שלום כיתה י'

אם למילה צריך

אתה מתייחס להנחיות של משרד החינוך (או החוק על הנקודה הזו אני לא סגור) אז כל מורה נדרש להיות בעל תואר ראשון בתחום אותו מלמד. אם אתה מתייחס למה שקורה בפועל אז לא צריך תואר ראשון למרבית הנושאים.

אכן לא דייקתי

כשכתבתי תואר ראשון, התכוונתי לתואר שרלוונטי לתחום הלימוד. כלומר - כיום נדרש מהמורה להיות בעל תואר ראשון בתחום כלשהו, לדוגמה - חינוך, ואילו בתחומי המדעים נדרש ממנו להיות בעל תואר רלוונטי לנושא שהוא מלמד (גם אם לא בדיוק זהה).

אגב, ממה שאני מכיר - המורים חסרי התואר הם מורים ותיקים שהתקבלו לעבודה לפני שנכנסו לתוקפם הנהלים המחייבים תואר, אבל כיום לא מקבלים מורים בלי תואר ראשון לעבודה.

רוב הכתבה עוסקת במורים מחליפים

וזה כמובן סיפור אחר לגמרי, לגבי הבודדים שקיבלו אישור ללמד בלי תואר באופן קבוע אם בכלל יש כאלה, צריך להכיר את המקרה, אבל גם הם אומרים שזה משהו חריג.

בהצלחה!

וח"ח על זה שאתה נכנס למערכת החינוך. אחרי שנתיים בתור בת שירות בבי"ס ובת למורה, זה נראה ממש קשה לשרוד במערכת הזאת...

תודה

כשמלמדים בבית ספר איכותי כיתה אחת בלבד, אני מניח שרוב הקשיים לא יהיו רלוונטיים.

sceptic1

New member
הוא עדיין נחשב איכותי?

אני יודע שפעם הוא נחשב להכי טוב בירושלים, וכל ההיי סוסיטי שלחו את הילדים שלהם לשם.
אבל כשאני עובר שם היום נראה שהערסים והפרחות שורצים שם בכמויות.

הרמה שלו ירדה יחסית

אבל ב-5-10 השנים האחרונות הוא נחשב לטוב ביותר מבין הציבוריים, ורבים מהילדים שלא מתקבלים לליד"ה הולכים לשם.

תביא בחשבון שחלק ממי שאתה רואה זה החבר'ה של החטיבה שנחשבת להרבה פחות איכותית (הם מסננים הרבה בעלייה לתיכון), ושחלק לא קטן ממה שנראה לנו ערסים ופרחות זה פשוט הלוק של הילד החילוני המצוי, גם אם מבחינת ההתנהגות שלו הוא ילד טוב...

למעלה