מכיוון שלא פרטת מהו תת-המין
שעליו מדובר, אניח שאתה מתכוון לקליפורניה קינגסנייק (L.g.califoriniae). אני לא יודע מה צריך להיות המשקל של הנחשים המועמדים לרביה. האמת היא שאף פעם לא שקלתי נחשים כאלה. מה שכן, חשוב שהנקבה לא תהיה רזה. באשר לשלב שבו מגיעים הנחשים לבגרות מינית, אוכל לומר לך את הדברים הבאים: לפי הספרות שאני מכיר, קליפורניה קינגסנייקים שמואכלים בתדירות גבוהה יחסית אמורים להגיע לבגרות מינית בגיל שנתיים, ואפילו שנה וחצי, כשהם באורך של 90 ומשהו ס"מ. כשגידלתי קליפורניה קינגסנייקים, הרביתי אותם בגיל שנתיים וחצי. בהתחשב באורך הנחשים שלך, אני מתאר לעצמי שהם עברו כבר את הגיל הנ"ל, ומעריך שהם בוגרים. באשר להנמכה ההדרגתית של הטמפרטורה - זה באמת נשמע לי טוב יותר מהנמכה פתאומית. אם אתה משתמש באמצעי לבקרת טמפ', כגון תרמוסטט או דימר, הנמכה הדרגתית של הטמפ' אמורה להיות עניין פשוט: אתה יכול להוריד את הטמפ' מעט כל יום (ע"י כיוון מחדש של התרמוסטט או הקטנת העוצמה של גוף החימום בעזרת הדימר), עד שתגיע לטמפ' הדרושות ל"תרדמה". אם אינך משתמש באמצעי לבקרת טמפ', תוכל ליצור ירידה הדרגתית בשיטות אחרות. למשל: אם פלטת החימום שלך מונחת מתחת לקרקעית הכלוב, תוכל להניח לוח דיקט או דבר דומה בינה ובין הכלוב, וכך להקטין את כמות החום המועברת לכלוב. תוכל להוסיף בהדרגה שכבות בידוד נוספות, שכל אחת מהן תוריד עוד את הטמפרטורה בכלוב. לחלופין, אתה יכול ליצור הגבהה של הכלוב מעל לפלטת החימום, ולהגדיל את המרחק ביניהם בהדרגה. אם אין לך סבלנות לשיטות כאלה, תוכל ליצור שתי "מדרגות" של טמפ': קודם כל - נתק את גוף החימום, אבל השאר את הנחשים בחדר מגורים (בחדרים כאלה הטמפ' בד"כ אינה נמוכה כמו בחוץ או במקום כמו מרפסת). בשלב הבא - הוצא את הנחשים לחדר קר יותר (מרפסת, למשל). דרך אגב - אני לא יודע איפה אתה גר, אבל אם הטמפרטורות באיזור שלך נמוכות יחסית - כדאי להקפיד, לדעתי, שלא לקרר את הנחשים אל מתחת ל-9 מעלות צלזיוס. ככל שאני זוכר, טמפרטורות ה"תרדמה" שבהן השתמשתי לא ירדו מתחת ל-13 מעלות. מעבר לכל זה - קליפורניה קינגסנייקים נחשבים נחשים קלים ונוחים לריבוי. בהצלחה.