שלום כולם!!!

שוקו15

New member
שלום כולם!!!

ראיתי את התוכנית על פיצול אישיות וזה היה מאוד מעניין. הקטע שהנושא הוא מסתורי ולא ידוע זה ממש כיף לדעת עליו עוד. מה אתם אומרים על התוכנית?

היסטוריה ופסיכיאטריה

טוב האמת לא ראיתי את התוכנית (לצערי אין את ערוץ ההיסטוריה- העדפתי את ספורט 5+ בןאדם צריך לדעת מה הן העדפות התרבותיות שלו), אבל אם התוכנית התיחסה למה שנדמה לי, הרי שתלמד ש"פיצול אישיות" קלאסי היא הפרעה כה נדירה עד שמרבית הפסיכאטרית מטילים ספק בקיומה, ונראה, שאם בכלל קימת הפרעה שכזאת זאת הקצנה של הפרעות אישיות שונות ומוכרות. אומנם, התוכנית הייתה בערוץ ההיסטוריה כנראה, אבל בשביל לא להפוך את ההודעה לאוף טופיק לגמרי (ולשלב את שני הנושאים שהכי מעניינים אותי בעולם), אעלה את הנושא הבא: ידוע כי משטרים רבים השתמשו בפסיכיאטריה (בין השאר הנאצים, השלטון הקומוניסטי בברה"מ, סין של ימנו ועוד...). ניסתי למצוא מאפינים לשימוש זה, ומסקנותי הם אלו: 1. משטרים אידיאולוגים נוטים להשתמש בפסיכיאטריה יותר מדיקטטורות סתם. 2. יש משהוא מובנה בקומוניזם המחיב ממש שימוש בפסיכאטריה לצורכי "חינוך מחדש". 3. השימוש העיקרי בפסיכאטריה הוא לצורכי עירעור מעמדו החברתי של הדיסידנט. 4. יש משהוא מובנה בפסיכאטריה (השימוש במאפינים התנהגותיים, ולא ביאולוגים לצורכי דיאגנוזות רפואיות) המאפשר שימוש כזה. מה דעתכם?

hastings

New member
ממש מעט לגבי הקומוניזם

הקביעה של הקומוניזם לגבי הקשר ההכרחי בין מעמד ותודעה מחייבת אותו להשתמש בפסיכולוגיה. הקניית הפסיכולוגיה, דרך החשיבה, הנכונה משמעה שאדם משתייך למעמד הנכון.

Marinette

New member
קומוניזם, תעמולה ופסיכולוגיה

רוצה להוסיף, אם כבר ´התרחבנו´ מתחום הפסיכיאטריה לתחום הפסיכולוגיה, שבמשטרים קומוניסטיים, עניין התעמולה הוא חיוני לקיום המשטר ומשחק תפקיד מאוד חשוב. (אולי לזה התכוונת כשכתבת "חינוך מחדש", ואולי התכוונת לחינוך מחדש של היחיד בנסיבות מסויימות. אני מתכוונת לתעמולה שמתנהלת באופן תמידי ומכוונת להמונים). כדי להפעיל תעמולה יעילה, אתה צריך שתהיה לך הבנה בפסיכולוגיה חברתית ובפסיכולוגיה בכלל. כמובן שיש מנהיגים ואנשי תעמולה שיש להם את ההבנה הזאת בלי שילמדו רשמית (היו כאלה לאורך כל ההיסטוריה), אבל בכל אופן היא שייכת לתחום הפסיכולוגיה. זאת עוד סיבה לכך שהקומוניזם חייב להשתמש בפסיכולוגיה.

למעלה