שלום! כמה שאלות.

mishel s

New member
שלום! כמה שאלות.

לאחרונה התחלתי להתעניין בציור ואחרי התנסות קצרה, יש לי כמה שאלות.
התחלתי עם צבעי גואש (נוזליים + מכחולים, לא היבשים) ולקח לי קצת זמן להתרגל אליהם ולהצליח לבצע כל מני דברים בסיסיים כמו גרדיאציות וכו, ובשניי הציורים האחרונים התנסיתי עם צבעי אקריליק.
אולי אני סתם רגיל כבר לצבעי הגואש אבל צבעי אקריליק נראים לי קצת פחות נוחים, גם בגלל שהם לא ממש יוצאים בקלות מהידיים ומהמכחולים ומרגיש לי שהם הורדים את המכחולים יותר מהר. מצד שני אם אפשר בקלות לנקות צבעי גואש עם מים, זה גם כנראה אומר שהציור לא עמיד למים :)

אבל יש איזה נטיה של ציירים מנוסים יותר (או מוכרות בחנויות אמנות) להרים גבה ולתהות למה אני לא משתמש באקריליק (בגלל זה ניסיתי)
מה בעצם היתרון של אקריליק על גואש בכלל?
האם גואש נחשב ל"לא רציני"?

דבר שני, בד בבד עם נסיון מעשי, צף הרצון לדעת יותר על הסטוריה של אמנות.
צפיתי בכמה סרטים של הביביסי, על אימפרדיוניזם, על פיקאסו ועל דאלי, וכמובן יש עוד המון חומרים לצפיה ביוטוב :)
אבל תהיתי אם יש איזה מקום שאפשר לקבל בו סקירה קצרה על ההסטוריה של האמנות באופן כללי.
כלומר, כל אחד מהסרטים האלו דיבר על תקופה מסויימת בפירוט אבל קשה לי למקם את התקופות או את התנועות ברצף מכיוון שאני לא מכיר את התמונה הגדולה.

מישל

roni yoffe

New member
ובכן

אקריליק וגואש הם חומרים שונים
כל אחד משמש לדברים מסויימים ואם נוח לך לעבוד עם משהו, אז תעבוד איתו.
מה איכפת לך על הגבות שמרימים אחרים? מי שמרים גבה - תשאל אותו - למה אקריליק יותר טוב.
הנה קצת מידע לגבי החומרים - ראה סעיף 15

הנה הערוץ של גוגל ארט פרוג'קט - יש שם סרטונים קצרים ומעניינים על יצירות בודדות
המורה שלי היה ממליץ ללמוד באופן הבא:
תמצא אמן שאתה אוהב, תחקור עליו, והוא יוביל אותך הלאה אל אמנים אחרים.

אם אתה רוצה להכנס לתחום הציור ברצינות יותר, או כל תחום אמנותי אחר,
אני ממליצה למצוא אמן שאתה מעריך וללמוד אצלו/ממנו. יש בארץ כמה כאלה, אחד שעליו אני ממליצה במיוחד
אם תרצה אתה מוזמן לשאול :)

בהצלחה!

mishel s

New member
תודה על הקישורים!

כן, בינתיים אני לא כל כך מכיר אמנים.
גם את השמות המפורסמים שאני מכיר, אני מכיר רק בשמם, בלי ממש לדעת איזה יצירות הם יצרו וכו.
לכן התחלתי מלראות כל מני סרטים של הביביסי על אמנות כך שלאט לאט אני נחשף לפחות לאמנים הבאמת מפורסמים ולכל מני סגנונות שלא ידעתי שיש להם שם :) (כמו קיוביזם של פיקאסו נגיד..)
&nbsp
יש כל מני סגנונון שעדיין אני מכיר רק בשם וארצה ללמוד עליהם קצת יותר.
אקפרסיוניזם למשל.
אמנות אבסטרקטית, שהבנתי פחות או יותר מאיפה הגיע אבל עדיין לא כל כך ברור לי מה ה...ערך שלה.
&nbsp
נגיד, גם אימפרסיוניזם זה סגנון פחות מדוייק ויותר אבסטרקטי, אם משווים אותו לריאליזם שהיה עד אותה תקופה,
אבל לפחות אם הולכים קצת אחורה רואים תמונה.
אבל קנס אדום עם נקודה כחולה בצד... זה עדיין נשגב מבינתי :)
כלומר, אני פשוט לא מכיר עדיין את ההסטוריה של מה שהוביל לזה, אז לא סביר שאדע להעריך את זה.
&nbsp
בקיצור, תודה, אשמח לדעת את שם האמן שעליו את מדבר כדי אולי לראות קצת דברים שלו, אבל נראה לי שבשלב זה עדיין יש לי כל כך הרבה דברים שאני יכול ללמוד בעצמי, שחבל להטריח ולגזול מזמנם של גדולים ממני :)

roni yoffe

New member
אם אתה שואל אותי

ליצירות כמו שתיארת "קנבס אדום עם נקודה כחולה בצד" אין ערך.
לא אמנותי ולא נעליים.
אבל זה מאוד לא אלגנטי לומר כאלה דברים.. עולם האמנות הזה תאמין לי..
מצד אחד אומרים לך שהכל לגיטימי ושחופש בכל מחיר למען היצירה והביטויי האישי
אבל סטנדרטים..? זה - לא.

בכל מקרה,
כדאי לך פשוט לבחור אמן אחד ממי שכבר ראית ולהתחיל לחקור.
להתחיל בויקיפדיה ולהמשיך משם.
הנה קישור לדף הפייסבוק של מי שדיברתי עליו
הדף כרגע לא פעיל, אבל יש שם פרטי התקשרות.
שווה לבדוק את האלבום האישי שלו, ואת אלבום הציורים של התלמידים.

mishel s

New member
וואי

הדוב שהוא צייר חבל על הזמן!
https://www.facebook.com/GeorgeRoth...7009570376615/222817497795822/?type=3&theater
&nbsp
בפעם הראשונה שהצללתי את הדוב שלי, הוא יצא כמו קיפוד, לא כמו דוב, במקום פרווה יצאו לו קוצים.
גם עכשיו זה לא ממש פרווה אבל התייאשתי :)
&nbsp
הנמר שלו גם צבעוני ובהיר!
&nbsp
תודה על הקישורים!
&nbsp
&nbsp

למעלה