שלום כולם...

שלום כולם...

אני בנאדם די צעיר.. שרק בתחילת דרכו במוסיקה.. האמת אני די ילד.. ואני נגן כלי הקשה.. (כלים עיקריים: מערכת, קסילופון) בלי קשר, תוכלו להמליץ לי על כמה להקות רוק מתקדם שכדאי לשמוע? אני לא בטוח שאני יאהב את הסיגנון.. אבל אני מעוניין לנסות... תודה רבה כולם..

epitaph

New member
כמה המלצות בסיסיות...אלבומים

King Crimson - In The Court of the Crimson King Genesis - Selling England by the Pound Yes - The Yes Album

Yudokolis

New member
המלצות לפרקשניסט

שלום וברוך הבא לפורום! במדריך הישראלי לרוק מתקדם של אורי ברייטמן יש המלצות מצוינות למי שמעוניין להיכנס לרוק מתקדם. ואם אתה בא מכיוון של כלי הקשה, אני לא יכול שלא להמליץ על פרנק זאפה, אולי לא השם הראשון שיקפוץ בהקשר של רוק מתקדם, אך הנגיעות שלו בתחום הן מבחינתי מהשיאים של המוסיקה בכל הזמנים. המלצות זאפה ספציפיות: האלבום One Size Fits All (ובייחוד הקטע הפותח Inca Roads, עם כמה מתפקידי כלי ההקשה המורכבים ביותר שאני מכיר) האלבום Roxy & Elsewhere (ובייחוד הקטע Echdina's Arf, לטעמי פסגת היצירה של זאפה)

HelterSkelter1

New member
גם ג'ימי מיור ולארקס

מתאימים, למרות שזה לא רק פרקשנס, זה גם... מסורים, שרשראות וכיוב' ~ביזאר~ לאלבום קוראים Larks' Tongues In Aspic של King Crimson

Rubycon

New member
המלצות לפרקז'ניסט המצוי

זה אמנם מהתקופה היותר פיוז'נית של גונג (בהתחלה הם עשו ספייס רוק עם יותר מוטיבים פרוגיים אבל גם פה יש) אבל אני ממליץ לך במיוחד על Gazeuse! ועל Expresso II (אלבומים).

למעלה