שלום כולם..

black_magic

New member
שלום כולם..

מישהי מהפורום "להרגיש טוב" הפנתה אותי לפה.. היא חושבת שאני סובלת במה שנקרא או.סי.די.. ואמרה שפה אני אוכל לקבל יותר פרטים על זה.. אז מה זה בידיוק?

black_magic

New member
סוריי, עוד שאלה..

יש לי איזה קטע שאני לא מוכנה לשתות בכוסות חרסינה, רק בכוסות זכוכית, זה קשור למחלה? והיום קצת התעללתי בפנים שלי, פשוט נעמדתי ליד המראה וראיתי את כל הלכלוך בפנים שלי וזה הגעיל אותי, לקחתי ספוג ושפשפתי את הפנים שלי חזק והעור התקלף לי... גם זה קשור?

סיזי

New member
בעניין הכוסות, כן,זה קשור

ואם את רוצה לדעת יותר, בינתיים יש לך כמה קישורים למטה, בתחתית המסך של הפורום.

קורווין

New member
היי מג´יק!

קראתי את ההודעות שלך בלהרגיש טוב ואני חושב שיש לי איזשהו מושג קלוש על מה שאת עוברת, אבל אני לא בטוח שזה OCD. השאלה החשובה ביותר כאן, היא כמה העניין חוזר על עצמו? ישנה הפרעה שנקראית דיסמורפיה, גם כן סוג של OCD, אולי זה זה, אבל השאלה היא, שוב, עד כמה את סובלת מזה. זה היה דבר חד פעמי? או שמדובר במשהו שחוזר על עצמו רבות. מה את אומרת? קורווין.

רועי-10

New member
דיסמורפיה?? מה זה? לא שמעתי על

דבר כזה. קורווין, קצת הסבר בבקשה.

black_magic

New member
.............

הקטע של שפשוף הפנים לא קורה לי הרבה, זה אולי הפעם השנייה שעשיתי.. והעניין עם הכוסות הוא התחיל לפני שנתיים ומאז אני לא שותה בכוסות חרסינה, אני פשוט לא מסוגלת.. וגם קורה לי לפעמים שאני נועלת את הדלת ולא זוכרת אם נעלתי אותה וחוזרת לבדוק..

עמית_

New member
לפי התיאור שלך לגבי

מה שעשית לפניך - יכול להיות שאת סובלת מ-BDD שזה ראשתי-תיבות של " Body Dysmorphic Disorder " לגבי הכוסות - יש איזו סיבה מודעת לכך שאת לא יכולה לשתות בכוסות זכוכית? מצ"ב שני קישורים שהביאה בעבר "אחת" בפורום הקודם בו היינו

black_magic

New member
אני מצטערת..

אבל אני לא טובה באנגלית.. אולי יש לך משהו בעיברית על זה? ומה זה בעצם?

עמית_

New member
היי :)

OCD - Obsessive-Compulsive Disorder הרופאים והפסיכולוגים קוראים לבעיה בעברית "הפרעה טורדנית-כפייתית", אנחנו מעדיפים לקרוא לה בשם "תסמונת טורדנית כפייתית".

למעלה