שלום כולם!

strange frute

New member
שלום כולם!

הייתי אתמול בדיזנגגוף סנטר, (ת"א) ובחנות דיסקים שם דיסק סנטר מוכרים גם את סנוגוס וגם את מיראז' ב40 שקל כל אחד! זה די שווה לא?

begone

New member
כן, זה שווה אבל...

כדאי מאוד לבדוק אם מדובר ברימסטר שעשו ממש לאחרונה (2002 או 2003) או שמדובר בגירסה הישנה משנות התשעים. ממליץ לקנות רק הגירסאות החדשות, עם הצליל המשופר. מבין השניים - סנו גוס מומלץ יותר.

Yudokolis

New member
תלוי את מי שואלים

באתר הישראלי של קאמל יש השוואות מפורטת בין שתי הגרסאות של כל אלבום, והשורה התחתונה ברוב ההשוואות היא שההבדל לא כזה רציני, ושלפעמים אפילו לא מיטיב עם השירים המקוריים. אני באופן אישי לא שמעתי את ההוצאות המחודשות, אבל זה בהחלט שווה קריאה. דווקא על סנו גוס אין השוואה כזו, אבל על מיראז' יש, והשורה התחתונה של מנהל האתר היא לא לקנות את ההוצאה המחודשת, אלא אם ממש רוצים את הבונוסים.

meandmeandme

New member
אני שונא ששמים בונוסים

זה הורס את השלימות של הדיסק. זה מעצבן.

begone

New member
בוא נגיד ככה

אני לא זוכר שום מקרה של רימסטר שאמרתי לעצמי - "אוף, איך אני מתגעגע לסאונד הגרוע של הדיסק המקורי". מבחינתי כל רימסטר הוא מבורך, אפילו אם ההבדל הוא קטן. לגבי בונוסים - זה ועוד איך מבורך. כמו כן, מן הסתם גם הבוקלט נרחב יותר. בכל מקרה, אני לא אוהב שמוכרים לי סחורה ישנה, אם יש סחורה חדשה וטרייה. בלי שום קשר - ממה שקראתי, הביצוע של 'סנו גוס' באלבום A Live Record טוב יותר מכל מה שקיים בשוק. כך שאם יש לכם כסף לדיסק כפול, לכו עליו.

Yudokolis

New member
ממה שקראתי וממה ששמעתי

הביצוע החי של "סנו גוס" בהחלט מצוין, ומכניס ליצירה אנרגיות שחסרו לה בהקלטת האולפן. בפירוש מומלץ בחום (חבל לי קצת שרבים לא מכירים את האלבום הזה, שכולל קטעים מצוינים גם מעבר לביצוע החי של "סנו גוס"). אבל האלבום הזה הוא בשום אופן לא תחליף לגרסת האולפן. הקטע המעניין הוא שעל פי האתר של אופיר, יש הבדל מהותי בין הגרסה הישנה של האלבום החי לבין הגרסה המחודשת (מעבר לקטעי הבונוס) - תפקיד התופים לכל אורך "סנו גוס" שונה לחלוטין. מסתבר שבהקלטת ההופעה החיה הייתה בעיה טכנית, שהובילה את קאמל להקליט מחדש את כל תפקידי התופים באולפן. בהוצאה המחודשת החזירו את הקלטת התופים המקורית, שאמורה להיות אנרגטית יותר ועם יותר פתח לאילתורים. אגב, רימאסטרים כן יכולים להיות גרועים. יש לא מעט מיקרים מתועדים של העניין, ואופיר מביא באתר שלו כמה וכמה דוגמאות לטעויות שנעשו בגרסאות המחודשות של קאמל. עיקר טענותיו באות כנגד הסרת רעשים על חשבון תדרים מסויימים. לא כל רימאסטר הוא מבורך מעצם היותו רימאסטר. וכמובן, אחרי כל זה, שכל אחד ישפוט עם האוזניים שלו.

קרימזון

New member
ללא ספק

חיפשתי את האלבום הכפול בנרות וכל רגע שהתבזבז על החיפוש היה שווה עשירית רגע מהביצוע של סנו גוס.

noam rapaport

New member
camel

i think mirage is much better than snow goose although snow goose is much more famous, it is less adventurous and the music sounds most of the time like some prog-muzak mirage contains beautiful pieces with the early camel in their prime creativity

begone

New member
אולי זה רק אני

אבל אני כנראה מחבב יצירות אינסטרומנטליות, במיוחד כאשר הזמר של קאמל (לטימר) לא מבריק במיוחד. אגב, מיראז' מצוין בעיניי, אלא שסנו-גוס יותר קוהרנטי וזורם יותר טוב.

begone

New member
ממה שאני יודע

ב'מיראז' רק לטימר שר. מונמדנס זה אלבום קצת שונה - יש שם יצירות של כל אחד מחברי הלהקה. לטימר היה ונשאר "הזמר" של קאמל.

meandmeandme

New member
את מיראז לא שמעתי ../images/Emo4.gif

ומונמדנס זה כאילו כל יצירה אמורה לייצג את אחד מחברי הלהקה. זה לא בדיוק של מישהו.

noamrap

New member
camel - mirage

pete bardens is the singer in "freefall", first song on the mirage album all the rest sung by latimer - except the vocal harmonies in lady fantasy, sung by all three

למעלה