שלום , כמה שאלות

GuyShmon

New member
שלום , כמה שאלות

שלום לכולם , יש לי כמה שאלות: 1)האם פרילאנסר מתחת לגיל 18 צריך לעבוד עם קבלות? אם כן מה עלי לעשות? 2)האם פרילאנסר צריך לחתום חוזה עם פרילאנסרים אחרים שאיתם הוא עובד? או שזה לא נחוץ? בתודה רבה על העזרה גיא שמעון לוי

תשובות

1. כל ספק שירותים שאינו עובד שכיר צריך לתת חשבוניות מס. 2. אם לא נחתם הסכם, הרי שבמידה ויש מחלוקת יהיה קשה מאד להוכיח מה הוסכם בין הצדדים.

GuyShmon

New member
בקשר לשאלה 1

התכוונתי שם אני מתחת לגיל 18 , אני עדיין חייב לתת חשבונית מס ללקוח? ואם כן , למי אני מדווח על כל עסקה ועסקה? בתודה גיא שמעון לוי

התשובה היא כן

אתה צריך לפתוח תקים במס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי ולדווח מדי חודש או חודשיים בהתאם להיקף הפעילות שלך.

GuyShmon

New member
אוקיי , ולמרות שאני בן פחות מ18

למרות שאני בן פחות מ18 ינקו לי מס הכנסה? בעצם קוראים לזה ליהות "עוסק מורשה" ?

only god

New member
תשלום המיסים שלך לא קשור להגדרה בחוק

אתה חייב להיות עוסק פטור / מורשה או לפתוח חברה בע"מ. לגבי תשלום מס שרלוונטי לעוסק פטור או מורשה - אתה תשלם עפ"י מדרגת המס שתקבע לך ע"י פקיד השומה האחראי עליך. יתכן ותקבל הטבות מסויימות עקב גילך ויתכן ולא. אין לזה כל קשר לעניין הוצאת קבלות / חשבוניות. אותו כנ"ל לגבי ביטוח לאומי. לגבי מע"מ - אם תהיה עוסק פטור - לא תצטרך לשלם מע"מ (כמו כל עוסק פטור אחר) אם תהיה עוסק מורשה- תשלם מע"מ כמו כולם. בהצלחה!!!!!

GuyShmon

New member
אין מושג כזה טופס 101 שדואג לקח שלא יחיבו...

אותי במס הכנסה?

טופס 101 הוא כרטיס עובד שכיר

ואתה מדבר על עצמאי. בכל מקרה, יש לשלם מס, כפי שהוסבר לך, בין אם במישרין לשלטונות המס כאשר הנך עצמאי ובין אם ע"י ניכויים כאשר הנך שכיר. גיל אינו מעניק חסינות בפני שלטונות המס. ואתן לך דוגמא: תינוק יורש ירושה. בירושה נכסים המכניסים דמי שכירות. הוריו חייבים לפתוח לו תיק במס הכנסה ולשלם את המס. שים לב: התיק הוא על שמו. אתה על אחת כמה וכמה.

למעלה