שלום כולם.

portland

New member
שלום כולם.

טוב אז אני יספר לכם את הבעיה שלי ותגידו לי מה עדיף לי.... אז ככה... אני חולה סכרת כבר 4 שנים. מאוזן מציון (a1c 5.2 ) בלי שום בעיות בזמן האחרון (ברוך השם) עכשיו לפני משהו כמו שלושה חודשיים היה לי תקופה ממש גרועה בסכרת בכך שלא היתי שומר על עצמי והגעתי למצב של עילפון כמה פעמיים וגם הזמינו לי אמבולנס והיה דיי סיפור מכל העניין. עכשיו מאז שזה קרה אמא שלי כל הזמן אמרה לי לעבור למשאה שזה כדי ועדיף ויותר נוח . אני הכלתי לשאול לגבי העניין ולא ממש הבנתי מה היתרונות של זה לעומת הטיפול שלי עכשיו (3 זריקות ופעם אחת לנטוס) עכשיו השאלה שלי היא האם כדי לי אחרי זמצאתי את האיזון שלי והכל איתי עכשיו בסדר לעבור למשאה שלפי מה שהבנתי לוקח זמן עד שלומדים להתרגל לכל העניין הזה או שמא להשאר אם המצב שאני עכשיו... אני מוכן לנסות הכל השאלה אם זה שווה את זה האם זה כדי?? ואלו שאם משאבה .. רציתי לדעת איך זה לחיות אם זה??? מה אתם אומרים\חושבים ???

newKiticat

New member
אני חושבת ששווה לנסות

משאבה. יש פה לא מעט אנשים על משאבה שמעידים שאיכות חייהם השתנתה לבלי הכר. אני חושבת שכדאי לך לנסות. תמיד אפשר להתנתק ממנה.

כמה דברים

אם אתה יודע למה האיזון הדרדר ומסוגל להחזיר את המצב לקדומותו - אולי באמת אין טעם לעשות את השינוי. מצד שני המשאבה מאפשרת גמישות שאולי חסרה לך. כמו כן השימוש במשאבה בד"כ מפחית מצבי היפו מהם אמא שלך מאוד חוששת ובצדק לפי מה שכתבת. עם המשאבה ניתן בולוס בזמן שאתה רוצה לאכול - כלומר אתה לא מחוייב לשעות ארוחה. אינסולין הרקע- הבאזל- יכול להיות שונה באורך היום בניגוד ללנטוס שהוא קבוע. לוקח זמן ללמוד כמה אינסולין לתת לכל סוג מזון - ולא תמיד זה באמת יוצא כמו שתכננת - אבל ניתן לתקן במקום אם יש חריגה. יש לבדוק רמות סוכר מס' פעמים ביום כדי לוודא שאין חריגה ושהפרפרית במקום. אם זה שווה או לא זה משהו מאוד אישי- לי הרבה אבל ה-ר-ב-ה יותר נוח מאז החיבור למשאבה.

למעלה