שלום כולם!

שלום כולם!

יום הולדתי וגם של אחיי מתקרבים ואנחנו רוצים מתנה מיוחדת. אני ואחי רוצים שני נחשים [נפרדים, זאת אומרת אחד בחדר שלי ואחד בחדר שלו, אחד זכר ואחת נקבה...] ואחותי רוצה איגואנה.. כבר מצאתי מאמר על גידול איגואנות אבל לא יותר מזה... רציתי לשאול... א. על איזה נחש קטן יחסית [וגם שישאר קטן יחסית, הרי הוא יהיה בתוך כלוב בתוך חדר..] אתם ממליצים לקנות וכמה בערך הוא עולה ואיפה ניתן לקנות אותו?? אותו דבר גם לגבי נחשה... ב. איזה סוגי איגואנות יש שיכולות לחיות בתוך חדר..? ולאיזה גודל הכי קטנה יכולה לגדול..?? אלו השאלות הבסיסיות אבל אם יש לכם מידע רלוונטי אנא עדכנו אותי... תודה מראש, לילך.

טוב אז ככה

יש הרבה נחשים שאת יכולה לגדל אבל למגדל חדש עידף קינג או כרכן הכרכנים יותר זולים מהקינגים ואם מגיעים בערך לאותו גודל 2 מטר בערך אבל יקח להם בערך שנתיים להגיע לגודל המקסימלי תחפשי בגלריות תמונות של קינגים וכרכנים וגם במנועי חיפוס יש הרבה מידע על הנחשים וכמובן שיש נחשים יותר מסיבים אבל הם יותר גדולים וצריך יותר נסיון

אילון פ

New member
תשובה

א. קינגים (קליפורניה ופלורידה) או כרכנים (תירס בעיקר) לנחשים הנ"ל יספיק (לדעתי, בשביל שהם יחיו טוב ובנוח) טרריום של מטר אורך 50 רוחב ו60 גובה, הם דיי עמידים לטעויות של מגדלים מתחילים והם יכולים להיות יפים מאוד (תלוי במופע). אם אני לא טועה המחירים נעים בין 150-350ש"ח (תלוי במופע, בגיל, בגודל וכמובן שבמוכר) לכרכנים והקינגים הנפוצים. ב. איגואנה היא לטאה גדולה (מאוד הייתי אומר). האיגואנה הנפוצה בחנויות ואצל מגדלים היא האיגואנה הירוקה/מצויה והיא יכולה להגיע למעל מטר וחצי אם אני לא טועה ואיגואנה בוגרת (בתוך הבית) תצטרך חדר משלה, לפחות. האיגואנה (לדעתי) לא מתאימה למגדלים מתחילים ו/או לילדים קטנים (בת כמה אחותך?) הן דורשות לחות גבוהה, הרגלה לידיים (אם את לא רוצה איגואנה באור מטר וחצי עמבנית בבית. {ותאמיני לי, את לא}) שזה גם לא פשוט, האכלה וניקו יומיומי וזה כולל לחתוך סלט כל בוקר (אפשר גם להקפיא כמות מראש, אבל עדיף טרי) אם אחותך סגורה על לטאות (ואני בהחלט יכול להבין אותה, איך אפשר שלא לאהוב אותן
) אני ממליץ ללכת קודם על שממית מנומרת או פט טייל... אם את רוצה תמונות, תגידי... בהצלחה!!!

אוקיי... נראה לי לא הבנתם אותי...

אני רוצה נחש קטן... מאוד.. כזה דק כזה.. מבינים למה אני מתכוונת??? מהו הנחש הקטן ביותר שאני יכולה להשיג??? ומה גודלו???

AB15

New member
תשובות לשאלות:

הנחש שהייתי ממליץ לכם לגדל זה כרכן תירס: זול,לא ענק, מעולה למתחילים, יפה. הם מגיעים לאורך של מטר וחצי אבל הם לא עבים את יכולה לגדל כרכן כול החיים באק' של 60-70(אורך) על 40-60 (רוחב) וזה מספיק. את צריכה בתוך האק' שלו שיהיה: א.חימום- ניתן לרכוש בכול חנות כבל חימום המחירים נעים בין 100-200- הגודל שהמתאים לכרכנין לדעתי הוא 3.4 שזה 15 וולט..(הכי קצר) ב. מצע- שבבי עץ דשא סינטטי נייר סופג.. כול אלו טובים למצע של האק'. יש עוד הרבה דברים בקשר למחבואים לגזע לטמפ' וכו.. ובקשר לאיגואנה הם גדלות לאט אני אישית לא אוהב את הלטאה הו וכול מי שמתחיל לדגדל איגואנה בסוף מוכר אותה תשכנעי את אחותך ללכת על נחש או עם כבר לטאה אז כמו שאילון אמר מנומרות או חרדון מזוקן:)

AB15

New member
אם את רוצה..

אם את רוצה שאני יכנס איתך לפרטים הכי קטנים בגידול ופטיפול דברי איתי באיי סיי קיו 264707597 כי כאן חזרו על הנושא הרבה מאוד פעמים.. ויש כאלו שזה מעצבן אותם:)

ומה לגבי נחשי מים???

האם הם מתאימים לגידול בידי מתחילים??? והאם הם עונים על הקריטריונים שלי??? תנו דוגמאות מתאימות...

מקפיצה!!!

ובו זמנית שאלה.. האם נחשי מים הם נחשים שאפשר להחזיקם אותם מחוץ למים וכל זה ולשחק איתם כמו עם נחשים אחרים??

naja

New member
נחשי מים.

הנחשים הנמכרים בארץ הם הביריות. הם עונים כמעט על כל הדרישות שלך(קטנים, זולים....) אבל מדובר בנחשים שמגיעים ברובם מהטבע ולכן מרביתם מתים תוך זמן קצר. בנוסף קשה מאוד לשחק איתם כמו נחשים אחרים כי הם מאוד ברחניים. בקיצור-לא מומלץ בכלל.

אילון פ

New member
כרכן תירס הוא אחד הנחשים המומלצים

ביותר, איתו באים הקינגים (קליפוניה ופלורידה בעיקר) השיקול הוא מראה, מכיוון שהטיפול שלהם דומה...

BabaGee

New member
תפסיקי להקפיץ כול שניה !!!!

זה לא צ'אט תחכי בסבלנות ומישהו יענה לך

כרכן קצת יותר קטן מקינג

אבל לא בהרבה אז כדי לך לראות כל מני תמונות ולבחור מה את הכי אוהבת

GUYLI9

New member
איגואנות הם מפלצתיות!

לא כל אחד יכול גדל איגואנה.. אני מגדל אחת והיא בת שנתיים ועדיין קטנה אבל אני לא בטוח שאחותך יכולה לגדל כזאת... בת כמה היא? הציעו לך גדל שממית מנומרת אבל אפשר גם חרדום שהוא נראה כמו איגואנה צעירה ונשאר ככה...

למעלה