirla

New member
נכון...

ברישיון החדש - יהיו הדרגות הקיימות שיש לך וגם החדשות. כרטיס חדש תקבל מספר שבועות לאחר מועד תשלום הרישיון המודפס...

NewUser4

New member
תשובות

1. כן. להוציא חדש המתאים לדרגת הרשיון, לעשות בדיקת ראייה בלבד. 2. תלוי איזה רשיון אתה מוציא. א' או ב'? 3. 15 4. 55-70 שקלים. תלוי במורה ובאזור. 5. 200-300 שקלים לבית הספר פלוס אגרת מבחן רגילה למשרד הרישוי. המבחן כולל מבחן שליטה במגרש, ומבחן נהיגה בכביש. 6. כן ולא. תקבל רשיון חדש שיכלול את כל הדרגות, לא תצטרך להסתובב עם שני רשיונות.

onix 88

New member
תודה רבה על התשובות

אני חושב לעשות ב' (כלומר עד 500 סמ"ק, אם הבנתי נכון).

למעלה