שלום כולם

Sayuri Haman

New member
שלום כולם

אני חדשה פה חזרתי אתמול מהמסע אין לי מילים לתאר את החוויה היא הייתה כל כך משמעותית עבורי אני לא יודעת למה ,אבל אני מרגישה עצובה לחזור זה לא הספיק לי הכרתי הרבה אנשים מהארץ היה כל כך טוב וזה כל כך עצוב שזה נגמר גם מהבחינה של לדעת עוד על השואה. ואני לא יודעת אני חושבת שרק עכשיו אני מתחילה לעכל ודיי עצוב לי לחזור לשגרה הדיי המעצבנת המסע הזה כל כך משנה אנשים מסויימים או כל אדם בקצת,כל כך חשוב. אני כל כך רוצה להכיר אנשים שהיו שם,לחלוק. רק חסרון אחד-זה הפך למשהו מסחרי יותר מדי מסחרי כל הזמן אמרו לנו שאנחנו צריכים לצאת משם עם מסר ויש לי המון בטוחה שהמסרים כבר ידועים לכם..

Sayuri Haman

New member
שלי 45!

וגם הכל עטוף במשהו יפה מסודר נקי ציפיתי שיהיה מגעיל יותר, שתהיה סלידה הכל מוזיאוני

shklar1

New member
מדובר בסוגייה בעייתית...

כי מצד אחד כל מי שמגיע למסע רוצה לראות הכל אותנטי ומדוייק ככל הניתן, ורוצה "להרגיש" את מה שקרה שם, אבל מצב שני מגיעות מאות משלחות בשנה ועוברים עשרות אלפי אנשים באתרים הללו, וחייבים לשמר אותם בצורה כלשהיא. ללא שימור, ניקיון, שיפוץ וחידוש האתרים לא היו נראים ככה בכלל. מי יודע, אולי ללא פיקוח המקומות היו פשוט פרוצים והיו הורסים אותם קליל. ממשלת פולין מדי שנה דואגת לשמר את האתרים הללו, ללא קשר לצד הכלכלי שבכך, אלא מתוך כבוד ומתוך הערכה, ורצון לשמר את האתרים הללו גם בעתיד. כבר דנו בסוגיה הזאת בעבר, מה כדאי יותר - להשאיר את האתרים אותנטיים ככל האפשר ובכך לאפשר למשלחות מהכמה שנים הקרובות לראות הכל כפי שהוא (ועל ידי כך לגרוע מהמשלחות של העשור הבא את האותנטיות), או לשמר כל שנה את האתרים ולשפץ אותם על מנת שגם בעוד 50 שנה יהיה ניתן לבקר באושוויץ ולקבל את ההרגשה שקיבל מי שנסע בשנים האחרונות. נכון, ישנם שינויים בלתי נמנעים אבל יש מקומות שלא מעיזים לגעת בהם או לשפץ אותם (הריסות הקרמטוריום באושוויץ ביקרנאו וכו'). אני אישית חושב שהשימור של האתרים והשיפוץ הסולידי שלהם עדיף על הזנחה/טיפול מועט, ועל ידי כך איבוד של איכות האתרים.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

הממ.. אני לא הרגשתי שזה ממוסחר, כנראה בגלל שהמדריכה שלנו יחסית חדשה בעסק
אולי מסע עשירי שלה. אבל עכשיו כשאתם אומרים, זה באמת באסה להעביר את אותם חומרים 30 פעם..

אני לא מבינה איך....

או למה קיבלת את התחושה של המסחור. זה שהמדריכה שלך הייתה שם 45 פעמים לא הופך את זה לממוסחר. המדריך שלי כבר 15 שנה מוציא משלחות לפולין, בין 6-8 משלחות בשנה, תעשי חישוב זה יוצא כבר מעל 100 פעמים!!! זה לא אמור לגרוע ולו במעט מהחוויה. אני יודעת שהחוויה שהמדריכים שלי העניקו לי הייתה יוצאת מן הכלל, מרגשת, ממלאת...

Sayuri Haman

New member
מישמיש סיס למה להתעצבן?

ממוסחר לא בגלל המדריכה בגלל כל מני סיבות.. אם אני אפרט לא נצא מזה

shklar1

New member
אולי אצלך זה היה ככה, או רק נראה לך

אני יכול להגיד לך בבירור שהמדריך שלי לא עשה את זה בשביל הכסף. תאמין לי, הכסף בעבודה הזאת הוא לא מהטובים בשוק. אני חושב שהמדריכים עושים את זה בגלל שהם מרגישים מעין "שליחות" מסויימת, וזו מחווה אצילית מאוד. המדריך שלי, לאחר שהיה כמה עשרות שנים בצבא החליט שהוא עוזב והופך להיות מדריך של בני נוער בפולין. זה ממש לא בשביל הכסף. זה הרבה הרבה מעבר לזה, ואני חושב שזה יהיה בלתי נסבל לראות מדריך שעושה את זה רק בשביל הכסף. אתה רואה את ההתלהבות בעיניים שלהם, את העצב בפניהם, הכל - אי אפשר לזייף את זה או להפוך את זה למאולץ. המדריך שלנו סיפר לנו שכל פעם שהוא נוסע הוא חייב כביכול "למחוק" את הזכרונות שהיו לו עם משלחות קודמות, ולהסביר כאילו זאת הקבוצה הראשונה שאי פעם הסביר לה, וזאת על מנת להעביר את הכל בצורה הכי נכונה ועמוקה שיש, ולא להחסיר שום פרט. נכון, ברור שקיים גורם של שחיקה מסויים אבל אני חושב שהמדריכים עושים את זה כחלק מדרך חיים.

Sayuri Haman

New member
אני גם חושבת כמוך

שאלתי את המדריכה שלישהייתה דרך אגב נהדרת איך יכולה כל כך הרבה פעמים להיות שם והיא אמרה: שליחות היא סיפרה סיפורים אישיים ואפילו בכתה והיא ממש לא הייתה צבועה או משהו בסגנון אני התחלתי לדבר על ממוסחר בגלל שהכל הפך למשהו תיירותי כזה אולי זה ככה אמור להיות... אין לי איך להסביר את זה פשוט היו המון המון משלחות והכל מלא ורועש קצת...

Gצם זה שהוא מסביר

לך שהוא מוחק כל פעם את הזכרונות מהמשלחת הקודמת זה מסחור. למה שהוא ישכח? זה גם חלק. אני עדיין חושב שזה מסחור. 900 ילדים באותו יום באושוויץ. נראה קצת ממוסחר לא?

shklar1

New member
לא ראית את הכביכול ../images/Emo35.gif ../images/Emo13.gif

ברור שלא ניתן למחוק זכרונות כאלו. בכל משלחת יש רגעים מאוד מרגשים ומיוחדים, ותודה לאל אצלנו לא היו חסרים כאלו. אבל על מנת שהמדריך יוכל להעביר את כל מה שהוא צריך להעביר בצורה הברורה, הטובה, והרגשית ביותר הוא חייב להדריך כאילו בפעם הראשונה, משום שאם הוא יזכר בכל הפעמים שהוא כבר הדריך במקומות האלו הוא פשוט ידלג על דברים, ויוריד מן ערכם. אני לא חושב שזה ממוסחר. והעובדה ש-900 תלמידים מגיעים לאושוויץ כל יום לא הופכת את זה לממוסחר. אני לא מבין בכלל מה הקשר.

Orange Queen

New member
איזה קשר יש למסחור כאן?

900 ילדים באושוויץ באותו יום. <ואת האמת, לדעתי יותר> ילדים שבאו לראות את השואה. את מה שהיה, לראות ולא לשכוח. לחוות. נכון, המדריכים מקבלים כסף, אבל אני בטוחה שאף אחד לא בא להדריך בפולין בגלל שמשלמים שם טוב. אנשים עושים את זה מתוך ערכים, ומתוך אמונה שצריך להעביר את זה הלאה. זה לא שיש לנו על האוטובוס "בחסות..." וגם אם כן- אז מה?! אתם מפספסים פה לגמרי את המטרה של המסע הזה. אין לי מושג כמה פעמים המדריך האדיר שלי העביר את המסע הזה <והוא לא חדש בעסק>, אבל הוא עשה את זה מכל הלב.

המסחור בא לידיי ביטויי בזה

ששעה לפני נחתה טיסה מתל אביב ועשר דקות אחריי נחת גמבו ענק עם 400 ילדים. המסחור הוא שאנחנו נוסעים למסעדה שעוד עשרות אנשים הגיעו לפניי המסחור הוא שאותו מדריך מקבל כסף על מה שהוא עושה (למה שהוא לא יתנדב? או יעשה את הטיול הזה בלי מטרות רווח?) וכשהו נמצא שם בפעם ה50. על זה שיש עשרות חברות תיירות שמכינות חבילות תיור בכל המחנות ומפעילות טיול מאורגנים כאלה.

Sayuri Haman

New member
אין לי מושג

הטיסה חזרה הייתה ביום שני ה25 ונחתנו ביום שלישי ב3 לפנות בוקר....

לא דווקא..

למדריכה שלי זה היתה ההדרכה הראשונה שלה.. ובגלל זה זה העצים עוד יותר את ההחוויה שלנו... זה היה מדהייםםםםם... היא היתה כל כך אמיתית.. ממש הרגישה כמונו... ולא ראתה את זה בערך מיליון פעםם

למעלה