שלום כמה שאלות

עדי25182

New member
שלום כמה שאלות

כמה זמן נמשך התקף? אני יודעת שזה משתנה . השרלה שלי אם יש זמן מינימום או שזה יכול לנוע מכמה דקות והלאה...

ואני אסביר את השאלה
היום היתי אצל אורטופד. לאחרונה אני סובלת מהרדמות של הבוהן ביד ימין בעקבות תנועה
האורטופד שאל אם יש לי בעיות בראיה וכששללתי את זה אמר טוב. רק אם יחזור שוב נבדוק.
הוא אמר שזה יכול לביות טרשת נפוצה

מקודם הגעתי הביתה והסתכלתי באינטרנט ופתאום אני נזכרת בכל מיני דברים ולא יודעת אם לשייך לזה או לא.
לפני כמה שנים היתה לי דלקת במפרק הלסת. לפעמים יש לי טישטוש ראיה קל שעובר אחרי מנוחה. בזמן האחרון אני מאוד עיפה ובדיקות דם חזרו תקינות

האם להתעקש על בדיקה של נוירולוג?

ירון366

New member
התקף

ב"ה
שלום עדי
אינני רופא ואני כותב לך כאן מהידע שצברתי ומהחוויה שלי עם הטרשת במשך 14 שנה ,התקף מוגדר בהפרעה נוירולוגית קרי טשטוש ראיה חולשת גפיים וכו הנמשכת לפחות 24 שעות נמשך בדרך כלל 3-4 שבועות וההחלמה המשמעותית בדרך כלל עד 4 חודשים כדי לך לבדוק עם נוירולוג שיפנה אותך לmri כדי לאשש זאת במידה וכן ממליץ בחום להתחיל את הטיפול התרופתי שיוצע לך

עדי25182

New member
תודה רבה .

קבעתי תור לרופאת משפחה ואבקש ממנה הפניה לנוירולוג

עדי25182

New member
אני מבינה שאין דחיפות נכון

התור הקרוב לרופאת משפחה רק בעוד 20 יום ( מוזר אבל בגלל פסח אין תורים לפני ה30.4 ) ובטח אחר כך עד התור לנוירולוג ... ואחר כך עד התור ל MRI בהנחה שהנוירולוג יחשוב שיש צורך
זה עלול לקחת חודשים שלוש במקרה הטוב - זה בסדר ... נכון ... אני לא צריכה להחלץ

( בפעם הקודמת שעשו לי mri בגלל הרדמות בפנים לקח 3 חודשים מהרגע שקבעתי את התור עד התור עצמו )

ירון366

New member
תקבעי תור לנוירולוג כבר עכשיו

שיהיה אחרי הרופאת משפחה כמובן

bali

New member
מנהל
שלום עדי וברוכה הבאה

בהחלט כדאי לדרוש מרופא המשפחה תור לנוירולוג/יץ כי הם היחידים שיכוליפ לבדוק ולראות אם יש סיכוי שמדובר בטרשת נפוצה או לא.

לא נכון לעשות אבחונים עצמיים לפי האינטרנט כי המידע שם לא תמיד מהימן והרבה פעמים מוצג בקיצוניות.

קבלי הפנייה לנוירולוג/ית, ספרי על כל הסימפטומים שחווית וחווה עכשיו והשאירי לבעלי המקצוע להחליט אילו בדיקות לעשות. MRI הוא כלי חשוב באבחון של טרשת נפוצה, אבל זו בדיקה מאד יקרה וייתכן שהנוירולוג יפנה קודם לבדיקות אחרות, אם החשד שלו הוא במשהו אחר. יש עוד מחלות נוירולוגיות עם סימפטומים קצת דומים, בשביל זה יש רופאים שלמדו הרבה שנים ויכולים לאבחן לפי בדיקה פיזיולוגית, בדיקות מעבדה וצילומים מסוגים שונים.

הרבה בריאות וחג שמח!

למעלה