שלום . כמה דברים...

eliranashky

New member
שלום . כמה דברים...

שחר מה שלומך?
אני מצטט את הודעתך במטרה לדעת אם יש לך תשובה בבקשה ...

"בסוף המחזור מופיעה שנת ה-REM. כשאתה מבצע ווילד אתה באמת נכנס ישר לשנת REM (למיטב ידיעתי. יכולים להיות חלומות צלולים גם בשנת NREM), וכך באמת עוקף חלק מהשלבים... אני חייב לומר שאני לא בטוח בנושא הזה. לא חשבתי על זה ככה עד היום וזו שאלה מצויינת.
אני אברר את הנושא, ואחזיר לך תשובה."

ורציתי לברר לגבי איך אני מאריך את החלום ? מהן השיטות ?

ובנוסף להגיד לכם שאני לא מצליח ווילד כבר המון זמן שאני מנסה ... בעבר הצלחתי אבל היום לא ... חשוב לציין שהיום אני גר ליד כביש ראשי ויש המון רעש...
אבל עדין אולי יש איזה כמה שיטות אחרות או כמה חיזוקים של שיטות ישנות ...

תודה רבה.

לא שכחתי אותך

פניתי עם השאלה הזו לפרופסור איתו אני עובד באוניברסיטה (חוקר שינה), ולא מזמן הוא החזיר לי את התשובה המלומדת "אני בכנות לא יודע, צריך לבדוק בספרות המחקרית". אני מניח שזה לא מאוד דחוף, ויש לי עוד כמה דברים לעשות, אז אתה יכול לצפות לתשובה בהמשך. אגב, יש מעט מאוד ספרות בנושא חלומות צלולים, כך שיכול להיות שכרגע אין תשובה זמינה כלל.

הארכת חלום אפשרית, אבל רק במסגרת די מצומצמת. אי אפשר להאריך את החלום מעבר למחזור השינה בו הוא נחלם, כך שיש לך 10- 30 דקות בערך של חלום, ואפילו פחות אם אתה לא נהיה צלול על ההתחלה. השיטות העיקריות הן למעשה ייצוב של החלום- מה שמונע ממך להתעורר. פקודות קוליות עוזרות מאוד ("הגבר צלילות!" וכאלה), וגם כל הפעלה של החושים. שפשוף הידיים זו בזו (מישוש), התבוננות בחפצים (ראייה), להוריד על עצמך גשם (ראייה, שמיעה, טמפרטורה, מישוש) ודברים דומים. גם סיבוב במקום (כמו שילדים עושים כדי לקבל סחרחורת) עוזר לרוב האנשים, אבל הוא נוטה לשנות את זירת החלום.

אם הצלחת ווילד בעבר הייתי ממליץ לך לא לוותר. אני יודע שזו שיטה קשה (אני עדיין לא מצליח איתה) אבל נשמע שהיא שווה את זה. אם אתה מתבאס עליה יותר משהיא כיפית לך- עזוב ונסה משהו אחר. שמירה קפדנית על יומן חלומות, בדיקות מציאות ועם חיזוקים של מדיטציה כלשהי או אוטוסוגסטיה כנראה יעבדו לא רע, ואולי ימנעו ממך לכתוב הודעות בפורום לפני שש בבוקר (איום לכל הדעות).

makron2

New member
דעתי היא...

במידע שקראתי יש חלומות בזמן הnrem והם מתאפיינים בכך שהם יותר "רגועים".

"יש לך 10- 30 דקות בערך של חלום" - היו לי חצלולים של 50 דקות ואפילו יותר. - ואני מדבר על הערכת זמן דיי מדוייקת וצלילות רצופה

בנוסף יש לזכור שמתעוררים בחצלול זה זמן מעולה לתרגל שוב מאחר ורמת המודעות היא עדיין דיי גבוהה. עם קמים ממיילד זה זמן טוב לויילד וההפך.

כמובן שאפשר לעשות מיילד כמה דקות ומייד לאחר מכן ויילד.

בדף הקודם יש הודעה עם תזכור ופרוט לגביי מיילד ויילד,תקרא שוב זה יעזור.

eliranashky

New member
תודה :) ולגבי

השעה אני פשוט שבוע לילות עכשיו בעבודה ...
וסתם לידיעה אני לא מצליח עם היומן יותר מכמה ימים ברציפות כי יש ימים שאני קם ואפילו פריט אחד מהחלום אינני זוכר למרות שאני מתאמץ להזכר עם עיניים סגורות.
אגב שאני משתמש בקבצי ההמי סינק אני קם בבוקר עם זיכרון ממש טוב של חלומות...

makron2

New member
כן....

לילות זה מבאס ובהחלט בעייתי. - לגביי היומן,קצת זה יותר טוב מכלום,תמשיך עם ההשתדלות ויהיה תוצאות.

בקשר למקצבים למיניהם,יש להם אפקט,רצוי להתמיד איתם ומידיי פעם לנוח יום יומיים בצבוע כי זה כמו אימון כושר בערך.

למעלה