שלום כולם

zion18

New member
שלום כולם

אני צריך לברר כמה דברים וזה נראה לי הפורום המתאים... אבא שלי נפטר שבוע שעבר ממחלת הסרטן ובעקבות זאת אימא שלי נהפכה לחד הורית. יש לי אחות קטנה בת 11 ואני אחים שלי עברנו את גיל 18. רציתי לדעת כמה כסף היא צריכה לקבל מהביטוח לאומי על אחותי הקטנה. בנוסף שמעתי משהו על קיצבת שארית, אין לי מושג מזה. עוד שמעתי שבגלל שהיא אלמנה יש הטבות מס שהיא צריכה לקבל. למרות שאני לא הגדול מבין האחים שלי לצערי אני המעורב יותר בכל העניין הכלכלי. אם תוכלו לפרט לי על סוגי הקיצבאות זה יעזור מאוד.. תודה לעוזרים/ות.

כדאי לפנות לביטוח הלאומי:

אתה יכול לבדוק באתר שלהם ואח"כ ללכת ממחלקה למחלקה כדי להסדיר את הכל. קצבת שאירים ביטוח שאירים מזכה בגמלה אלמנה, אלמן וילדים של תושב ישראל, שנפטר והיה מבוטח בביטוח זקנה ושאירים פרק זמן הנדרש בחוק ושילם דמי ביטוח כחוק. מענק לימודים (ראה בתחתית הדף על קצבאות ילדים) תשלום חד שנתי שהמוסד לביטוח לאומי משלם בחודש אוגוסט למשפחות הזכאיות למענק לימודים, שלהן ילדים בגילאים 6 עד 14 שנים סכום: לילד בן 14‎-11 שנים - 668 ש"ח לדעתי יש עוד דברים שכדאי לבדוק - תחרוש את האתר שלהם... הביטוח הלאומי הוא מוסד קשה ולא נעים. קח אוויר לפני שאתה מתחיל איתם
קח את הטפסים הביתה ומלא אותם יחד עם אימא, אסוף את כל הניירת והיאזר בסבלנות. אם נוהגים בך בחשדנות - זה לא אישי, הם פשוט עובדים ככה. בהצלחה!! תנחומי על אביך. אני מקווה שהחיים יביאו לך חוויות נעימות יותר בהמשך.

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

אני חושבת שתמצא תשובות מפורטות יותר בפורום דיני משפחה וירושה. שלא תדעו צער

למעלה